ΑΥΤΟ που ΞΕΧΑΣΑΝ οι ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ στην ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ πριν 30 εκ. ΧΡΟΝΙΑ

[01/07/2017 - 08:03]

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Άρθρο επιστημονικής φαντασίας που θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα.

Οι παγωμένες εκτάσεις του πλανήτη μας κρύβουν πάρα πολλά μυστικά. Δεν είναι μόνο η Ανταρκτική στην οποία γίνονται μυστικές έρευνες. Φαίνεται πως και στην Γροιλανδία υπάρχουν απίστευτα πράγματα θαμμένα τα οποία εν καιρώ ανακαλύπτονται…

Όπως διαβάζουμε στο scp-wiki.net, το επονομαζόμενο «SCP-1968» ανακτήθηκε στα τέλη του 2001 από ένα δείγμα πυρήνα που εξήχθη αρκετά χιλιόμετρα βαθιά, από την επιφάνεια του εδάφους, κατά τη διάρκεια πετροχημικής έρευνας κοντά στο Zackenberg της Γροιλανδίας. Με βάση το βάθος από το οποίο ανακτήθηκε (και σε συνδυασμό με τις επιβεβαιωμένες παλαιοαποσφαιρικές μετρήσεις) το τεχνούργημα εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 31 ± 2,3 εκατομμυρίων ετών! ! !

Οι Παραδοξότητες του «SCP-1968»

Το «SCP-1968»  εμφανίζεται στην αδρανή του κατάσταση ως χάλκινο δαχτυλίδι ή βάση στήλης, άγνωστης σύνθεσης. Έχει μεγάλη διάμετρο 320cm και μικρή (εσωτερική) 90cm. Επάνω του εντοπίζονται υψηλής ποιότητας ανάγλυφα, τα οποία πιθανότατα λειτουργούν ως επιφάνειες ελέγχου. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φωτογραφηθεί ή να παρατηρηθεί οπτικά, καθώς το τεχνούργημα φαίνεται να «λυγίζει», να «κάμπτει» το φως. Έχουν παρατηρηθεί, επίσης, ήπιες, κυμαινόμενες βαρυτικές επιδράσεις.

Έχει αποδειχθεί αδύνατο να ληφθεί ένα, έστω μικρό, δείγμα του τεχνουργήματος. Οι φασματογραφικές απόπειρες αποδείχθηκαν ασαφείς. Αν και το αντικείμενο δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ (ζυγίζει περίπου 14 Kg), οι μελέτες αδρανείας και γωνιακής ορμής υποδεικνύουν ότι στο σώμα μπορεί να υπάρχει νετρόνιο1, σε μικρές ποσότητες.

Το «SCP-1968»  παρουσιάζει παράδοξη και ανεξήγητη συμπεριφορά, όταν το χειρίζεται ένας άνθρωπος. Όταν εφαρμόζεται σε αυτό μέτρια δύναμη, αρχίζει να παραμορφώνεται με απρόβλεπτους τρόπους. Η υλική του σύνθεση φαίνεται να αλλάζει και να κινείται, σαν να περιβάλλεται από κάτι που το κάνει να τρεμουλιάζει ή να κυματίζει, όλο και πιο γρήγορα. Μετά, επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση.

Με κάποιο ανεξήγητο και ασαφή τρόπο, φαίνεται να είναι σε θέση να αλλάζει τις αναμνήσεις του προσωπικού του Ιδρύματος που το περιεργάστηκαν, σε σημείο που μπορεί να φτάσουν σε κατάσταση αναταραχής και παράνοιας. Όσο πιο έντονη είναι η παραμόρφωση του μυστηριώδους τεχνουργήματος, τόσο πιο αποκλίνουσες γίνονται οι αναμνήσεις τους. Θεωρείται, πιθανόν, ότι τα ανάγλυφα, μέσω άγνωστου και ασύλληπτου τρόπου, ελέγχουν τον βαθμό παραμόρφωσής του αλλά και τα αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν.

Σημειώνεται ότι ένας από τους γεωλόγους-μηχανικούς, που υποτίθεται ότι είχαν χειριστεί το άγνωστης προέλευσης αντικείμενο, είχε τεθεί υπό ψυχιατρικό έλεγχο διάρκειας 72 ωρών μετά από βίαιη επίθεση σε έναν συνάδελφο, καθώς και για συμπεριφορά που ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια των ψυχολογικών τεστ.

Το προσωπικό του Ιδρύματος της Γροιλανδίας και η διαχειριστική αρχή της Δανίας, παρεμπόδισαν τη μετάδοση της ανακάλυψης, λόγω της ασυνήθιστης φύσης και της ηλικίας του. Αντίθετα, κινήθηκαν για να εξασφαλίσουν την μυστικότητά του.

Το «SCP-1968» λέγεται ότι φυλάσσετε σε υπόστεγο 300m κάτω από την γη και είναι προσβάσιμο μόνο από έναν και μόνο ανελκυστήρα, με απίστευτα μέτρα ασφαλείας. Οπλισμένοι φρουροί υπάρχουν και στα δύο άκρα του ανελκυστήρα. Σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους εισβολής από μέσα ή από έξω, στο φρεάτιο του ανελκυστήρα ενεργοποιείται μηχανισμός εκρηκτικής αυτοκαταστροφής, καθιστώντας τον αδιαπέραστο. Στην περίπτωση αυτή, οι φρουροί θεωρούνται αναλώσιμοι.

Τι είναι αυτό που ανακάλυψαν το οποίο είναι σε θέση να παραμορφώνεται όταν το αγγίζουν αλλά και να παραμορφώνει σκέψεις και αναμνήσεις των ανθρώπων σε σημεία παράκρουσης;

Φαίνεται πιθανό πως αποτελεί ένα ιδιαιτέρως εξελιγμένο εύρημα από έναν σπουδαίο και τεχνολογικά ανώτερο ανθρώπινο πολιτισμό που χάθηκε άδοξα.

Πιο σίγουρη, όμως, φαίνεται η εκδοχή να αφορά κάποιο αντικείμενο που έφερε κάποιος εξωγήινος πολιτισμός, το οποίο εγκατέστησε και αργότερα ξέχασε να πάρει μαζί του, η απλά χάλασε και το άφησαν στην τύχη του μέχρι να επιστρέψουν…

Ωστόσο, κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι πιθανότατα το άρθρο είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας και όχι πραγματικότητας, όπως φαίνεται να διευκρινίζεται στο scp-wiki.net/guide-for-newbies

Δείτε και το σχετικό video:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Κορεατικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ