Οι επιθέσεις που δέχεται η ψυχή πριν βγει από το σώμα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το θέμα της ψυχής, είναι μία τεράστια κατηγορία και ένα μεγάλο μυστήριο πολλών αιώνων. Πολλοί έχουν ασχοληθεί μαζί της, είτε για την αυτού καθεαυτού ύπαρξή της, είτε για το τι συμβαίνει σε αυτήν μετά τον θάνατο. Γίνεται η μετάβαση σωστά ή μήπως όχι; Ποιες είναι οι επιθέσεις που δέχεται η ψυχή; Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μάθουμε τι πραγματικά ισχύει όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Μέχρι τότε, οι εκάστοτε θρησκείες έχουν αναλάβει να εξηγήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο αυτό που κανονικά που θα έπρεπε να είναι μοναδικό για όλη την ανθρωπότητα χωρίς πόλεμο ισχυρισμών και υποθέσεων.

Το ταξίδι της ψυχής

Το ταξίδι της ψυχής είναι ένα θέμα που απασχολεί και προβληματίζει τα ανήσυχα μυαλά της ανθρωπότητας καθώς οι θρησκείες υπόσχονται ότι γνωρίζουν την απάντηση. Καθώς εμβαθύνουμε στα μυστήρια του τι βρίσκεται πέρα ​​από τη φυσική μας ύπαρξη, κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ψυχή λίγο πριν φύγει από το σώμα.

Σε αυτή τη συναρπαστική ανάρτηση, θα εξερευνήσουμε μερικές πιθανές αλλά βασικές επιθέσεις που δέχεται η ψυχή πριν ξεκινήσει την επόμενη περιπέτειά της, είτε πρόκειται για μετενσάρκωση, για διαγαλαξιακή εξερεύνηση ή ακόμα και για θήραμα κακόβουλων οντοτήτων.

Δέστε λοιπόν τις ζώνες σας καθώς μπαίνουμε στις σφαίρες της τελικής μάχης της ψυχής!

Μετενσάρκωση: Το μονοπάτι της ανανέωσης

Μια από τις πιο δημοφιλείς πεποιθήσεις είναι ότι η ψυχή προσελκύει όντα για να καθοδηγήσουν την πορεία της προς τη μετενσάρκωση. Αυτό το μονοπάτι της ανανέωσης δεν φαίνεται να αποτελεί μία από τις επιθέσεις που δέχεται η ψυχή – είναι όμως μία δυνατή πρόκληση.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του φυσικού μας ταξιδιού, η ψυχή μπορεί να συναντήσει καλοπροαίρετα πνεύματα ή ουράνιες οντότητες που μας παρουσιάζουν ζωντανές αναλαμπές πιθανών μελλοντικών προοπτικών.

Διαβάστε επίσης: Μετεμψύχωση και Μετενσάρκωση. Διαφορές

Αυτά τα οράματα μπορεί να προσφέρουν την ευκαιρία να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος, να μάθουν πολύτιμα μαθήματα ή να αγκαλιάσουν νέες ευκαιρίες στον κύκλο της αναγέννησης.

Η ανθεκτικότητα της ψυχής δοκιμάζεται καθώς πρέπει να επιλέξει το δρόμο για την επόμενη ενσάρκωσή της με σύνεση, έχοντας κατά νου τα μαθήματα που θέλει να μάθει και την ανάπτυξη που φιλοδοξεί να επιτύχει.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ωστόσο, μπορεί να βρεθεί σε ένα διαφορετικό δρόμο, αρκετά προκλητικό, όπως:

Ταξίδι μεταξύ των διαστάσεων

Για εκείνες τις ψυχές που τείνουν προς την περιπέτεια και την εξερεύνηση, το μονοπάτι για ένα ταξίδι μεταξύ των διαστάσεων, της γνέφει.

Πιστεύεται ότι η ψυχή προσελκύει όντα από άλλες σφαίρες που προσφέρουν δελεαστικές ματιές σε αχαρτογράφητους κόσμους και εναλλακτικές πραγματικότητες. Η ξαφνική παρουσία τους μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις επιθέσεις που δέχεται η ψυχή.

Διαβάστε επίσης: Παράλληλοι Κόσμοι και Άλλες Διαστάσεις. Συνδέονται;

Αυτές οι συναντήσεις δοκιμάζουν το θάρρος και την περιέργεια της ψυχής, καθώς πρέπει να περιηγηθεί σε άγνωστα βασίλεια, συναντώντας τόσο φιλικές όσο και πιθανές εχθρικές οντότητες.

Οι μάχες που αντιμετωπίζουμε εδώ δεν είναι σωματικές αλλά μάλλον ψυχολογικές και πνευματικές, καθώς η ψυχή επιδιώκει να διευρύνει τη συνείδησή της και να αγκαλιάσει την απεραντοσύνη της ύπαρξης.

Επιστροφή στην Αρχική Πηγή

Μια άλλη συναρπαστική ιδέα είναι ότι η ψυχή προσελκύει ουράνια όντα που παρουσιάζουν την επιλογή να επιστρέψουν στην Αρχική της Πηγή – όπως κι αν την ονομάζουν οι θρησκείες οι τα συστήματα πεποιθήσεων.

Αυτές οι συναντήσεις είναι βαθιά πνευματικές και βαθιά μεταμορφωτικές, καθώς η ψυχή έλκεται προς τη συγχώνευση με τη θεία ουσία από την οποία αναδύθηκε.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εδώ βρίσκονται μέσα στην ικανότητα της ψυχής να εγκαταλείψει τις προσκολλήσεις και να παραδοθεί στη διαχρονική αγκαλιά της κοσμικής συνείδησης.

Διαβάστε επίσης: Είναι ο Θάνατος μία Πύλη προς Άλλες Διαστάσεις;

Σε αυτή την περίπτωση, οι επιθέσεις που δέχεται η ψυχή είναι από τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι μια μάχη υπέρβασης, όπου η ψυχή πρέπει να αποβάλει τις γήινες επιθυμίες και το εγώ της για να επανενωθεί με το απόλυτο σπίτι της.

Κακόβουλα όντα

Στον τομέα των μεταφυσικών πεποιθήσεων, προτείνεται ότι ορισμένες ψυχές προσελκύουν κακόβουλα όντα που επιδιώκουν να καταναλώσουν την ενέργειά τους.

Αυτή η απαίσια μάχη συνεπάγεται την αποτροπή της ψυχής από κακόβουλες δυνάμεις που επιδιώκουν να εξαντλήσουν τη ζωτικότητά της και να αξιοποιήσουν τη δύναμή της για τους κακόβουλους σκοπούς τους.

Αυτές οι συναντήσεις δοκιμάζουν τη δύναμη, την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα της ψυχής να διατηρήσει την ουσία της, καθώς παλεύει ενάντια στις δυνάμεις του σκότους.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Παγίδα των Ψυχών και Πλανήτης Φυλακή

Είναι μια μάχη του φωτός ενάντια στο σκοτάδι, όπου η ψυχή πρέπει να αξιοποιήσει την εσωτερική της δύναμη για να απωθήσει αυτές τις αρπακτικές οντότητες και να εξασφαλίσει ένα ασφαλές πέρασμα στο προορισμένο της βασίλειο.

Προκλήσεις και Επιθέσεις

Κάπου εδώ, λίγο πριν η ψυχή αναχωρήσει από το σώμα, γίνεται μία “μάχη” καθώς αρχίζουν πολλές “προκλήσεις” και “επιθέσεις” ανάμεσα σε προσπάθειες να “αρπάξουν” ή να “ωθήσουν” μία ψυχή σε ένα από τα παραπάνω μονοπάτια της μετενσάρκωσης, των διαστάσεων, της επιστροφής αλλά και άλλων πιθανών βασιλείων.

Αν κάτι από όλα τα παραπάνω ισχύει τότε είναι πιθανό, σε αυτό το στάδιο, η ψυχή να μπερδεύεται και να εξαντλείται περαιτέρω προκειμένου να καταλάβει ποιος δρόμος είναι ο πιο ταιριαστός για αυτήν ώστε να μην παρασυρθεί σε δρόμους που αργότερα πιθανόν να μετάνιωνε.

Η αναχώρηση της ψυχής

Φαίνεται, λοιπόν, πως η αναχώρηση της ψυχής από το φυσικό βασίλειο δεν είναι μια γαλήνια και ειρηνική μετάβαση, αλλά μάλλον ένα πεδίο μάχης όπου αντιμετωπίζει μυριάδες προκλήσεις.

Όπως εξερευνήσαμε, ανάμεσα σε πολλές άλλες πιθανότητες, η ψυχή μοιάζει να προσελκύει διάφορα όντα που παρουσιάζουν διαφορετικά μονοπάτια και κίνητρα για να παρασύρουν, το καθένα με τις μοναδικές του προκλήσεις.

Διαβάστε επίσης: Το «Φως στο Τούνελ» που Βλέπουν όσοι Πεθαίνουν

Είτε είναι ο δελεαστικός κύκλος της μετενσάρκωσης, το συναρπαστικό υπερδιάστατο ταξίδι, η απόλυτη επιστροφή στη θεία πηγή ή οι επικίνδυνες συναντήσεις με κακόβουλες οντότητες, η τελική μάχη της ψυχής είναι μια απόδειξη δέους για την ανθεκτικότητα, τη δύναμη και την αιώνια φύση της.

Έτσι, καθώς αναλογιζόμαστε την αινιγματική φύση του ταξιδιού της ψυχής, είναι σημαντικό να αποδεχτούμε την ομορφιά και την πολυπλοκότητα της ύπαρξής μας, γνωρίζοντας ότι οι ψυχές μας προορίζονται για εξαιρετικές περιπέτειες πέρα ​​από τα όρια της φυσικής μας πραγματικότητας – εφόσον αυτές υπάρχουν.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay