μια κουταλιά κρεμόριο
Image by decius from depositphotos

Συνταγή με Κρεμόριο Καθαρίζει Πνευμόνια και Διώχνει Νικοτίνη από τον Οργανισμό. Τι ισχύει
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ποιος καπνιστής δεν θέλει να απαλλαγεί από την νικοτίνη και την πίσσα του τσιγάρου του και να αποκτήσει καθαρούς πνεύμονες; Ακόμη και όσοι έχουν κόψει το κάπνισμα με κάποιο τρόπο θα ήθελαν να καθαρίσουν τα πνευμόνια τους και γενικότερα τον οργανισμός τους από την νικοτίνη.

Η πρόταση που κυκλοφορεί για το κρεμόριο

Για όλους αυτούς υπάρχει μια συνταγή η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ισχυρίζεται ότι κάνει αυτή την δουλειά. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η νικοτίνη χρειάζεται γύρω στις 48-72 ώρες για να αποβληθεί από τον οργανισμό και ότι για αυτό θα μπορούσε να να βοηθήσει δραστικά η κρέμα ταρτάρ, ή αλλιώς κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο, σε συνδυασμό με χυμό από πορτοκάλι.

Πιστεύετε ότι θα ήταν δυνατόν να ξεπλύνετε τον οργανισμό σας και ειδικότερα τους ζωτικούς πνεύμονές σας από τη νικοτίνη; Πολλοί, ίσως, έχουν πιστέψει και έχουν εφαρμόσει αυτή την συνταγή, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που τρέφουν μεγάλες αμφιβολίες και την θεωρούν απάτη ενώ, μερικοί, ακόμα και επικίνδυνη. Αλλά ας δούμε πρώτα τι προτείνει:

Το κρεμόριο και τα οφέλη του

Το κρεμόριο διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πονοκεφάλων ημικρανίας, καθαρισμού του δέρματός σας, ανακούφισης των συμπτωμάτων της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των πνευμόνων σας και για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Το προϊόν αυτό, προέρχεται από τα σταφύλια και είναι υποπροϊόν του κρασιού οπότε, ουσιαστικά, είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε επιτέλους από τη νικοτίνη στο σώμα σας, να προστατεύσετε τους πνεύμονές σας και να ζήσετε υγιεινά.

Διαβάστε επίσης: Γιατί μερικοί καπνιστές έχουν καθαρούς πνεύμονες

Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να φτιάξετε έναν φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού και να τον ανακατέψετε με μια κουταλιά κρεμόριο σε μορφή σκόνης. Ιδανικά, θα πρέπει να πίνετε το μείγμα μία φορά την ημέρα για μια εβδομάδα, αλλά εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορείτε να συνεχίσετε για μια άλλη εβδομάδα. Θα έχει γεύση σαν το κρασί, αλλά χωρίς την ποσότητα αλκοόλ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια για να κάνετε το ρόφημα πιο δροσιστικό.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες

Υποστηρίζεται ακόμα ότι το μείγμα αυτό σε μερικούς ανθρώπους δημιουργεί αποστροφή για το κάπνισμα, οπότε βοηθά στο να το κόψουν εντελώς, επιπλέον, χωρίς συμπτώματα στέρησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το politifact.com δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι ισχύει πράγματι η πρόταση πως το κρεμόριο με χυμό πορτοκάλι διώχνει την νικοτίνη από το ανθρώπινο σώμα – και μάλιστα – τόσο γρήγορα, δηλαδή σε 2-3 μέρες.

Παρόμοια και το snopes.com, υποστηρίζει την έλλειψη επιστημονικών αποδείξεων και πως δεν βοηθάει στο να κόψει κάποιος το κάπνισμα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τέλος, όπως αναφέρει το ncbi.nlm.nih.gov το κρεμόριο, ή κρέμα ταρτάρ (διτρυγικό κάλιο – potassium bitartrate) έχει μακρά ιστορία ως βοηθητικό μαγειρέματος και καθαρτικό.

Παρά το ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου, δεν υπάρχουν καλά τεκμηριωμένες περιπτώσεις τοξικότητας. Ωστόσο, υπάρχουν δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες η σκόπιμη κατάποση κρεμόριου προκάλεσε υπερκαλιαιμία θέτοντας την ζωή των ατόμων σε μεγάλο κίνδυνο.

Συμπέρασμα

Αν πραγματικά θέλετε να σταματήσετε το κάπνισμα και δεν μπορείτε να το κόψετε “μαχαίρι”, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την περίπτωσή σας, έναν επαγγελματία υγείας, ή εγκεκριμένες μεθόδους.

Αποφύγετε να αξιοποιήσετε διάφορες συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ή αλλού, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την φαρμακευτική αγωγή σας, πριν ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους εκείνους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους στον οργανισμό σας με ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου που διαβάσατε καθώς και των θεραπευτικών συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika / Image by decius from depositphotos.com