Βρέθηκε τροχός 300 εκ. ετών που θα μπορούσε να ανατρέψει την Ιστορία; Μια αινιγματική ανακάλυψη που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Το παρελθόν της προ-ιστορίας της Γης και της ανθρωπότητας, αν και ουσιαστικά παραμένει άγνωστο, κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια μερικά ευρήματα που μοιάζουν να ρίχνουν λίγο φως στην σκοτεινή πλευρά του. Λέμε «μοιάζουν», επειδή κάποιες φορές τα υποτιθέμενα ευρήματα, δεν έχουν μελετηθεί ούτε επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Ωστόσο, αφήνουν μια ιδέα είτε για το τι θα μπορούσε να είναι, είτε για το πότε θα μπορούσαν να χρονολογηθούν.

Βαθιά κάτω από την ουκρανική πόλη του Donetsk, κοντά στην περιοχή Rostov της Ρωσίας, υπάρχει ένα ορυχείο με μεγάλο θεμέλιο από ψαμμίτη, ηλικίας περίπου 360 έως 300 εκατομμύρια χρόνια πριν, το οποίο είναι «ενδεδυμένο» με διανομές άνθρακα οπτανθρακοποίησης, που είναι επίσης περίπου της ίδιας ηλικίας. Κατά τη διάτρηση της στρώσης οπτάνθρακα με το όνομα J3 «Sukhodolsky» σε βάθος 900 μέτρων (2952,76 πόδια) από την επιφάνεια, οι εργαζόμενοι έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν αυτό που φαίνεται να θυμίζει (ή να είναι) το αποτύπωμα ενός τροχού άμαξας, στην οροφή από ψαμμίτη της σήραγγας που μόλις είχαν ανασκάψει.

Διαβάστε επίσης: Ένα μπουζί 500.000 ετών: Το μυστήριο του Coso και οι αμφιλεγόμενες πτυχές του

Ο εργοδηγός κ. Kasatkin, ένας εξαιρετικά έμπειρος τεχνίτης της Μηχανικής Εξαερισμού και Ασφάλειας, ειδικευμένος στην σεισμική πρόγνωση, πήρε αρκετές φωτογραφίες (βλέπε πιο κάτω στο βίντεο) από την εκπληκτική και την φαινομενικά ανατρεπτική ανακάλυψή του, πριν την αναφέρει επίσημα προκειμένου να ζητήσει επιστημονική αξιολόγηση. Δυστυχώς, κανένα νεότερο δεν υπάρχει για αυτή την πιθανή ανακάλυψη που θα μπορούσε να ανατρέψει όλη την προϊστορία, καθώς το ορυχείο έχει κλείσει επισήμως από το 2009 ενώ η πρόσβαση στο επίμαχο «αντικείμενο» είναι αδύνατη: τα στρώματα, οι θάλαμοι και όλες οι προσβάσεις έχουν ήδη πλημμυρίσει.

Μόνο ως μία εικασία, εντελώς υποθετικά και θεωρητικά, υποδηλώνεται μια πιθανή ηλικία του αποτυπώματος, περίπου στα 300 εκατομμύρια χρόνια. Αυτό θα σήμαινε ότι εάν το εύρημα είναι πράγματι το αποτύπωμα ενός πραγματικού τροχού, τότε αυτός «κόλλησε» με κάποιο τρόπο, πριν από εκατομμύρια χρόνια και διαλύθηκε με την πάροδο του χρόνου λόγω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαγένεση, όπου τα ιζήματα λιθοποιούνται σε ιζηματογενή πετρώματα, όπως συμβαίνει συνήθως με τα απολιθώματα. Άραγε, αν θα μπορούσαν να ισχύουν όλες αυτές οι σκέψεις, μαζί και ταυτόχρονα, μένει να αναρωτηθούμε ποιοί μπορεί να κατασκεύασαν και να χρησιμοποίησαν τον τροχό, σε μία τόσο μακρινή εποχή που σύμφωνα με την διαδεδομένη επιστημονική πεποίθηση δεν υπήρχαν άνθρωποι, καθώς οι ανατομικά σύγχρονοι άνθρωποι πιθανολογείται να εμφανίστηκαν μόλις πριν 200.000 χρόνια, ενώ το γένος Homo που περιλαμβάνει τους σύγχρονους ανθρώπους και τα είδη που συγγενεύουν στενά μαζί τους, εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου 2,3 με 2,4 εκατομμυρίων ετών.

Διαβάστε επίσης: Το Ειδώλιο της Nampa που η ηλικία του εκτιμάται να φτάνει ως 2 εκ. χρόνια

Ευτυχώς, φωτογραφίες του ασυνήθιστου αποτυπώματος τραβήχτηκαν από τον Υπαρχηγό VV Kruzhilin και κοινοποιήθηκαν με τον εργοδηγό ορυχείων S. Kasatkin, ο οποίος έφερε στο φως τα νέα για το εύρημα. Χωρίς να μπορούμε να εξερευνήσουμε περαιτέρω την τοποθεσία και να επιθεωρήσουμε το αποτύπωμα από κοντά, το μόνο που υπάρχει ως απόδειξη από την «ανακάλυψη» είναι μόνο οι φωτογραφίες και η μαρτυρίες μιας ομάδας Ουκρανών ανθρακωρύχων.

Αναρωτιέται κανείς: Πώς γίνεται όταν κάποιες φορές, συγκεκριμένα ευρήματα που μοιάζουν σπουδαία και ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν την ιστορία, να «χάνονται», να «εξαφανίζονται», ή να συμβαίνουν «φυσικές καταστροφές» με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες αποδείξεις για το άγνωστο παρελθόν της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Στο video που ακολουθεί με τίτλο «300 Million Year Old “Chariot Wheel” Found Deep In Mine?» θα δείτε μερικές σύντομες αναφορές σε «ανακαλύψεις» που ενώ έγιναν, τελικά, όλα τα στοιχεία χάθηκαν ή αμφισβητήθηκαν. Στη συνέχεια θα δείτε μια σύντομη αναφορά και φωτογραφίες από τον περιβόητο τροχό μιας ανεπιβεβαίωτης ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών. Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

300 Million Year Old Wheel Discovered in a Coal Mine of Donetsk, Ukraine

https://www.youtube.com/watch?v=G-ovmlMyEdQ

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay