Ο «εξωγήινος» που «πιάστηκε» μέσα στον ΔΔΣ. Τι ήταν και γιατί διακόπηκε το σήμα ζωντανής μετάδοσης από NASA

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Πως θα ακουγόταν αν σας έλεγαν ότι σε ζωντανή μετάδοση, ένα μη ανθρώπινο ον εμφανίστηκε να πλησιάζει το παράθυρο από το εσωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού σα να ήθελε να ρίξει μια ματιά έξω, στο διάστημα, ή σε «συμπατριώτες» του που βρίσκονται στο δικό τους σκάφος και ότι μετά από λίγο το σήμα ροής κόπηκε; Νομίζω ότι το κοινό θα διχαζόταν. Άλλοι θα το έβρισκαν υπερβολή, άλλοι θα το θεωρούσαν ως μια πιθανή πραγματικότητα, άλλοι ως σαχλαμάρα.

Διαβάστε επίσης: Οι «εξωγήινοι» του Voronezh με το σύμβολο του Διπλού Έψιλον

Στην πραγματικότητα, τον Αύγουστο του 2017 η ζωντανή ροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φάνηκε να δείχνει μια μυστηριώδη φιγούρα να πλησιάζει κάτι σαν παράθυρο. Μετά από λίγο το σήμα χάθηκε. Η πρώτη σκέψη που δημιουργήθηκε σε μεγάλη μερίδα ατόμων που παρακολουθούσε ζωντανά ήταν πως η φιγούρα αφορούσε έναν «εξωγήινο» και ότι η NASA ξαφνιάστηκε και έκοψε επίτηδες τη σύνδεση για να μην μεταδοθεί η παρουσία του.

Βάζω, λοιπόν, το “εξωγήινος” σε εισαγωγικά, γιατί πλέον για μένα αποτελεί αντικείμενο προς εξέταση και αναρωτιέμαι: Αν αυτό που είδαν ήταν πράγματι ένας «εξωγήινος» που «πιάστηκε» μέσα στον ΔΔΣ δεν θα το ήξεραν οι αρμόδιοι της ΝΑΣΑ, αφού ήδη θα συναναστρεφόταν με τους αστροναύτες; Άρα, θα φρόντιζε από πριν να μην γίνει αντιληπτός – αν δεν ήθελε. Ακόμα κι αν ο «εξωγήινος» είχε μπει κρυφά, τα όργανα ανίχνευσης κίνησης θα χτυπούσαν συναγερμό ότι κάτι τρέχει.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η “Mona Lisa”, η Εξωγήινη Γυναίκα που “Βρήκε” η NASA στη Σελήνη

Αυτό που φαίνεται στο τετράγωνο πλαίσιο, θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, τόσο από την εσωτερική μεριά όσο και από την εξωτερική – και ας μην ξεχνάμε ότι από τη γωνία λήψης και από το πάχος και την ποιότητα τους υλικού θα μπορούσε να προκληθεί μεγάλη παραμόρφωση. Η φιγούρα δεν είναι καθαρή, είναι θολή. Ωστόσο, αν κάποιος «θέλει» να δει έναν εξωγήινο, υπάρχει μια απροσδιόριστη και αόριστη ιδέα ότι το πάνω μέρος της μορφής θα μπορούσε να είναι ένα μακρόστενο οβάλ κεφάλι, μη ανθρώπινο, με μάτια στο σχήμα του αμυγδάλου. Όμως, τίποτε περισσότερο. Αλλά, επειδή το αντικείμενο προς εξέταση δεν είναι ευδιάκριτο, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε που θυμίζει ένα γνώριμο σχήμα. Για μένα, παραδείγματος χάριν, θα μπορούσε να είναι κάποια καρέκλα γραφείου, την οποία βλέπουμε προφίλ, από το πλάι: το ένα μπράτσο και την ψηλή πλάτη. Επίσης θα μπορούσε να είναι κάποιος κινούμενος μηχανικός βραχίονας από την εξωτερική μεριά του Σταθμού. Αν είναι έτσι, τότε γιατί διακόπηκε η απευθείας ροή;

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών που παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση, σήμα και εικόνα χάθηκαν ξαφνικά, σαν κάποιος να το έκανε επίτηδες. Γενικά υπάρχει στον κόσμο η πεποίθηση ότι η NASA κόβει το σήμα κάθε φορά που εμφανίζεται στις κάμερες κάτι περίεργο και ύποπτο, το οποίο θα μπορούσε να είναι κάποιο εξωγήινο σκάφος που δεν θέλει να πέσει στην αντίληψη του κόσμου. Η NASA, όμως, από καιρό έχει δώσει τη δική της εξήγηση και τον λόγο που το σήμα κόβεται:

Ο εκπρόσωπος της NASA, Daniel Huot είπε στο CNET το 2016, σχετικά με ένα παρόμοιο θέμα, ότι η ζωντανή ροή δεν κόπηκε σκόπιμα. Εξήγησε ότι «ο ΔΔΣ περνά τακτικά εκτός εμβέλειας των Δορυφόρων Παρακολούθησης και Αναμετάδοσης Δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την αποστολή και λήψη βίντεο, φωνής και τηλεμετρίας από τον σταθμό» και πως «σε ότι αφορά το βίντεο, όποτε χάνουμε σήμα, οι κάμερες θα δείχνουν μια μπλε οθόνη ή ένα άλλο προκαθορισμένο βίντεο».

Διαβάστε επίσης: To Νόμισμα με Εξωγήινο και Ελληνικά Γράμματα

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αλλά οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν τσιμπάνε στην επιμονή της NASA ότι η ροή δεν κόβεται σκόπιμα. Τα θεωρούν όλα δικαιολογίες, ειδικά όταν η ζωντανή ροή σταματά σε κάτι που θεωρούν πολύ «ύποπτο», απλά και μόνο για να μην μάθουμε πως υπάρχουν εξωγήινοι, σύμφωνα με την usatoday.com.

Στο βίντεο που ακολουθεί με τίτλο “Strange Alien Species Caught Inside ISS? NASA Cut’s LIVE Feed! 8/13/2017”, εκτός από τον «εξωγήινο» ο οποίος κινείται μονοκόμματα σαν αντικείμενο και όχι σαν ζωντανός οργανισμός, βλέπουμε επίσης ένα φωτεινό άγνωστο αντικείμενο κοντά στον ΔΔΣ το οποίο για πολλούς θα μπορούσε να είναι η πραγματική αιτία που η NASA διέκοψε την απευθείας σύνδεση και, φυσικά, να αποτελεί το διαστημικό όχημα μέσω του οποίου έφτασε ο «εξωγήινος». Αν και, παραδέχομαι θα με συγκινούσε η ιδέα να ήταν κάπως έτσι, δυστυχώς, ούτε η συγκεκριμένη ακαθόριστη μορφή/φιγούρα στο παράθυρο, ούτε το συγκεκριμένο φωτεινό αντικείμενο μου παρέχουν ικανές ενδείξεις για περεταίρω ανάπτυξη του θέματος. Προφανώς, έχουμε να κάνουμε με μία συγκεχυμένη αντανάκλαση και μάλλον με ένα διαστημικό σκουπίδι που γυαλίζει στο φως.

diadrastika