Τι συμβαίνει στις κακές ψυχές όταν πεθαίνουν, διηγείται κάποιος που «είδε»

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αρκετοί από εμάς έχουμε διαβάσει ή ακούσει περιγραφές για το φωτεινό τούνελ, μέσα στο οποίο περνούν οι ψυχές, οι «καλές ψυχές». Τι συμβαίνει, όμως, στις «κακές ψυχές» όταν πεθαίνουν;

Ο θάνατος και το τι γίνεται μετά, είναι θέμα που, παρά τις επιστημονικές εξελίξεις της ανθρωπότητας, εξακολουθεί αιώνες τώρα να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

Αυτό που συμβαίνει μετά το θάνατο είναι ένα θέμα που διαφορετικές παραδόσεις, αρχαιότερες ή και νεότερες, αλλά και διαφορετικές θρησκείες, προσπαθούν να δώσουν την δική τους εξήγηση. Κάποιες συμπίπτουν με κάποιες άλλες. Κάποιες όχι. Επίσης, ο καθένας από εμάς έχει μια άποψη.

Όμως, ουσιαστικά αποτελεί μία εμπειρία την οποία μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είχαν.

Σύμφωνα με την mirror.co.uk, ένας άνθρωπος εξήγησε πως με το να είναι κλινικά «νεκρός» για λίγα λεπτά, δεν είδε μόνο ότι υπήρχε μια μετά θάνατον ζωή, αλλά και τι συνέβη με τους «καλούς» και τους «κακούς» ανθρώπους.

Ο άνθρωπος αποκάλυψε στο Reddit πώς όταν πνίγηκε πριν από ενάμισι χρόνο, κατά την εμπειρία αυτή, «γνώρισε» μια αίσθηση σαν να «ταξιδεύει», λίγες στιγμές πριν διασωθεί και αναζωογονηθεί από ναυαγοσώστες.

Τι συμβαίνει στις Κακες Ψυχες όταν Πεθαίνουν

Ας δούμε τι συνέβη:

Περιγράφοντας το «ταξίδι» του, λέει: «Μου δόθηκε η προικισμένη γνώση του τόπου όπου πηγαίνουν οι καλές ψυχές και εκείνου όπου στέλνονται οι καταδικασμένες ψυχές».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Όταν πεθάνεις θα ξέρεις ότι είσαι νεκρός γιατί θα συμβεί ένα από τα δύο πράγματα: είτε θα ταξιδεύεις μέσα από εκείνο που θα μοιάζει με μια σήραγγα φωτός που γυρίζει γύρω σου, είτε θα είσαι σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τον φόβο και το σκοτάδι».

Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είχε αυτή την εκπληκτική εμπειρία προχωράει σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το «σκοτεινό μέρος» (που ακούγεται απολύτως τρομακτικό) λέγοντας ότι «οδηγήθηκε» εκεί.

«Αυτός ο τόπος δεν έχει φως. Σε αυτό το μέρος θα ξέρεις ότι είσαι στην κόλαση και ότι θα είσαι εκεί για όλη την αιωνιότητα».

«Δεν υπάρχουν σκέψεις εκτός από εκείνες ότι είσαι κακός άνθρωπος και που στοιχειώνουν το μυαλό σου. Το σκοτάδι σε αφήνει σε μια τρομακτική παράλυση όπου δεν μπορείς να δεις τίποτα εκτός από το τεράστιο σκοτεινό κενό ενός δελεαστικού σύμπαντος χωρίς άστρα. Ούτε καν μία σκέψη».

«Δεν θα ήθελα ούτε ο χειρότερος εχθρός μου να πάει σε αυτό το μέρος».

«Τώρα, όσον αφορά την σήραγγα, δεν είναι πραγματικά μια σήραγγα. Από έξω μοιάζει με ένα λαμπερό κορδόνι που σιγά-σιγά “μαστιγώνεται” (ενδεχομένως εννοεί “ταλαντώνεται”) γύρω στο διάστημα και όλο το φως που γυρίζει γύρω από το εσωτερικό είναι οι καλές ψυχές που πηγαίνουν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, προς ένα καλύτερο μέρος».

«Είδα αυτό το λαμπερό κορδόνι επειδή οδηγήθηκα σε αυτό και ήμουν αρκετά τυχερός για να δω κάτι τόσο καταπληκτικό».

Φυσικά, ένα επαναλαμβανόμενο αντίθετο επιχείρημα στις «περιθανάτειες εμπειρίες» των ανθρώπων -ειδικά στην περίπτωση του πνιγμού- αναφέρεται το γεγονός ότι ο εγκέφαλος «ψευδαισθάνεται» όταν στερείται οξυγόνου.

Ωστόσο, αν και υπάρχουν αρκετές επιστημονικές μελέτες πάνω στο θέμα αυτών των εμπειριών, δεν έχουν καταλήξει με σιγουριά στο τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά την διάρκεια αυτών των εμπειριών.

Έτσι, εξακολουθούν να υπάρχουν δοξασίες, γνώμες και απόψεις προς κάθε κατεύθυνση. Αλλά ενδεχομένως να ισχύει η παροιμία ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»…

Διαβάστε επίσης: Ερμής Τρισμέγιστος: «Οι Κακές Ψυχές Επιστρέφουν στα Ερπετά»

Man who had near death experience explains what happens when ‘bad souls’ die

diadrastika