Παράξενες δομές στα ανοιχτά των Σφακίων στην Κρήτη

Ο κόσμος μας είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Τόσο η ξηρά όσο και η θάλασσα κρύβουν πολλά μυστικά από κάτω τους τα οποία δεν είναι καθόλου εύκολο να τα εντοπίσουμε, αν δεν έχουμε τον σωστό χάρτη. Χάρη στην σύγχρονη τεχνολογίας μας γίνεται αρκετά εύκολο να εστιάσουμε σε κάποιες περιοχές που έχουν να κάνουν με τον υποθαλάσσιο χώρο και ιδιαιτέρως με τον βυθό. -d-

Συνήθως ψάχνετε στους χάρτες για να βρείτε κάποια διεύθυνση για να πάτε εκεί. Καθόλου διασκεδαστικό θα έλεγα και καθόλου ενδιαφέρον επίσης. Όμως, μία πολύ ενδιαφέρουσα απασχόληση είναι να ψάχνετε στους χάρτες την θάλασσα. Όταν μεγεθύνετε πολύ την εικόνα εμφανίζεται με αρκετές λεπτομέρειες ο βυθός. Παρά την κυριολεκτικά λογοκρισία της Google (θολώνει την εικόνα), και πάλι θα δείτε ότι εμφανίζονται περίεργα σχήματα στον πυθμένα της θάλασσας.

Διαβάστε επίσης: Γιούχτας. Τι «Κρύβει» το Βουνό της Κρήτης στους θρύλους του

Στη συνέχεια θα δείτε ένα πρόχειρο δείγμα παράξενης τοποθεσίας. Στα νότια της Κρήτης ο βυθός εμφανίζει μία σειρά από καλά τακτοποιημένα λοφάκια, με μια κάποια εμφανή συμμετρία, πράγμα που μοιάζει αρκετά αφύσικο, στα δικά μου μάτια. Και δεν είναι το μοναδικό περίεργο που θα βρείτε. Αρκεί να ξεκολλήσετε από τα λάικ σε Facebook, Twiter κλπ.

ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ο Βυθός στα Ανοιχτά των Σφακίων στην Κρήτη (εικόνες)

και σε μεγέθυνση:

ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ο Βυθός στα Ανοιχτά των Σφακίων στην Κρήτη (εικόνες)

Διαβάστε επίσης: Υποθαλάσσιες Δραστηριότητες στην Αρχαία Ελλάδα και τα Πρώτα Ο.Υ.Κ.

aienaristeyein και thesecretrealtruth και epirusblog.gr

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.