Αντικείμενο στον Άρη μοιάζει με ολοκληρωμένο άγαλμα από την κορυφή ως τα πόδια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην επιφάνεια του Άρη να κείται στον κρατήρα Endurance.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το κανάλι Paranormal Crucible και το video τους που ακολουθεί στην συνέχεια, εξέταζαν εξονυχιστικά μία περιοχή στον κόκκινο πλανήτη, όταν είδαν κάτι το οποίο «έφερνε» προς ένα πεσμένο άγαλμα ανθρώπου (ή ανθρωποειδούς -όπως θέλετε πάρτε το)…

Παρατηρώντας καλύτερα και κάνοντας τις απαραίτητες μεγεθύνσεις, ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να είναι πράγματι ένα άγαλμα αφού ξεχωρίζει ο κορμός, ένα τουλάχιστον χέρι αλλά και το ένα πόδι. Λείπει μόνο το κεφάλι.

Ωστόσο, λίγο παραπέρα, εντόπισαν και ένα εύρημα το οποίο θα μπορούσε να είναι το κεφάλι που λείπει, καθώς φαίνεται να ξεχωρίζουν σε αυτό τα χαρακτηριστκά ενός προσώπου, όπως μέτωπο, μάτια, μύτη, στόμα, λαιμός ή μούσι.

Το απίθανο, ανάμεσα στο «σώμα» και το «κεφάλι», είναι πως όταν επεξεργάστηκαν την διαδικασία να τα ενώσουν, αυτά… «ταίριαξαν» μεταξύ τους!

Σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, το «άγαλμα» αυτό θα μπορούσε να έχει ύψος γύρω στα 3 μέτρα. Μάλιστα, με βάση κάποια σχόλια στο κανάλι, έχει αρχαιοελληνικό στυλ και τεχνοτροπία.

Άραγε, θα μπορούσε αυτό που εντόπισαν να είναι πράγματι μία σπουδαία και ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη, ή μήπως είναι απλά μία παρειδωλία, δηλαδή αντικείμενα που απλά θυμίζουν κάτι, αλλά δεν είναι;

Στο ίδιο κανάλι υποστηρίζουν, επίσης, ότι έχουν εντοπίσει και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι κάτι επίσης άλλο, εκτός από απλές πέτρες, ενδεχομένως μέρη από άλλα αγάλματα, οπότε το ζήτημα, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι και άλλες φορές έχουν υπάρξει ισχυρισμοί που υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπιστεί αντικείμενα που θυμίζουν έντονα φιγούρες από ανθρώπινα αγάλματα, επίσης και ζώων.

Τι πραγματικά μπορεί να είναι αυτά που βρέθηκαν στον κρατήρα Endurance; Ενδεχομένως, δεν θα μάθουμε ποτέ, παρά μόνο αν βρεθεί μία επανδρωμένη αποστολή που σκοπό θα έχει -ανάμεσα σε άλλα- να εξερευνήσει και ανάλογα ευρήματα…

Δυστυχώς, ακόμα το βίντεο με τίτλο “Ancient Humanoid Statue Found On Mars?” που έδειχνε όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω έχει κατέβει από το YouTube, οπότε… πολύ εύκολα ο κάθε σκεπτικιστής μπορεί να το απορρίψει σαν θέμα.

diadrastika