Ο αριθμός των αλόγων που βλέπουμε μπορεί να φανερώσει μία κρυμμένη πλευρά του εαυτού μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αυτό το γρήγορο κουίζ μπορεί να σας πει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μια συγκεκριμένη κρυφή πτυχή της αληθινής προσωπικότητάς σας, την οποία, ίσως, να μην έχετε αντιληφθεί.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τις κρυφές πτυχές του εαυτού σας; Η προσωπικότητά σας δεν είναι μόνο αυτό που «βγαίνει» στην επιφάνεια, γι’ αυτό ενδεχομένως να μην συνειδητοποιείτε ότι υπάρχουν και κρυμμένες πτυχές αλλά και κρυμμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τους χαρακτήρα σας. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για αυτή την πλευρά του εαυτού σας και του υποσυνείδητου σας, τότε, μπορείτε να ανακαλύψετε κάποια από όλα αυτά, εξετάζοντας αυτή την εικόνα.

Πόσα άλογα βλέπετε με την πρώτη ματιά;

Αν είδατε μόνο ένα άλογο

Είστε ο ορισμός ενός ατόμου της «μεγάλης εικόνας». Διατηρείτε μία προοπτική σε ό, τι κάνετε. Ενώ άλλοι είναι παγιδευμένοι στην προσωπική τους προοπτική, εσείς καταφέρνετε να διατηρήσετε μια αντικειμενική κοσμοθεωρία. Είστε ο τύπος του ατόμου που βλέπει τα πράγματα από κάθε οπτική γωνία και είστε σε θέση να βλέπετε τα πράγματα εύκολα από τις οπτικές γωνίες άλλων ανθρώπων. Ναι μεν δεν μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά σίγουρα έχετε μια πιο ρεαλιστική άποψη για τον κόσμο.

Οι άνθρωποι φαίνονται σε σας διαχειρίσιμοι ή για να διαχειρίζονται πράγματα και να τα προχωρούν. Είστε ο ακριβής τύπος του ατόμου που σας δίνεται ηγετική θέση επειδή μπορείτε πάντα να κρατάτε τα μάτια σας στο βραβείο του τελικού στόχου σας και συνεχίζετε να υπερβαίνετε τις κανονικές προσδοκίες. Κρατάτε τα πράγματα απλά, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε αυτά που είναι σημαντικά και τείνουν να λειτουργούν πολύ καλά για σας.

Αν είδατε τέσσερα έως εννέα άλογα

Εργάζεσαι εξαιρετικά σκληρά και σου αρέσει να σκέφτεσαι τον εαυτό σου ως μια προσεκτική λεπτομέρεια. Υπερτερείτε επαγγελματικά, ακαδημαϊκά και κοινωνικά όταν το αποφασίσετε και το βάλετε σκοπό. Παίρνετε τα πράγματα αρκετά σοβαρά, περισσότερο από τους περισσότερους και γι ‘αυτό τείνετε να επιτύχετε περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο. Τα επιτεύγματά σας και τα κατορθώματά σας είναι το προϊόν της σκληρής δουλειάς και της επιμονής σας.

Ενώ είσαι προσεκτικός στη λεπτομέρεια, συνειδητοποιείς επίσης ότι δεν θέλεις να παγιωθείς ως τελειομανής. Γνωρίζετε ότι το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού και ότι δεν μπορείτε να περνάτε όλο τον χρόνο σας προσπαθώντας να κάνετε τα πάντα τέλεια αλλιώς τίποτε δεν θα επιτευχθεί. Ο άλλος λόγος που δεν ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας προσπαθώντας να είστε τέλειος είναι το απλό γεγονός ότι δεν έχετε την ενέργεια να είστε τόσο τέλειος. Έχετε την τάση να δίνετε σε αυτό που κάνετε το 110% σας και στο τέλος της ημέρας να ξέρετε ότι κάνατε το καλύτερο δυνατό – ακόμα κι αν αυτή η προσπάθεια δεν ήταν ακριβώς «τέλεια».

Αν είδατε 10 ή περισσότερα άλογα

Είστε τελειομανής και νομίζετε ότι τα πράγματα δεν γίνονται πραγματικά εκτός αν γίνουν τέλεια. Πιστεύετε ότι δεν έχει νόημα να κάνετε κάτι εάν δεν πρόκειται να γίνει σωστά. Έχετε την τάση να είστε επικριτικοί απέναντι στους ανθρώπους που αφήνουν τα πράγματα στη μέση. Όταν συμμετέχετε σε μια ομαδική προσπάθεια, αναλαμβάνετε το προβάδισμα επειδή θέλετε τα πράγματα να γίνονται με τον τρόπο σας. Οι άνθρωποι κανονικά δεν έχουν πρόβλημα με σας να οδηγείτε το δρόμο, διότι όταν είστε υπεύθυνοι, είστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσετε τις προσδοκίες με κάθε τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε.

Μερικές φορές μπορεί να παγιδευτείτε στην τελειομανία σας και ίσως χρειαστείτε μια ώθηση για να το ξεπεράσετε, αλλά συνειδητοποιείτε πως απλά αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα είναι τόσο καλά όσο μπορούν να γίνουν. Όταν δεν μπορείτε να φτάσετε στο επίπεδο της τελειότητας που θέλετε, χρειάζεται μερικές φορές να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εκτιμήσετε τη δουλειά σας. Ακόμη και όταν τα πράγματα δεν είναι τέλεια, είναι πραγματικά καλά και η σκληρή δουλειά σου δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

davidwolfe.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com