Φωτογραφία από Mensor στο Pixabay. Δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του άρθρου.

Παιδί Νέας και Εξελιγμένης Ανθρώπινης Φυλής Ζει στην Κίνα και Κατέχει μία Υπεράνθρωπη Ιδιότητα; Τι ισχύει και τι όχι.

Στην πόλη Dahua της Κίνας κατοικεί ο μικρός Nong Yousui. Έχει μπλε μάτια κάτι εντελώς ασυνήθιστο για τους ασιάτες αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι η υπεράνθρωπη ιδιότητα που κατέχουν τα μάτια αυτά. Τι τα κάνει τόσα ξεχωριστά? Η ικανότητα τους να βλέπουν στο σκοτάδι.. Για την ακρίβεια στο σκοτάδι τα μάτια του εκπέμπουν μία λάμψη όπως ακριβώς τα μάτια της γάτας και σύμφωνα με τεστ που του έκαναν γιατροί και οφθαλμίατροι, η ικανότητά του να βλέπει σε ένα μη φωτισμένο περιβάλλον ξεπερνάει κατά πάρα πολύ το μέσο όρο των κοινών ανθρώπων. Πρόκειται για μία γενετική μετάλλαξη? Κάποιοι τολμούν να μιλήσουν για εκφάνσεις της ανθρώπινης εξέλιξης και ενδεχομένως κάποιο είδος νέας ανθρώπινης φυλής.

Διαβάστε επίσης: Η Μετάλλαξη Ξεκίνησε; Εντοπίστηκαν άνθρωποι με «άτρωτο», ανθεκτικό DNA σε σοβαρές ασθένειες.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω κάνει δύο βασικούς ισχυρισμούς: ότι τα μάτια του αγοριού λάμπουν στο σκοτάδι σαν της γάτας και ότι μπορεί να δει καλά στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, το βίντεο αποτυγχάνει θεαματικά να το υποστηρίξει – περνούν περίπου δέκα δευτερόλεπτα του βίντεο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στρέφοντας έναν φακό στα μάτια του και δεν υπάρχει κανένα σημάδι λάμψης, γεγονός που η κάμερα θα έπρεπε να καταγράψει – αν υπήρχε. Η γυαλάδα είναι απλώς το αποτέλεσμα ενός λεπτού στρώματος κυττάρων που ονομάζεται tapetum lucidum, το οποίο βρίσκεται σε νυχτόβια ζώα όπως οι γάτες και θα ανακλά το φως που τη χτυπά.

Πράγματι, για να έχει μάτια σαν γάτα ή νυχτερινή όραση με οποιαδήποτε πραγματική έννοια, το αγόρι θα πρέπει να έχει ένα tapetum lucidum, και αυτή η μετάλλαξη είναι σχεδόν εντελώς αδύνατη να συμβεί σε μια μόνο γενιά. Οι καλοί άνθρωποι στο Life’s Little Mysteries έχουν μια διεξοδική απομυθοποίηση αυτής της ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εξήγησης από τον James Reynolds, έναν παιδοφθαλμίατρο στο SUNY Buffalo:

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία γενετική μετάλλαξη που θα μπορούσε να παράγει ένα πλήρως σχηματισμένο και λειτουργικό tapetum lucidum, εξήγησε ο Reynolds. μια τέτοια ικανότητα θα απαιτούσε πολλαπλές μεταλλάξεις, οι οποίες δεν θα συνέβαιναν όλες ταυτόχρονα. Η εξέλιξη συμβαίνει σταδιακά, είπε, όχι με άλματα και όρια. “Εξελικτικά, οι μεταλλάξεις μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορές που επιτρέπουν την εκμετάλλευση νέων περιβαλλοντικών θέσεων. Αλλά τέτοιες μεταλλάξεις τροποποιούνται για μεγάλες περιόδους. Ένα λειτουργικό tapetum lucidum σε έναν άνθρωπο θα ήταν εξίσου παράλογο με έναν άνθρωπο που γεννήθηκε με φτερά. Δεν μπορεί να συμβεί.”

Από την άλλη πλευρά, στο βίντεο, οι δημοσιογράφοι έδωσαν στον Nong ένα ερωτηματολόγιο για να συμπληρώσει ενώ καθόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και ενήργησαν έκπληκτοι από την ικανότητά του να δει και να συμπληρώσει τη φόρμα συμπλήρωσης. Ακόμα κι αν δεν έχει μάτια γάτας, μπορεί να έχει ασυνήθιστα καλή νυχτερινή όραση, είπε ο Reynolds. Θα μπορούσε να έχει έναν αμφιβληστροειδή χιτώνα πλούσιο σε ράβδους, για παράδειγμα – έναν αμφιβληστροειδή που περιέχει μεγαλύτερο από το συνηθισμένο αριθμό κυττάρων που εμπλέκονται στην ανίχνευση φωτός. Ή το βίντεο θα μπορούσε να είναι μια πλήρης φάρσα.

Αν υποθέσουμε ότι το όλο θέμα δεν είναι απλώς μια φάρσα – και δεν υπάρχει λόγος να αποκλείεται αυτή η πιθανότητα – τότε η φαινομενική νυχτερινή όραση του παιδιού μπορεί να εξηγηθεί αρκετά εύκολα. Μπορεί να έχει ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση ράβδων στον αμφιβληστροειδή του, που θα του επέτρεπε να βλέπει καλά στο σκοτάδι. Μπορεί να έχει μια ήπια μορφή οφθαλμικού αλμπινισμού, που θα εξηγούσε το ασυνήθιστο μπλε χρώμα των ματιών του και θα εξηγούσε επίσης τις δυσκολίες του στο έντονο φως. Ως πλεονέκτημα, αυτή η κατάσταση θα έδινε στα μάτια του μια ελαφριά αντανακλαστική λάμψη, η οποία με λίγη φαντασία θα μπορούσε εύκολα να αντιστοιχεί σε λαμπερά μάτια γάτας.

Αυτό που καταλαβαίνουμε, τελικά, είναι πως ακόμα κι αν το παιδί, ο Nong Yousui, είχε κάποιου είδους ικανότητα ή δυνατότητα με τα μάτια του, αυτή δεν οφείλεται ούτε σε κάποια μετάλλαξη, ούτε είναι παιδί κάποιας νέας και εξελιγμένης ανθρώπινης φυλής, ούτε κατέχει κάποια υπερδύναμη. Κατά συνέπεια τίποτα από όσα διαδίδονται, παρόμοιας φύσεως, δεν είναι αλήθεια – χωρίς να συνυπολογίσουμε την πιθανότητα να πρόκειται για φάρσα ή απάτη. Οι πληροφορίες για όλα αυτά προέρχονται από το επιστημονικό livescience.com και το gizmodo.com. (Διαβάστε επίσης: Γεννήθηκε ο Πρώτος Άνθρωπος με Τρίτη Έλικα στο DNA του). Παρακολουθήστε και το βίντεο που προαναφέραμε με τίτλο Alien Hybrid Or Starchild Discovered In China? 2012

mymind.gr / Image by mensor from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.