Image by dell640 from depositphotos

Έλληνας σκιέρ «Τηλεμεταφέρθηκε» από το Τορόντο στην Καλιφόρνια!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Κωνσταντίνος «Danny» Φιλιππίδης, 49 ετών, από το Τορόντο, αναφέρθηκε από φίλους του ότι χάθηκε στις 7/2/18, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν σε θέρετρο της Νέας Υόρκης.

Ο Ελληνοκαναδός Φιλιππίδης, που είναι είναι παντρεμένος και πατέρας, απολάμβανε ένα ταξίδι με φίλους και συναδέλφους πυροσβέστες όταν, λίγο πριν κλείσει η έκταση του Whiteface Mountain όπου βρίσκονταν, η παρέα αντιλήφθηκε ότι είχαν χάσει κάθε ίχνος του «Danny», του Έλληνα σκιέρ φίλου τους.

Τα υπάρχοντά του, όλα του τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγγράφων που αποδείκνυαν την ταυτότητά του, εντοπίστηκαν στο κατάλυμά του. Το ίδιο και το αυτοκίνητό του, βρισκόταν κανονικά στο χώρο στάθμευσης. Αλλά ο ίδιος άφαντος.

Η παρέα ειδοποίησε τις αρχές και σε λίγο μια εκτεταμένη αποστολή αναζήτησης με εκατοντάδες εθελοντές κλιμακώθηκε ψάχνοντας. Στην έρευνα συμμετείχαν σκυλιά διάσωσης καθώς και ελικόπτερα που απεστάλησαν επίσης σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια, καθώς οι φίλοι και η οικογένεια του φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί το χειρότερο. Τι είχε απογίνει ο Έλληνας σκιέρ;

Το παράδοξο, όπως μας πληροφορεί μέχρι τώρα η dailystar.co.uk, είναι ότι μόλις χθες Τρίτη (13/2), ο «Danny», εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια, 2.824 μίλια (περίπου 4500 χλμ) μακριά από την περιοχή για σκι που το έψαχναν.

Ο «Danny» κάλεσε τη σύζυγό του, η οποία τον προέτρεψε αμέσως να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία, όπως και έγινε. Σύντομα, όμως, αφέθηκε ζαλισμένος και σε σύγχυση, ωστόσο πιστεύεται ότι υγεία του είναι σε καλή κατάσταση.

Τι είχε συμβεί στον Έλληνα σκιέρ; Ο Frank Ramagano, τοπικός πρόεδρος των πυροσβεστών του Toronto, προσπάθησε να δώσει κάποιες απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων την Τρίτη το βράδυ.

Αποκάλυψε ότι ο «Danny» βρέθηκε μόνος του και ότι δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς έφτασε στην Καλιφόρνια. Δήλωσε επίσης ότι δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας ή κατάχρησης ουσιών.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όταν βρέθηκε φορούσε τον ίδιο εξοπλισμό για σκι, συμπεριλαμβανομένου του κράνους και των γυαλιών, με τα οποία τον είχαν δει οι φίλοι του την τελευταία φορά και με τα οποία τον είχαν δηλώσει και αναφέρει ως αγνοούμενο.

Μιας και κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποια φυσιολογική και ικανοποιητική εξήγηση για το πως ο Έλληνας Σκιέρ εξαφανίστηκε από ένα σημείο και βρέθηκε χιλιάδες μίλια μακριά σε ένα άλλο, μετά από μία εβδομάδα, φορώντας τα ίδια ρούχα, την απάντηση στο μυστήριο αναλαμβάνουν να δώσουν όσοι ασχολούνται με τα παράξενα.

Σε ένα βίντεο του YouTube που δημοσιεύτηκε στο secureteam10, ο αφηγητής Tyler προτείνει την ιδέα ότι ο Κωνσταντίνος «Danny» Φιλιππίδης μπορεί να είχε υποστεί κάποιο είδος τηλεμεταφοράς.

Μάλιστα, κάνει μία σύγκριση με παρόμοιο γνωστό περιστατικό που λέγεται πως συνέβη στον Travis Walton το 1975. Στην ιστορία αυτή, ο Walton εξαφανίστηκε για πέντε ημέρες και επανεμφανίστηκε σε καθεστός σύγχυσης ισχυριζόμενος ότι είχε απαχθεί από εξωγήινους. Τι μπορεί να συνέβη πραγματικά; Είναι κάτι που ακόμα ερευνάτε.

Skier “Teleported” 2900 Miles Away From Mountain?

diadrastika / Image by dell640 from depositphotos.com