Τα στοιχεία που μας άφησαν οι αρχαίοι θεοί για να τους θυμόμαστε

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Με κατεύθυνση προς τον Ειρηνικό, αν γυρίσουμε προσεκτικά την υδρόγειο, θα εντοπίσουμε σχετικά εύκολα διάσπαρτα κομμάτια ξηράς μέσα στην θάλασσα.

Φτάσαμε στην πανέμορφη Πολυνησία. Την αποτελούν περισσότερα από 1.000 πραγματικά ενδιαφέροντα νησιά καθώς, μερικά από τα πιο αινιγματικά ερείπια στη γη μπορούν να βρεθούν εκεί, σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα νησιά αυτής της τεράστιας αλυσίδας.

Το πιο γνωστό στους περισσότερους από εμάς είναι το Rapa Nui ή αλλιώς Νησί του Πάσχα, με τα τεράστια αγάλματα Moai. Ένα απίστευτο και εξαιρετικά απομακρυσμένο μέρος. Εκεί, φαίνεται πως κάποτε φιλοξενήθηκαν μερικές από τις πιο ανθεκτικές και, ίσως, πιο ευτυχισμένες ψυχές στη γη! Όμως, αυτό είναι άλλο θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει σε επόμενο άρθρο μας.

Στις μέρες μας, για να πλεύσει ή να προσγειωθεί κάποιος σε αυτές τις απομακρυσμένες ακτές, θα μπορούσε να θεωρηθεί σχετικά εύκολο. Αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πως έφτασαν ως εκεί οι πρώτοι κάτοικοι για να χαρούν το υπέροχο βαθύ μπλε του ωκεανού. Υποτίθεται ότι δεν είχαν ούτε την γνώση ούτε την τεχνολογία για να κατασκευάσουν πλοία μακρινών αποστάσεων. Ωστόσο πολλές θεωρίες έχουν στοιχειοθετηθεί γύρω από το το ζήτημα.

Ωστόσο, τα ανεξήγητα αρχαία αγάλματα, πανύψηλα, υπερμεγέθη που ακόμα προκαλούν το μυαλό για το πως τοποθετήθηκαν και μεταφέρθηκαν ως τις θέσεις που βρίσκονται μέχρι σήμερα, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Νησιού του Πάσχα.

Αν και το Νησί του Πάσχα απολαμβάνει μεγάλης δημοσιότητας από σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχει παραδίπλα ένα άλλο νησάκι με, ενδεχομένως, πολύ πιο μυστηριώδες και αινιγματικό τοπίο.

Αναφερόμαστε στο Temehea Tohua που βρίσκεται στο νησί Nucu Hiva. Είναι το μεγαλύτερο από τα «Νησιά Marquesas» μέσα στη Γαλλική Πολυνησία, όπου κάποτε οι αρχαίοι κάτοικοι ζούσαν μέσα σε έναν κρατήρα ενός αρχαίου ηφαιστείου στο νησί.

Το Temehea Tohua είναι γεμάτο με αινιγματικά αγάλματα, ίσως τόσο αρχαία όσο τα Moai -τα αγάλματα από το Νησί του Πάσχα- αλλά είναι σαφώς ένα πολύ πιο περίεργο θέμα, το οποίο «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα αρχαιότερα αρχαιολογικά τεκμήρια ανθρώπινης κατοίκησης στο Temehea Tohua εκτιμάται ότι υπολογίζονται περίπου προ 2000 ετών, αλλά δεν είναι λίγοι όσοι υποψιάζονται ότι αυτά τα αγάλματα μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερη ηλικία.

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τέτοια θέματα, όταν δείτε τις εικόνες στο video που ακολουθεί στην συνέχεια, πραγματικά θα ξαφνιαστείτε από το τι μπορεί να απεικονίζουν.

Ιδού τι μας Άφησαν οι Αρχαίοι Εξωγήινοι για να τους Θυμόμαστε! (video)

Αυτόματα το μυαλό σας θα αναγκαστεί να κάνει συγκρίσεις με αντικείμενα που γνωρίζει, έτσι πολύ εύκολα θα καταλήξετε στο συμπέρασμα, ότι η εξωτερική εμφάνιση παραπέμπει σε στολές και κράνη αστροναυτών ή αεροπόρων και γενικότερα μίας πολύ ειδικής ένδυσης που δεν δικαιολογείται από την σημερινή ακαδημία να υπήρχε τα χρόνια εκείνα.

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι πρόκειται για «αρχαίους αστροναύτες» που ήρθαν από κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη μας ή ακόμα και από άλλους πλανήτες; Γιατί κάποια από αυτά έχουν ερπετοειδή εμφάνιση;

Υποστηρίζεται ότι η όλη εμφάνιση των αγαλμάτων έχει να κάνει με τελετουργικά των αρχαίων ιθαγενών εκεί, οι οποίοι είχαν θεοποιήσει τα ερπετά και ίσως τα βατράχια. Πιθανόν. Μα πως τους ήρθε να φανταστούν τα «τελετουργικά κοστούμια» με κάσκες, σωληνώσεις, περίεργα μεγάλα γυαλιά κλπ;

Πόσο απίθανο είναι οι ντόπιοι να είχαν δει «αρχαίους θεούς» που κατέβηκαν από τα «σιδερένια πουλιά» και τους απηύθυναν χαιρετισμό; Και αν πράγματι ήρθαν από κάπου αλλού, γιατί δεν άφησαν κάποιο στοιχείο πίσω τους; Κι, όμως, κάνετε λάθος. Άφησαν την παρουσία τους σε αυτά τα εκπληκτικά αγάλματα. Εύκολη εκτίμηση, θα μου πείτε… Αλλά… Ισχύει;

Μολονότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, οι πιθανότητες είναι αρκετά μεγάλες και οι ενδείξεις αρκετές για να ενισχύσουν αυτές τις θεωρίες.

Όπως και να έχει, η προέλευση και η απεικόνιση αυτών των αγαλμάτων παραμένει ένα περίπλοκο μυστήριο. Το Temehea Tohua, είναι αναμφισβήτητα ένας εκπληκτικός τόπος, ένας τόπος που αξίζει, πολύ περισσότερη προσοχή.

Δείτε και το σχετικό video με τις εκπληκτικές εικόνες του:

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

“Ancient Alien Shrine” On Remote Polynesian Island?

diadrastika / Image by brands amon from Pixabay