Τάφος Όσιρη. Φρεάτιο με Πολυεπίπεδες Αίθουσες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ήταν ο βασιλιάς των βασιλιάδων, ο θεός των θεών. Στη διάρκεια της ζωής του έφερε τον πολιτισμό και την τάξη. Ωστόσο, το παρελθόν και ο θάνατός του ήταν μυστηριώδη. Η υπέρτατη αιγυπτιακή θεότητα. Τώρα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τον «τάφο» του…

Διαβάστε επίσης: Μπήκαν και Εξερεύνησαν τον «Τάφο του Όσιρη»

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων amdouh al-DamAcaty είπε ότι η δομή της 25ης δυναστείας (περίπου 700 π.Χ.) στη νεκρόπολη Al-Gorna, στην δυτική όχθη του Λούξορ, διαμορφώθηκε σε πραγματικό βασιλικό τάφο, με πολλαπλά φρεάτια και θαλάμους.

Σύμφωνα με την ibtimes.co.uk ανακαλύφθηκε από το Min Project, μία Ιταλό-ισπανική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση που έχει ως στόχο να μελετήσει τάφους του Νέου Βασιλείου στη Θήβα, δηλαδή τους ιδιωτικούς τάφους TT109 (επίσης γνωστός ως τάφος του Min) και Kampp -327- που, ουσιαστικά είναι μια επέκταση του αρχικού.

ΒΡΕΘΗΚΕ ο ΤΑΦΟΣ του ΟΣΙΡΗ
Κεντρικός θάλαμος βαθιά στο βραχώδες υπόστρωμα με θολωτή οροφή που φέρει ένα άγαλμα του Όσιρη, έναν άξονα (φρεάτιο) που πηγαίνει κάτω στο επόμενο επίπεδο του τάφου, και δύο αίθουσες γεμάτες με συντρίμμια. (Matjaz Kacicnik, Min Project)

Ο τάφος αποτελείται από εγκάρσιες αίθουσες που υποστηρίζονται από πέντε πυλώνες, καθώς και μια σκάλα που κατεβαίνει μέσα στο βράχο σε ένα συγκρότημα αφιερωμένο στον Όσιρη.

ΒΡΕΘΗΚΕ ο ΤΑΦΟΣ του ΟΣΙΡΗ
Σκίτσο που δείχνει το περίγραμμα του τάφου του Όσιρη (MinProject: Archaeological Mission Canaria-Toscana)

Η σκάλα, οδηγεί κάτω σε ένα νεκρικό θάλαμο που περιέχει ένα ανάγλυφο του νεκρού θεού. Ένα διπλανό δωμάτιο περιέχει ανάγλυφα δαιμόνων οι οποίοι κρατούν μαχαίρια – τους οποίους ο αρχαιολόγος επικεφαλής της ισπανο-ιταλικής αποστολής περιγράφει ως φύλακες.

Διαβάστε επίσης: Μυστήριο με Άγαλμα του Όσιρη που Κινείται Μόνο του

Παράλληλα, φαίνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο άλλες απεικονίσεις του μύθου του Όσιρι. Μία βρίσκεται 95 πόδια κάτω από το πίσω μέρος της Μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας, ενώ η άλλη είναι στο Osireion, όπου βρίσκεται στο ναό του Σέτι Ι στην Άβυδο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το Τμήμα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων υποστηρίζει ότι μέρος της συγκεκριμένης δομής είχε ήδη αποκαλυφθεί από το 1880, χάρη στον αρχαιολόγο Philippe Virey. Ωστόσο, αν και έγιναν κάποιες προσπάθειες για την χαρτογράφηση του συγκροτήματος, η σημασία και η φύση του χώρου παρέμεινε άγνωστη μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι στην πραγματικότητα ένας τάφος: Αντ ‘αυτού, είναι ένα συμβολικός χώρος ταφής που χρησιμοποιούνταν σε τελετές για τη σύνδεση των αθάνατων δυνάμεων του θεού με εκείνες των αρχουσών Φαραώ…

Και κάπου εδώ η αρχαιολογική ανακάλυψη παίρνει μία άλλη “διάσταση”, ειδικότερα να την συνδυάσουμε με μία άλλη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία: υπάρχει μία σαρκοφάγος (προφανώς του Όσιρι) γύρω στα 3 μέτρα μήκος και 12 τόνους βάρος που προϋπήρχε του κατακλυσμού…

Ο Όσιρις που σύμφωνα με κάποια εκδοχή ήταν ένας θεός που ήρθε από τα άστρα είχε μία παράξενη ζωή με πολλά συμβολικά μυστικά ενώ φαίνεται να ήταν δημιουργός της μυστηριώδους Εννεάδας, ενός παράξενου Συμβουλίου που διαχειριζόταν τα της ανθρωπότητας…

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

The Tomb Of Osiris???

‘Tomb’ of Osiris discovered: Blackened structure was built to represent Egyptian god

https://youtu.be/0_wqe64xs18

diadrastika