18 χρυσοί κανόνες για τη ζωή από έναν παγκοσμίου φήμης ψυχίατρο που αφυπνίζουν

Με ένα ιστορικό που περιλαμβάνει τη συγγραφή πάνω από 30 βιβλίων και συνολικά γύρω στις 5 εκατομμύρια πωλήσεις, ο dr Mikhail Litvak δίκαια μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στην παγκόσμια ελίτ στον τομέα της ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας και ψυχιατρικής!

Συλλέξαμε τις 18 πιο πολύτιμες συμβουλές που περιγράφονται στα βιβλία του οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωή σας σε προσωπικό διαπροσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειτος Γνωμικά για να Απελευθερωθεί το Μυαλό μας

1.Άμα οι πράξεις σου συνοδεύονται από ένα καλοδουλεμένο σχέδιο, η επιτυχία είναι φυσικό επακόλουθο!

2.Τόσο οι ώριμοι όσο και οι ανώριμοι άνθρωποι διαθέτουν γνώση!Η μεγάλη διαφορά είναι πως ο ώριμος άνθρωπος μπορεί και μετατρέπει τη γνώση αυτή σε πράξεις!

3.Ζήσε για σένα και άσε τους άλλους να ζήσουν για τον εαυτό τους! Αν δε το κάνεις για σένα θα μπεις σε μια διαδικασία να θες να αποδείξεις στους άλλους κάτι που πιθανόν να μην είσαι.

4.Άμα σου αρέσει να ονειροπολείς φαντάσου τον εαυτό σου να κατακτά στόχους ρεαλιστικούς και βραχυπρόθεσμους. Αυτό είναι το κλειδί στην πραγματοποίηση των μεγάλων μακροπρόθεσμων στόχων.

Διαβάστε επίσης: Τα 11 πράγματα που μας δίδαξε για τη ζωή ο Αριστοτέλης

5.Αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου με ανθρώπους ρηχούς που ξέρεις ότι δε σε γεμίζουν. καλύτερα επένδυσε το χρόνο σου διαβάζοντας ένα βιβλίο!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

6.Όποιος δε συμπαθεί τον εαυτό του θα κάνει συχνά την κριτική στους άλλους! Ότι δεν αρέσει στον εαυτό μας άλλωστε το βλέπουμε και συχνά και στους άλλους.

7.Διαφορά ανάμεσα στην αντρική και τη γυναικεία λογική μπορεί να υπάρχει! Η σοφία όμως είναι η ίδια αρετή και για τα δύο φύλα

8.Αν οι άνθρωποι που σε βοηθούν για κάτι στη συνέχεια σε πιέζουν να νιώσεις ενοχές ή ευγνωμοσύνη για την πράξη τους, καλύτερα πλήρωσε τους και φύγε..

Διαβάστε επίσης: 18 Μαθήματα Ζωής που μας Διδάσκει ο Σωκράτης για να ανοίξουν οι ορίζοντές μας

9.Ο χαρούμενος άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του δε τον νοιάζει έως και ακθόλυ η γνώμη τον άλλων ανθρώπων.

10. Ο μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι το άτομο στη σκιά που περιμένει να σε δει να πέσεις! Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός αν σε σαμποτάρει και σου λέει ότι δε μπορείς!

11. Αν σου αρέσει να σκαλίζεις τα πράγματα, καλύτερα σκάλισε στα άδυτα της φιλοσοφίας και της επιστήμης παρά τις ζωές των συνανθρώπων σου.

12.Δώσε καμμία προσοχή στην κακοπροαίρετη κριτική και τις προσβολές καθώς δε θα έχουν καμμία σημασία όταν θα κατακτάς τους στόχους σου.

13.Αν λαχταράς για κάτι στη ζωή, μην περιμένεις να σου έρθει ουρανοκατέβατο και μην ζητάς την άδεια από κανέναν για να το αποκτήσεις! Δούλεψε σκληρά και γίνε ο άνθρωπος ικανός για να το αποκτήσει.

14.Η ευτυχία δεν είναι κάτι που το κυνηγάς για να το βρεις. Η ευτυχία είναι νοητική κατάσταση που βρίσκεται μέσα σου και την αποκτάς όταν μάθεις καλά τον ίδιο σου τον εαυτό.

Διαβάστε επίσης: 40 Υπέροχα Ρητά για Έμπνευση και Δύναμη

15.Το να μιλάς με τους φίλους σου είναι καλό πράγμα! Το να μιλάς με τους εχθρούς σου, εκείνο είναι το πραγματικό σχολείο όπου μαθαίνεις πολλά.

16. Η κατάθληψη είναι δύσκολη και επίπονη. Είναι όμως και μια ευκαιρία να ανακαλύψει αυτός που πάσχει από αυτήν, βαθύτερες πτυχές του εαυτού του.

17.Άμα σου αρέσει να μένεις μόνος αυτό είναι δείγμα πνευματικής ωριμότητας Επίσης η μοναξιά μπορεί να είναι πολλές φορές παραγωγική.

18.Μην κρατάς την ευτυχία σου μέσα σου. Μοιράσου την με τους φίλους σου για να τους κάνεις και αυτούς χαρούμενους αλλά και με τους ανταγωνιστές σου ώστε να αναρωτιούνται τι κάνεις καλύτερα από αυτούς.

mymind.gr