Κοπάδι Εξωγήινων Ζώων στον Πλανήτη Άρη;
Αριστερά Κοπάδι Ζώων στη Γη. Δεξιά: Εικασία για πιθανό Κοπάδι Εξωγήινων Ζώων στον Πλανήτη Άρη.

Κοπάδι Εξωγήινων Ζώων στον Πλανήτη Άρη; Ε, όχι!
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Άρης είναι ο πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που, σχεδόν μοναδικός, έχει προκαλέσει την νοημοσύνη αλλά και έχει εξιτάρει την φαντασία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γη. Έχει δε, εκτοξεύσει στα ύψη σχεδόν κάθε είδους θεωρία συνωμοσίας. Τώρα υπάρχει ο ισχυρισμός πως μία φωτογραφία δείχνει κοπάδι εξωγήινων ζώων.

Οι βασικότερες και, ίσως οι πιο διαδεδομένες θεωρίες είναι εκείνες που υποστηρίζουν ότι υπήρξε ζωή κάποτε στο παρελθόν, ή ότι ήδη υπάρχει ακόμα και μάλιστα, βρίσκονται και άνθρωποι, μυστικά εκεί πάνω.

Διαβάστε επίσης: Άρης. Ένας πλανήτης γεμάτος με ελληνικές ονομασίες

Φωτογραφίες που ήρθαν στο φως, ανάμεσα σε γνωστές παλαιότερες, αναζωπυρώνουν την συγκλονιστική θεωρία ότι στον κόκκινο πλανήτη ανθεί ζωή τέτοια που μοιάζει με της Γης. Εικόνες που λαμβάνονται από τους διαστημικούς ανιχνευτές φαίνεται να αποκαλύπτουν ότι υπάρχει ένα ακμάζον οικοσύστημα που υποστηρίζει τη ζωή, εκεί.

Ένα σύμπλεγμα αντικειμένων στην επιφάνεια

Στο βίντεο που ακολουθεί στην συνέχεια θα δείτε εικόνες που δείχνουν ένα σύμπλεγμα αντικειμένων στην επιφάνεια του πλανήτη που εκτείνεται σε μίλια. Σε αυτές, άνετα μπορείτε να διακρίνετε θέματα που πανεύκολα θυμίζουν δέντρα και δάση.

Επιπλέον, θα δείτε ένα υποτιθέμενο κοπάδι εξωγήινων ζώων, ζωοτροφικές περιοχές με «εξωγήινα» ή και «γήινα» ζώα, όπως πρόβατα -ανάλογα με το ποια θεωρία είναι της προτίμησής σας.

Όπως μας αποκαλύπτει η express.co.uk, ο θεωρητικός ερευνητής Neal Evans ισχυρίζεται ότι όλα αυτά αποτελούν απόδειξη ύπαρξης ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη – και, μάλιστα, με ένα ολόκληρο περιβάλλον ικανό να την υποστηρίξει. Ας δούμε τι λέει:

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα κατοικήσιμο πλούσιο ακμάζον οικοσύστημα στον Άρη. Μελέτησα το τμήμα του χάρτη για ώρες και το έβαλα σε σύγκριση με προβολές πτηνών από τόπους της γης και φαίνεται να βρίσκονται δίπλα στον βόρειο πόλο. Όλες οι εικόνες είναι χαμηλής ανάλυσης, αλλά μπορείτε να δείτε καθαρές γραμμές νερού, λίμνες, βλάστηση, κάποιο είδος μορφών ζωής που φαίνεται να εξαρτώνται από την πηγή νερού».

Γνωρίζουμε μόνο ό,τι μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε

Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες που παρουσιάζονται στο video, συμπεριλαμβανομένου με το πιθανό κοπάδι εξωγήινων ζώων, έμειναν εμβρόντητοι. Πραγματικά κεραυνοβολήθηκαν από αυτό που είδαν.

Ο κ. Evans πρόσθεσε: «Έχω σπουδάσει τον Άρη και την ιστορία του για χρόνια – γνωρίζουμε μόνο ό,τι μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε. Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια νέα ζωή ή μια νέα ακμάζουσα ζωή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Εύρημα στον πλανήτη Άρη μοιάζει ανατριχιαστικό

Η εικασία μου είναι ότι αυτό που έχω χαρτογραφήσει θα μπορούσε να είναι ένα νέο οικοσύστημα όπως μια πρώιμη γη, μία προϊστορική ζωή που φυσικά σχηματίστηκε από – ποιος ξέρει; Ο Άρης είναι ένας θησαυρός της αρχαίας ιστορίας με εκπληκτικές ανακαλύψεις, νέες και παλιές, και αν ο Άρης εξαλείφθηκε από πυρηνικό όλεθρο αυτό έγινε για κάποιο λόγο».

Η απάντηση της NASA και των σκεπτικιστών για το κοπάδι εξωγήινων ζώων

Η απάντηση της NASA σε όλα αυτά και άλλα πολλά παρόμοια, είναι ότι απλά δεν υπάρχει ζωή στον Άρη.

Η Αμερικανική Διαστημική αντιπροσωπεία λέει ότι ο Κόκκινος Πλανήτης απεκδύθηκε της ατμόσφαιράς του από ηλιακές καταιγίδες, δισεκατομμύρια χρόνια πριν και έτσι έχασε όλους τους ωκεανούς και δεν μπορεί να διατηρήσει τη ζωή.

Υπάρχουν ίχνη επιφανειακών και υπογείων υδάτων που πιστεύεται ότι μπορούν να υποστηρίξουν τις πιο απλοϊκές μορφές ζωής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα που θα μπορούσε να αποτελεί πιθανό κοπάδι εξωγήινων ζώων.

Σύμφωνα με τους σκεπτικιστές, ο κ. Evans είναι πιθανό να υποφέρει από παρειδωλία – ένα φαινόμενο από τα κόλπα που κάνει ο εγκέφαλός μας και μας υποψιάζει να βλέπουμε οικεία αντικείμενα ή σε σχέδια ή υφές, εκεί που δεν υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης: «Βρήκαμε ζωή στον Άρη πριν 40 χρόνια» ισχυρίζεται πρώην επιστήμονας της NASA

Τα εν λόγω αντικείμενα που χαρακτηρίζονται ως κοπάδι εξωγήινων ζώων, πιθανόν να είναι γεωλογικά χαρακτηριστικά της επιφάνειας του Άρη. Άραγε, μπορεί όλα αυτά που βλέπουμε κατά καιρούς να είναι απλά παρειδωλίες και τίποτε άλλο; Τόσα πολλά σε ένα μέρος; Γιατί όχι και σε άλλους πλανήτες;

Πρόκειται για μία εικασία

Ο κ. Evans είπε ξεκάθαρα από την αρχή ότι πρόκειται για μία εικασία, μια υπόθεση. Επιπλέον, καμία επίσημη αρχή, που ασχολείται με το διάστημα και τον πλανήτη Άρη, δεν αναγνωρίζει τίποτα από αυτά. Πρόκειται, λοιπόν, για μία συναρπαστική αλλά απίθανη εκδοχή, μια σκέψη στον αέρα, χωρίς βάση και στοιχεία.

Θα μπορούσε, επίσης, να αποτελεί άνετα μέρος της αμερικάνικης σειράς What if, η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά της Marvel Comics.

Δείτε το video με τίτλο: Life on Mars BOMBSHELL Shock claim herd of animals spotted on Red Planet. Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika