H Μυστηριώδης Σκάλα στις Πυραμίδες Αιγύπτου

Η Μυστηριώδης Σκάλα Κοντά στις Πυραμίδες της Αιγύπτου που Οδηγεί Κάτω από την Επιφάνεια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση έγινε πρόσφατα στην Αίγυπτο και αφορούσε μια εκπληκτική ανακάλυψη που πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή του οροπεδίου της Γκίζας, που για αρκετές δεκαετίες, έχει αποκλεισθεί από το κοινό. Αν και η τοποθεσία θεωρείται στρατιωτική βάση εκπαίδευσης, οι αρχαιολόγοι μάλλον φαίνεται να έχουν κρυμμένα μυστικά μέσα σε αυτό το απομακρυσμένο κομμάτι της αρχαιότητας.

Ανακοινώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, ότι οι αιγυπτιακές αρχές έχουν βρει τα μυστηριώδη ίχνη της θρυλικής 4ης χαμένης πυραμίδας του οροπεδίου, σύμφωνα με το thenational.ae και το timesofisrael.com. Αυτή η ανακοίνωση φάνηκε αρκετά προκλητική και προφανώς προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες μεταξύ πολλών Αιγυπολόγων καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά αμφιλεγόμενη. Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης: Έσκαψε κάτω από το Σπίτι του και Βρέθηκε στην Πυραμίδα του Χέοπα

Στη μέση του πουθενά βρέθηκε μια τεράστια σκάλα, σκεπασμένη από μέρος της άμμου αυτής της απέραντης αλλά και μυστηριώδους ερήμου. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι είχαν την τύχη να την εντοπίσουν πολύ πριν την ανακοίνωση, οπότε και ενδεχομένως, εκμεταλεύτηκαν άγνωστα στοιχεία τα οποία μπορεί να εντόπισαν μέχρι εκείνη την στιγμή, αφού είχαν ανεπίσημη πρόσβαση.

Αυτή η τεράστια σκάλα, εμφανίζεται από το πουθενά και οδηγεί κάτω από την επιφάνεια της Γης, κατευθείαν μέσα από μια λεκάνη ασβεστόλιθου σε βάθος πολλών μέτρων. Αυτή η ανακάλυψη, κάνει ολοφάνερο πλέον το γεγονός ότι το οροπέδιο της Γκίζας επεκτείνεται πράγματι τόσο μακριά, αλλά και σε μεγάλο βάθος – μία πτυχή, που θρυλούν πολλές θεωρίες και παραδόσεις από αρχαίους λαούς, αλλά καμία επίσημη αρχή δεν έχει παραδεχτεί.

Το που οδηγεί στην πραγματικότητα αυτή η σκάλα, είναι μέχρι τώρα άγνωστο. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες θεωρίες ότι είναι μέρος μίας τέταρτης μεγάλης πυραμίδας ενώ κάποιες προκαταρκτικές εξετάσεις της περιοχής υποδηλώνουν ότι φτάνει σε πολύ μεγάλο βάθος κάτω από το οροπέδιο, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να υπάρχουν διαμερίσματα υπόγειων υδάτων.

Ποιος έκτισε αυτή την απίστευτη δομή, ή… ποιο ευφυές μυαλό σχεδίασε το τεράστιο οροπέδιο της Γκίζας, ακριβώς με τον τρόπο που το σχεδίασε; Ποιος έκτισε τις πυραμίδες και την Σφίγγα επάνω σε αυτό; Και τώρα το πιο κρίσιμο ερώτημα από όλα αυτά: Που οδηγεί αυτή η σκάλα;

Βρέθηκε Μυστηριώδης Σκάλα Κοντά στις Πυραμίδες της Αιγύπτου που Οδηγεί Κάτω από την Επιφάνεια (video)
Image credit: Egyptian Ministry of Antiquities Handout / EPA

Μπορεί πραγματικά να οδηγεί στην Αίθουσα των Αρχείων, ή σε εκείνη την υπόγεια πόλη για την οποία είχε μιλήσει πρώτος ο Ηρόδοτος («Ιστορίες», βιβλίο ΙΙ, 148), ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα λαβύρινθο λίγο πάνω από την λίμνη της Μοίρης απέναντι από την Πόλη του Κροκόδειλου».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε η «Αίθουσα των Αρχείων» στην Αίγυπτο;

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν πληροφορίες, όπως του «κοιμώμενου Προφήτη» Edgar Cayce, για την Αίθουσα των Αρχείων της Ατλαντίδας. Φυσικά, μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών, οι οποίες ενδεχομένως θα κρατήσουν από μερικούς μήνες έως κάποια χρόνια, θα έχουμε περισσότερα νέα. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τότε.

Δείτε και το σχετικό video: Mysterious Staircase Found In Giza Plateau? / Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika