Χαρακτηριστικά αστρικών πολιτισμών που μπορεί να έχουμε στο DNA μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η σύγχρονη τεχνολογία στην εξιχνίαση βιολογικών μυστικών αλλά και στην χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA, συνεχώς αναπτύσσεται. Τακτικά κάνουν ανακαλύψεις που εντυπωσιάζουν. Μπορούν να συγκρίνουν το DNA μας με εκείνο αρχαίων λαών και να προσδιορίσουν με σχετική ακρίβεια ποιά μπορεί να είναι η πιθανή καταγωγή του καθενός μας.

Τι θα γινόταν αλήθεια, αν μπορούσαν να εντοπίσουν εξωγήινο DNA στο αίμα μας; Υποστηρίζεται από διάφορες θεωρίες ότι η ανθρωπότητα – ή ένα μεγάλο μέρος της – είναι απόγονοι κάποιων φυλών εξωγήινων. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν είμαστε προϊόν ή απόγονοι εξωγήινων προγόνων; Από ποιο σύστημα αστέρων μπορεί να προερχόμαστε; (Διαβάστε επίσης: Ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε στην Γη μα σε άλλο πλανήτη)

Τα παρακάτω περιγράφουν τα χαρακτηριστικά κατοίκων συγκεκριμένων αστρικών συστημάτων, σύμφωνα με το βιβλίο του Jo Amidon, «Where Are You Really From?». Κάποιοι από αυτούς τους τύπους μπορεί ήδη να κατοικούν και στην Γη. Μπορεί να έχετε συναντήσει κάποιους και να μην το ξέρετε. Αλλά μπορεί και εσείς οι ίδιοι να είστε μακρινοί τους απόγονοι, χωρίς φυσικά να το γνωρίζετε.

Vega

Όσοι έχουν το Vega ως αστρική προέλευση είναι αυτοδύναμοι, ανεξάρτητοι, υπερήφανοι και ισχυροί. Υπάρχει μια εξωτερική ομαλή ενέργεια και μία εμφάνιση δύναμης και ικανότητας. Τείνουν να είναι γνώστες σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων. Έχουν πολλά ταλέντα και πάμπολλες ικανότητες. Είναι αρκετά δημιουργικοί και συχνά έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν την δημιουργική με την πνευματική έκφραση. Μπορεί να είναι καλλιτέχνες, σχεδιαστές, εφευρέτες, αρχιτέκτονες ή σε σημερινές εποχές μπορεί να συνεργάζονται στενότερα με τη δημιουργικότητα μέσω νέων ή επεκτεινόμενων τεχνολογιών.

Ωστόσο, οι μέθοδοι εργασίας τους με την τεχνολογία διαφέρουν από πολλούς, καθώς βασίζονται περισσότερο στο «συναίσθημα» παρά στην πνευματική κατανόηση. Ξεκινούν καλά μία δουλειά, αλλά δεν την ολοκληρώνουν όπως πρέπει. Έχουν ανάγκη από αυτοπειθαρχία και υποστήριξη για να την ολοκλήρωση έργων και ιδεών.

Είναι σαν ταξιδιώτες που αναζητούν ποικιλία, πρόκληση και κατανόηση όλων των ερωτήσεων που έχουν μέσα τους. Μπορεί να βαρεθούν εύκολα. Έχουν την τάση να αναλύουν, να αμφισβητούν και να αμφιβάλλουν για όλα αυτά που δεν καταλαβαίνουν, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στο σύστημα πεποιθήσεων τους ή απλά δεν τα «αισθάνονται» ως σωστά. Αν και είναι αρκετά πρόθυμοι να μάθουν, να αλλάξουν και να αναπτυχθούν, οι Vegan πρέπει να κατανοήσουν μέσα τους εκείνο που θα τους επιτρέψει να συμβεί η αλλαγή. Θα είναι περισσότερο ένα «συναίσθημα» που οδηγεί σε «γνώση» αντί σε τεχνική κατανόηση.

Οι περισσότεροι από το Vega έχουν έντονο αίσθημα ευθύνης και φροντίδας. Μπορούν να βρουν εκπλήρωση όταν εργάζονται με παιδιά, με εκείνους που είναι άρρωστοι ή χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη. Ωστόσο, κατά καιρούς, μπορεί να είναι υπερβολικά υπεύθυνοι για τους άλλους και μπορεί να χρειαστεί να υπενθυμίσουν τη σημασία της διδασκαλίας της ευθύνης. Έχουν ισχυρή αίσθησης της ακεραιότητας των άλλων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγοι από το Vega είναι οι ίδιοι πρόθυμοι να μοιραστούν προσωπικά στοιχεία με άλλους, εκτός και αν δημιουργηθεί πρώτα η εμπιστοσύνη. Οι Vegan έχουν θεραπευτικές ικανότητες. Τους συναντούμε στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, είτε σωματικής είτε διανοητικής, ως εκπαιδευτικούς ή σε τομείς που επιτρέπουν την ελευθερία δημιουργικής έκφρασης.

Sirius

Εκείνοι που έχουν τον Σείριο ως αστρική τους προέλευση είναι πολύ εστιασμένοι, πολύ αποφασισμένοι και ξέρουν που βρίσκονται ανά πάσα δεδομένη στιγμή. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε το μυαλό ενός από τον Σείριο, αλλά μόλις καταφέρουν να πείσουν ότι ένα νέο «μονοπάτι» είναι πιο κατάλληλο, θα επικεντρωθούν εξ ολοκλήρου σε αυτό και θα απελευθερωθούν από το παλιό γρήγορα. Οι Σείριοι έχουν ισχυρές πεποιθήσεις, ισχυρά ιδανικά και προσωπική ακεραιότητα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κάνουν πιστούς, αξιόπιστους φίλους, αλλά περιμένουν το ίδιο σε αντάλλαγμα. Τραυματίζονται ψυχικά και απογοητεύονται όταν δεν ικανοποιούνται αυτές οι προσδοκίες. Κατά συνέπεια δεν μοιράζονται εύκολα τον εσωτερικό τους κόσμο, τον εσώτερο εαυτό τους με τους άλλους και συνήθως υπάρχει δυσκολία στην ανταλλαγή συναισθημάτων και στην κάλυψη αναγκών.

Για να είστε πλήρως αποδεκτός και αξιόπιστος ως στενός προσωπικός φίλος ενός Σείριου σημαίνει ότι έχετε προσεκτικά εξεταστεί. Είναι δύσκολοι στις σχέσεις και στις φιλίες τους. Ούτε μοιράζονται εύκολα τις προσδοκίες τους με τους άλλους. Γνωρίζουν ωστόσο ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα.

Γενικότερα, τείνουν να προσανατολίζονται στο μέλλον και δεν απολαμβάνουν να εστιάζουν στο παρελθόν. Μπορούν να γίνουν αμυντικοί αν αναγκαστούν να επικεντρωθούν στο παρελθόν από άλλους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πόνος του παρελθόντος και η συγκίνηση από αυτό, κρατιούνται μέσα τους γιατί αρνούνται να συνδιαλλαγούν μαζί του κάθε φορά που εμφανίζεται.

Δεν απολαμβάνουν αντιπαραθέσεις ή ανοιχτές εκφράσεις θυμού, αλλά αν αναγκαστούν  θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τις πεποιθήσεις τους με έντονο τρόπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν εμπλέκεται η τιμή των ίδιων ή των αγαπημένων τους. Ένα από τα μαθήματα που πολλοί Σείριοι επιλέγουν να ακολουθήσουν σε αυτή τη ζωή είναι η σημασία της απελευθέρωσης του παλαιού πόνου, η συγχώρεση του εαυτού τους αλλά και των άλλων.

Έχουν μια πολύ μοναδική και έντονη αίσθηση του χιούμορ, που συχνά παρατηρείται μόνο όταν είναι μαζί με αυτούς που εμπιστεύονται και αισθάνονται άνετα. Πολλοί μπορεί να τους θεωρήσουν ως ονειροπόλους. Αυτό οφείλεται στην ενεργό, ζωντανή εσωτερική ζωή τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει λήθη και μια τάση να μην παρατηρούν ασήμαντα και επουσιώδη – που για άλλους μπορεί να είναι σημαντικά.

Μπορεί κάποιες φορές να φαίνονται αδιάφοροι και απρόσεκτοι ως προσωπικότητες, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά κάπου αλλού – στον κόσμο τους. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι οι άλλοι δεν γνωρίζουν την εσωτερική τους δραστηριότητα. Αν και φαίνονται πολύ ήρεμοι, ήσυχοι και επιφυλακτικοί εξωτερικά, υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα μέσα τους. Ως παιδιά, οι Σείριοι μπορεί συχνά να θεωρούνται ότι έχουν μαθησιακές διαταραχές ή  προβλήματα προσοχής και εστίασης. Αυτό οφείλεται στην έλξη του εσωτερικού κόσμου τους, ο οποίος είναι συχνά πολύ πιο ενδιαφέρον από εκείνον που διδάσκεται στα σχολεία της Γης.

Μαθαίνουν καλύτερα στις οπτικές μεθόδους διδασκαλίας. Τους αρέσει να καταπιάνονται με μαθήματα για την ελευθερία, την μετακίνηση, τα ταξίδια και την εξερεύνηση. Σαν παιδιά είναι πολύ ευφυή και αρκετά ισχυρά ώστε να αισθάνονται ότι αν κάτι δεν τους ενδιαφέρει, δεν θα πρέπει να τους ζητηθεί να το μάθουν. Εκείνοι από το Σείριο έχουν μια βαθιά σύνδεση με τη Γη και τις ενέργειες της φύσης. Πάρα πολλοί είχαν πολυάριθμες ζωές ως Ινδιάνοι της Αμερικανικής Ηπείρου και διατηρούν στενούς δεσμούς και αναμνήσεις από αυτές τις ζωές.

Pvila

Όσοι έχουν ως αστρική τους προέλευση το Pvila έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα, πολύ καλές ικανότητες και πολύ υπερηφάνεια. Υπάρχει μια έντονη αίσθηση χιούμορ και επιθυμία να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Τα πειράγματά φτάνουν πολύ μακριά και μερικές φορές γίνονται σε βάρος άλλων, αλλά χωρίς καμιά πρόθεση να πληγωθούν -ασχέτως αν αυτό συμβαίνει. Έχουν ανάγκη να μάθουν τι θα πει συμπόνια και ευγένεια στην αντιμετώπιση των άλλων.

Φέρουν μια αύρα εξουσίας, που δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να είναι ανελέητοι και απρόσιτοι. Αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό, ειδικά σε εκείνους που είναι ανασφαλείς ή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Συχνά φαίνονται τρομακτικοί και υπάρχουν προβλήματα συνεργασίας. Ωστόσο όλα αυτά είναι εξωτερικές εντυπώσεις. Οι Pvilans είναι πολύ προσεκτικοί και θα κάνουν πολλά για να βοηθήσουν εκείνους που αισθάνονται ότι είναι αληθινοί φίλοι τους και αξίζουν τη βοήθειά τους.

Είναι πολύ πιστοί αφοσιωμένοι φίλοι που εύκολα παραβλέπουν τις αδυναμίες και τις αδυναμίες των φίλων τους. Παρόλα αυτά, είναι πολύ γρήγοροι στο να κρίνουν ή να επισημαίνουν αδυναμίες ή ατέλειες σε άλλους που δεν τους θεωρούν ακόμα φίλους τους. Ένα από τα μαθήματα που πολλοί από το Pvila θα επέλεγαν να ακολουθήσουν σε αυτή τη ζωή είναι ο έλεγχος του εγώ και η μάθηση για την ισορροπία της φροντίδας των άλλων αλλά και των προσωπικών αναγκών τους.

Είναι ικανότατοι στην συλλογή πληροφοριών, λεπτομερειών, γνώσεων καθώς διαθέτουν «φωτογραφική» μνήμη. Μπορούν να γίνουν καλοί διδάσκαλοι, συγγραφείς, να εργαστούν με τεχνικές ή επιστημονικές γνώσεις. Δεν αγαπούν μόνο τη συλλογή γνώσεων αλλά και την κοινή χρήση τους με άλλους. Έχουν πολλές τάσεις σταδιοδρομίας σε πάρα πολλούς τομείς καθώς δεν τους αρέσει να περιορίζονται.

Μολονότι είναι συνήθως γνώστες σε πολλά διαφορετικά θέματα και θέτουν πολλές ερωτήσεις για την αναζήτηση πληροφοριών και λεπτομερειών, μπορεί να αισθάνονται απογοήτευση ή μισαλλοδοξία με άλλους που δεν επιδιώκουν να μαθαίνουν και να καταλάβουν με την ίδια επιμέλεια. Κατά συνέπεια είναι αναγκαίο να μάθουν να δουλεύουν με την ανάπτυξη της ανεκτικότητας και της κατανόησης εκείνων που δεν μοιράζονται τη ίδια δίψα με αυτούς για γνώσεις ή για την Γνώση.

Όμως, είναι πολύ αποφασισμένοι και επικεντρώνονται άνετα στην πορεία που έχουν επιλέξει ανά πάσα στιγμή. Αυτή η πορεία μπορεί να αλλάζει συχνά, οπότε δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να έχουν δυσκολία στη λήψη αποφάσεων ή να διατηρούν μια εστίαση σε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό δεν είναι αλήθεια, έχουν απλώς τη δυνατότητα να διατηρούν μια σειρά από εστίες ταυτόχρονα με μεταβαλλόμενα επίπεδα προτεραιότητας. Οι περιοχές ενδιαφέροντος θα πάνε και θα έρθουν. Η επιθυμία τους για νέες γνώσεις τους οδηγεί σε συνεχείς αναζητήσεις.

Στις σχέσεις τους χρειάζονται σεβασμό και ελευθερία. Πρέπει να αναζητήσουν εκείνους των οποίων η προσωπική δύναμη και η ασφάλεια είναι ισχυρή, έτσι ώστε να μην εκφοβίζονται. Χρειάζονται λίγο χρόνο για να βρουν ειρήνη μέσα τους. Υπάρχει έντονη ανάγκη για ιδιωτικότητα και ήσυχες στιγμές οπότε τα βρίσκουν εύκολα με εκείνους που συμμερίζονται τις ίδιες ανάγκες.

Συχνά υπάρχει έλξη για όσους έχουν μαλακότερες ενέργειες, όμως είναι σημαντικό να κάνουν παρέα μαζί με άλλους ίσης νοημοσύνης, καθώς αυτό δημιουργεί την πρόκληση και τον ενθουσιασμό που που θα διατηρήσει την πνευματική διέγερση η οποία είναι τόσο σημαντική για τους Pvilans.

Pleiades

Εκείνοι που έχουν τις Πλειάδες ως αστρική προέλευση τους είναι ευαίσθητοι, αγαπητοί και ευγενικοί. Υπάρχει μια βαθιά, συνεχής επιθυμία για ειρήνη και ευτυχία για όλους. Αν κάποιος από τους Πλειάδες δεχόταν την ερώτηση «τι θέλετε από τη ζωή»; Θα έλεγε πιθανόν «να υπάρχει ευτυχία». Οι Πλειάδειοι έχουν μια ευχάριστη και ομαλή ενέργεια που πολλοί απολαμβάνουν να βρίσκονται κοντά τους.

Είναι συναισθηματικοί και αγαπητοί, αλλά τείνουν να καταπιέζονται πολύ λόγω της επιθυμίας τους να ευχαριστήσουν τους άλλους. Είναι ευαίσθητοι και αντιδρούν γρήγορα στην κριτική. Οι Πλειάδειοι τείνουν να θυσιάζουν τις προσωπικές ανάγκες και τις επιθυμίες τους ενώ προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους άλλους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εσωτερική δυσαρέσκεια. Αντί να εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκεια ή την οργή, οι Πλειάδειοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν παθητική επιθετική συμπεριφορά με την ελπίδα ότι τα συναισθήματά τους θα παρατηρηθούν και θα απαντηθούν χωρίς να χρειαστεί συζήτηση.

Οι Πλειάδειοι μπορεί να αρρωστήσουν σε καταστάσεις όπου υπάρχει θυμός και ανοιχτή ένταση γύρω τους, καθώς απορροφούν τα συναισθήματα των άλλων σε μια ασυνείδητη προσπάθεια να μεσολαβήσουν και να εξομαλύνουν τις καταστάσεις. Η τάση να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους αλλά και να απορροφούν τα συναισθήματα από άλλους μπορούν να αποτελέσουν εμπόδια στην ίδια την ενέργειά τους, αν αυτή δεν απελευθερωθεί σε μια χρονική περίοδο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές σωματικές ασθένειες.

Ένα μεγάλο μέρος της μαθησιακής εμπειρίας για τους Πλειάδειους είναι να μάθουν να επιτρέπουν στους άλλους να βιώσουν αυτό που έχουν επιλέξει και να μην εμπλέκονται προσωπικά. Είναι σημαντικό να μάθουν να συνειδητοποιούν και να ελέγχουν την επιθυμία τους για να ευχαριστήσουν τους άλλους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι ο καθένας μπορεί να είναι ο μόνος υπεύθυνος  για την προσωπική του ευτυχία και την αυτοεκτίμησή του.

Πρέπει να μάθουν επίσης ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν πότε οι άλλοι είναι ευτυχείς, και αντ ‘αυτού να επικεντρωθούν στη δημιουργία της δικής τους ευτυχίας. Οι Πλειάδειοι πρέπει να εργαστούν για να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας σε ένα επίπεδο τριών διαστάσεων και επίσης να αναπτύξουν αυτοεκτίμηση. Είναι σημαντικό για αυτούς να ανακτήσουν την προσωπική τους εξουσία, να μάθουν να επικοινωνούν ελεύθερα και να γίνουν ισχυροί μέσα από αυτά.

Κατά καιρούς, μπορεί να φανεί σε άλλους ότι οι Πλειάδειοι είναι υπερβολικά κλειστοί και απομακρυσμένοι. Αυτό οφείλεται στην τάση τους να επικρίνουν τις σκέψεις τους σε σημείο που να μην τις μοιράζονται και να δημιουργούνται προβλήματα αυτοεκτίμησης. Συχνά αισθάνονται ότι οι σκέψεις τους δεν αξίζουν να μοιράζονται, οπότε πρέπει να δουλέψουν και προς αυτόν τον τομέα.

Μπορεί να τους συναντήσετε σε επιχειρήσεις φαρμάκων, σε σεξουαλικές ή ρομαντικές περιπτύξεις και σε οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει να ξεφύγετε σε άλλες πραγματικότητες είτε μέσω της ανάγνωσης, της τηλεόρασης ή των ταινιών. Οι Πλειάδειοι απελευθερώνονται μέσα από το κλάμα. Λόγω της τάσης τους να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, αυτό μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να κλάψουν για να εμφανιστεί η απελευθέρωση. Έτσι, κάποιες φορές το κλάμα εμφανίζεται ως υπερβολική αντίδραση σε κάποιες καταστάσεις.

Στην περιοχή του λαιμού, μπορεί να εμφανιστούν πολλά φυσικά προβλήματα όπως ή δυσκολία ομιλίας, βραχνάδα, βήχας ή σφίξιμο στο τσάκρα του λαιμού. Αυτό δεν συμβαίνει όταν επικοινωνούν με άλλους τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους. Οι Πλειάδειοι είναι πολύ καλοί στην πίστη και στην εμπιστοσύνη. Έχουν μια ισχυρή αίσθηση του σκοπού ήδη από την παιδική ηλικία, μια αίσθηση ότι γνωρίζουν πως υπάρχει μια σύνδεση με το θείο, ότι υπάρχει σκοπός και σχέδιο, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Υπάρχει μια εσωτερική επιθυμία να αναζητηθούν πνευματικές απαντήσεις και να βρεθεί η σύνδεσή τους με τη Δύναμη του Θεού. Καθώς αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη σύνδεση του Θεού και να αγαπούν τους εαυτούς τους ως τέλεια όντα, πολλά από τα παλιά συναισθήματα και οι ατομικές αμφιβολίες ξεθωριάζουν.

Συνεχίζεται. Στο Δεύτερο Μέρος ακολουθούν τα χαρακτηριστικά από τα αστρικά συστήματα του ΩΡΙΩΝΑ, ΜΕΛΝΤΕΚ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ΑΠΟΛΩΝΙΟΥ, και ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ

diadrastika