Τα Δίδυμα Αδέλφια Απόλλων και Άρτεμις και η σχέση τους με την Χρυσή Τομή ή Αριθμό της Δημιουργίας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει για τον θεό Απόλλωνα και την θεά Άρτεμις. Πολλοί γνωρίζουν ότι αυτοί οι δύο είναι αδέλφια και λιγότεροι ότι είναι δίδυμα. Όμως, ελάχιστοι γνωρίζουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ο Απόλλωνας είναι ένας από τους 12 θεούς του Ολύμπου, γιος του Δία και της Λητούς, θεός του φωτός και της μουσικής, των τεχνών, της μαντείας και άλλων. Γεννήθηκε στο νησί Ορτυγία, σύμφωνα με τον πιο διαδεδομένο μύθο, στην σημερινή Δήλο.

Ήταν μία έναστρη νύχτα, όπου εκεί η Λητώ, κυνηγημένη από την Ήρα, βρήκε καταφύγιο. Σύμφωνα με την παράδοση, οι πόνοι του τοκετού διήρκεσαν εννέα μερόνυχτα. Με την βοήθεια της μαίας Ειλειθυίας, πρώτη γεννήθηκε η Άρτεμις, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού πανθέου. Γνωστή ως θεά του κυνηγιού, αλλά και προστάτιδα των βουνών, των δασών, των ζώων και άλλων.

Η Αρτέμιδα εξέπληξε του πάντες, καθώς ήδη από τις πρώτες στιγμές που ήρθε στην ζωή, αν και ήταν ένα νεογέννητο βρέφος, πρόσφερε μεγάλη βοήθεια στην εξουθενωμένη μητέρα της, στο να γεννήσει τον δίδυμο αδελφό της, τον Απόλλωνα. Κατά συνέπεια, η κόρη του Διός και της Λητούς, γίνεται και η ίδια μαία όπως η Ειλείθυια, που ετυμολογικά βγαίνει από από το “ελεύθω” και “υιός”.

Έτσι, ήδη από πολύ νωρίς, πέρα από την θεϊκή ομορφιά της, είχε κερδίσει την εκτίμηση όλων με την εξυπνάδα της, τις πρωτοβουλίες της, τις απαιτήσεις, τις αποφάσεις και τις ενασχολήσεις της.

Όλα αυτά, μαζί και πολλά περισσότερα κρύβουν πολλούς συμβολισμούς και μηνύματα, νοήματα, έννοιες και σημασίες που αρκετά από αυτά υπερβαίνουν τον ανθρώπινο νου, αλλά που δεν είναι επί του παρόντος να αναλύσουμε. Εκείνο που έχει σημασία σε αυτό το άρθρο είναι αυτό που μας αναφέρει ο επωνομαζόμενος ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ=Ε.Ι.

Τι κρύβεται πίσω από τα δίδυμα αδέλφια Απόλλων και Άρτεμις;

Με βάση την λεξαριθμική θεωρία, όπου κάθε γράμμα του αλφαβήτου αντιστοιχεί σε έναν αριθμό, έχουμε τα εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ=1061

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

ΑΡΤΕΜΙΣ=656

Αν τα διαιρέσουμε τότε προκύπτει:

ΑΠΟΛΛΩΝ/ΑΡΤΕΜΙΣ=1061/656 = 1,6173780

που είναι περίπου ίσον με το 1,618 = Φ = ΧΡΥΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ή Χρυσή Τομή, όπως την ονόμασε ο Ντα Βίντσι.

Είναι ο Χρυσός Αριθμός Φ (το γράμμα Φ προς τιμήν του Φειδία), ο λεγόμενος και Αριθμός της Δημιουργίας. Τα πάντα στην φύση και στον κόσμο, βασίζονται σε αυτόν τον Λόγο, ακόμα και το ανθρώπινο σώμα. Οι Αρχαίοι Έλληνες επίσης δημιουργούσαν παραστάσεις, κτίρια, ναούς, πόλεις, με βάση αυτή την ιερή αναλογία.

Διαβάστε επίσης: Η Αρχαία Ελλάδα «Αγγίζει» το Θείον με την Τέχνη και την Επιστήμη!!!

Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως τίποτε δεν είναι τυχαίο στην αρχαιοελληνική ονοματοθεσία, ούτε ως προς τις σχέσεις αυτών που περιγράφονται. Αν ξέρετε ή αν μπορέσετε να συλλάβετε τι σημαίνει ο αριθμός Φ, στην Φύση και το Σύμπαν, τότε αντιλαμβάνεστε τι προεκτάσεις μπορούν να υπάρξουν στα δεδομένα του μύθου των διδύμων θεών.

Επίσης, αν προσθέσουμε τον αριθμό των γραμμάτων από τα ονόματα έχουμε:

ΑΠΟΛΛΩΝ=1061-> 8
ΑΡΤΕΜΙΣ=656 -> 8

Κάποιοι αναρωτιούνται που βρίσκεται το άλλο 8, για να δημιουργηθεί το 888. Όμως αυτό αφορά άλλο κεφάλαιο. Μέχρι να το γράψουμε, ίσως να το έχετε ήδη βρει μόνοι σας.

diadrastika / Image by 139904 from Pixabay