Το φεγγάρι σε όλο του το μεγαλείο, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ σε video της NASA

Το φεγγάρι σε όλο του το μεγαλείο, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ σε video της NASA

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το φεγγάρι ως γνωστόν είναι ο δορυφόρος της Γης. Περιφέρεται γύρω της σαν ένας ακοίμητος φρουρός και φωτίζει τις νύχτες μας με ένα τρόπο μοναδικό και -γιατί όχι- μαγικό.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καθίσει τις καλοκαιρινές νύχτες, συνήθως, και ρεμβάζουμε, σαν να είναι ένας μυστηριακός τρόπος επικοινωνίας με το αχανές σύμπαν που απλώνεται γύρω και πέρα από αυτό.

Λέγεται ότι το φεγγάρι είναι υπεύθυνο για πολλές καταστάσεις που μπορεί να συμβαίνουν στον άνθρωπο αλλά και στον πλανήτη μας. Λες και με κάποιο άγνωστο τρόπο συμμετέχει στην ζωή όλων μας, αφού υποθέτουν ότι επηρεάζει τόσο την συναισθηματική μας υπόσταση κάθε φορά και σε κάθε φάση του, όσο και την ίδια την υγεία μας.

Ανάλογα με την εποχή, αν είναι χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο, ανάλογα με τον αν είναι ολόγιομο ή σε έκλειψη, αλλά και σε συνδυασμό με άλλα αστρονομικά ή ατμοσφαιρικά στοιχεία, μπορεί να αλλάζει χρώματα και να γίνεται κίτρινο ή ακόμα και κόκκινο σαν αίμα.

Υπάρχουν περίοδοι που είναι πιο κοντά και άλλες πιο μακριά από την Γη. Άλλες φορές φαίνεται μικρό και απόμακρο και άλλες πολύ μεγάλο, σχεδόν τόσο τεράστιο που έχεις την εντύπωση ότι αν απλώσεις το χέρι σου θα το πιάσεις.

Σπανιότερα και ανάλογα με το σε πιο σημείο του πλανήτη μας βρίσκεσαι και σε ποιό ύψος, σου δίνει την εντύπωση ότι αν στηρίξεις επάνω του μία σκάλα θα μπορέσεις να σκαρφαλώσεις και να περπατήσεις στην επιφάνειά του.

Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι πέρα από τα όρια της φαντασίας, αλλά είναι εκπληκτικό εάν μπορέσεις να το ζήσεις από κοντά. Πόσο κοντά;

Δείτε το εκπληκτικό και μοναδικό video όπως μας το δίνει το cnn.gr και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Διαφορετικά… με λόγια δεν περιγράφεται:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εντυπωσιακές εικόνες της πανσελήνου, από το χείλος ενός ηφαιστείου στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, κατέγραψε ο φακός της NASA.

Το βίντεο τραβήχτηκε από απόσταση 16 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο και σε αυτό αποτυπώνεται ολόκληρο το μεγαλείο του φαινομένου που σημειώθηκε στις 30 Μαΐου 2018.

Σε αυτό, φαίνεται το φεγγάρι σε πραγματική διάσταση, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την NASA, η κίνηση είναι σε πραγματικό χρόνο.

Moon Setting Behind Teide Volcano

diadrastika.com

AMP code