Κινέζοι κόβουν βουνοκορφή για κατασκευή αεροδρομίου και μας θυμίζει τις Άνδεις από το αρχαίο παρελθόν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι Κινέζοι εργάτες δεν “πιάνονται” με τίποτα και σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα είναι σε θέση να μεταφέρουν ακόμα και ολόκληρα βουνά, για να πετύχουν τον οποιονδήποτε στόχο τους.

Αυτό, αν και ακούγεται υπερβολικό, μπορεί κάποτε να γίνει πραγματικότητα, αφού ήδη καταφέρνουν να κόψουν την κορυφή ενός βουνού και να την ισοπεδώσουν προκειμένου να χτίσουν ένα νέο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk οι εργαζόμενοι στο Chongqing έχουν ισοπεδώσει την κορυφή ενός βουνού 1.800 μέτρων (5.900 πόδια) πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, προκειμένου να κατασκευάσουν το αεροδρόμιο Wushan, οικονομικού ύψους 1.64 δισεκατομμυρίων γιουάν (191.4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας).

Το αεροδρόμιο Wushan βρίσκεται στην κορυφή της οροσειράς Taohua 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Wushan στο ανατολικό Τσανγκκίνγκ, δήμο της Κίνας.

Ο νέος αερολιμένας σχεδιάζεται να διαθέτει έναν αεροδιάδρομο μήκους 2.600 μέτρων και πλάτους 45 μέτρων, ενώ θα έχει επίσης μια ποδιά όπου θα μπορούσε να φιλοξενήσει πέντε αεροπλάνα στην σειρά.

Κινέζοι Κόβουν Βουνοκορφή για Κατασκευή Αεροδρομίου !!! Τι μας Θυμίζει από το Αρχαίο Παρελθόν; (video)

Λόγω που η περιοχή είναι βραχώδης, οι κατασκευαστές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν δυναμίτη για την ανατίναξη της κορυφής του βουνού ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε η πεπλάτυνσή της.

Το έργο ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια και ο αερολιμένας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση Wushan .

Όπως δήλωσε στο cqnews ο κ. Liao Haobo, αναπληρωτής διευθυντής του έργου του αεροδρομίου του Wushan, στο εργοτάξιο βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 κατασκευαστές και πάνω από 800 μηχανήματα που εργάζονται ταυτόχρονα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το αεροδρόμιο Wushan κατασκευάζεται για να βοηθήσει στην εκτροπή της εναέριας κυκλοφορίας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Chongqing Jiangbei, τον κύριο αεροσταθμό της πόλης Chongqing , το οποίο χειρίστηκε 39,66 εκατομμύρια επιβάτες, το 2017.

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση προβλέπεται πως μέχρι το 2020 το καινούργιο αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί περισσότερους από 280.000 επιβάτες, 1.200 τόνους εμπορευμάτων καθώς και 3.333 εκφορτώσεις και απογειώσεις ετησίως.

Κι αν όλο αυτό είναι εντυπωσιακό, τότε τι πρέπει να πούμε για τις επίπεδες βουνοκορφές της Nazca, οι οποίες εξακολουθούν να παραμείνουν ένα μεγάλο μυστήριο για δεκαετίες, τώρα;

Κινέζοι Κόβουν Βουνοκορφή για Κατασκευή Αεροδρομίου !!! Τι μας Θυμίζει από το Αρχαίο Παρελθόν; (video)
Βουνοκορφή Άνδεων

Κανείς αρχαιολόγος δεν είναι σε θέση να εξηγήσει ούτε το πως, αλλά, κυρίως, ούτε το γιατί οι άνθρωποι εκείνης της εποχής, περίπου 2,000 πριν, ή και πριν από χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, κατάφεραν και έκοψαν και ισοπέδωσαν αυτές τι κορυφές των Άνδεων. Για ποιό λόγο δημιούργησαν αυτούς τους τεράστιους, επίπεδους διάδρομους;

Διαβάστε επίσης: Ποιοί Έκοψαν τις Βουνοκορφές σε Νάζκα και Πλανήτη Άρη;

Αν οι Κινέζοι, σήμερα, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτουν χρειάζονται 6-7 χρόνια για την διαμόρφωση του εδάφους, τότε, πόσα χρειάστηκαν εκείνη την εποχή; Είχαν ανάλογα μηχανήματα; Είχαν αεροπλάνα που έπρεπε να προσγειώνονται και να απογειώνονται;

Και το ακόμα πιο παράδοξο είναι πως εντοπίστηκαν στον πλανήτη Άρη, παρόμοιες πεπλατυσμένες κορυφές. Επειδή απαντήσεις δεν υπάρχουν, ή μπορεί να ποικίλουν, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Διαβάστε επίσης: ΠΟΙΟΣ ΕΚΟΨΕ τις ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ από τον ΑΡΗ; (video)

Όπως και να έχει, δείτε το βίντεο με την κατασκευή του αεροδρομίου Wushan στην κορυφή του βουνού Taohua.

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν τδείχνουν αποφασισμένους εργάτες να χτίζουν το αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα λειτουργούν γερανοί με σκοπό την ανέγερση του τερματικού, το οποίο καταλαμβάνει χώρο 3.500 τετραγωνικά μέτρα (37.673 τετραγωνικά πόδια).

The most spectacular airport in the world——Wushan Airport重庆巫山机场

https://www.youtube.com/watch?v=EHKljIb5A8U

diadrastika