γράμμα Άλφα
Image by YanoFF from depositphotos

Οι Κρυμμένες Έννοιες του Γράμματος ΑΛΦΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΞΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ

Εάν ασχοληθούμε με τις Ελληνίδες Λέξεις… θα διαπιστώσουμε ότι κρύβουν έννοιες που δεν είναι φανερωμένες… και με μια πιο διακριτική ματιά μας αποκαλύπτουν θησαυρούς ωφέλιμους για τη νοημοσύνη μας, Ας δούμε μερικές από αυτές:

ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ (Α)ΛΦΑ

ΑΛΗΘΕΙΑ=Η λέξις ΑΛΗΘΕΙΑ… ξεκινάει με το γράμμα Α (άλφα)… όπου το (Α) παρουσιάζει ένα δυναμικό.., μία Δύναμη φωτός θεάμενη (Ηλίου θέαση). Η ετυμολογική της προέλευση… έχει να κάμει με το επίθετο αληθής (απ’ όπου… η αλήθεια) που προήλθε από το στερητικό α- και -λήθος, το («λήθη») ή την ίδια τη λέξη λήθη: α-ληθής.., και επομένως ήταν αρχικά «αυτός που δεν μπορεί να περάσει στη λήθη… να λησμονηθεί ή να αποκρυβεί»… άρα είναι «αυτός που δεν λανθάνει, δεν υποκρύπτεται, αλλά είναι εμφανής, απτός, πραγματικός, αληθινός»… κι ωραίος. (ΑΛΗΘΕΙΑ=ΘΕΙΑ-ΑΛΗ).

ΑΙΩΝ=Η λέξις ΑΙΩΝ… δηλώνει δια του αρχικού (ΑΙ) την αρχική Δύναμη κατερχόμενη, όπου αποδίδεται το Αιώνιον. Το γράμμα (Ω)μεγα… δηλώνει το γήινο χώρο και το γράμμα (Ν)ι… δηλώνει το Νου και το Νόμο. Οπότε η λέξεις ΑΙΩΝ… επαναληπτικά εμφανιζόμενη επί της Γαίας δηλώνει τη λειτουργούσα Δύναμη με Νου και υποκείμενη στο Νόμο.

ΑΙΓΑΙΟΝ=Η λέξις ΑΓΑΙΟΝ… μας υποδεικνύει την Αιώνια Δύναμη (ΑΙ)… Αιώνια υπάρχουσα Γη (ΓΑΙ)… σε χώρο (Ο).. συντονιζόμενη νοητικώς στο γράμμα (Ν)… που βρίσκεται στη μέση της Αλαφβήτου. (Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι εξάλειψη των γραμμάτων (Ν) και (Σ) αντίστοιχα στο τέλος των λέξεων… δεν έγινε και τόσο τυχαία… διότι αυτά τα γράμματα συντονίζονται με τη υπόφυση,)

Διαβάστε επίσης: Γιατί γίναμε διώκτες των «Ν» και «Σ» του Ελληνικού αλφάβητου;

Αέρα τα πανιά… φίλοι μου… διότι η λέξεις ΑΗΡ… είναι η Δύναμη ροής… όπου το γράμμα (Α) δηλώνει την αρχική Δύναμη… το γράμμα (Η) τη κατερχόμενη Δύναμη και το γράμμα (Ρ) τη ροή… όπου τα πάντα στη φύση…ρέουν και κινούνται συνεχώς. Η Θεά (ΗΡΑ) βρίσκεται ακριβώς στο μεταίχμιο… ανάμεσα στον Ουράνιο κόσμο και στα Γήινα πράγματα… οπότε μυστικιστικά, αντιπροσωπεύει τη δύναμη αυτή της Ψυχής ως εκδήλωση της ζωής… επάνω στη Γαία. (ΑΗΡ=ΗΡΑ).

Κλείνοντας… θα σας βάλω τη λέξη ΑΡΜΟΝΙΑ… που σημαίνει το δώρο… στη φύση… του Νοός.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

(Καλοκαιρινή περίοδος… μάθησης, εξάσκησης και υπενθύμισης… οι Ελληνίδες Λέξεις είναι εδώ… και συνεχίζουμε με το επόμενο γράμμα (Β)ΗΤΑ).

(ΕΛΛΑΝΙΟΣ)+(ΙΦΙΓΕΝΗΣ)+(Ε.Ι.)
Ioannis Stogiannos / Image by YanoFF from depositphotos.com