Πως ελληνικό Αλφάβητο και σπονδυλική στήλη συνδέονται

Ξέρουμε ότι τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου είναι 24. Μας είπαν ότι ήταν πιο πολλά και ότι κάποια αφαιρέθηκαν. Τώρα, υποστηρίζεται ότι είναι ακόμα περισσότερα και ότι συνδέονται με την Σπονδυλική μας Στήλη. Τα γράμματα αυτά γνωρίζουν μόνον οι μυημένοι. Όπως αντιλαμβανόμαστε πίσω από το γνωστό σε όλους μας ελληνικό αλφάβητο, φαίνεται να εντοπίζεται μία άγνωστη και απόκρυφη πραγματικότητα. Αλλά, ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από μικρά σωληνοειδή οστά που συνδέονται μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζουν έναν σωλήνα, όπου μέσα σε αυτόν βρίσκεται προστατευμένος ο νωτιαίος μυελός. Αυτά τα μικρά οστά ονομάζονται σπόνδυλοι και είναι 33. Αποτελούνται από το μπροστινό τμήμα, το σώμα και το πίσω, το πέταλο που έχει πολλές προεξοχές, σαν αγκάθια, τα οποία θεωρούνται από κάποιους θεωρητικούς μελετητές ως επιπλέον μικρές κεραιούλες στην κεντρική κεραία που είναι η ίδια η σπονδυλική στήλη.

Η σπονδυλική στήλη χωρίζεται σε πέντε τμήματα: α) το αυχενικό με 7 σπονδύλους, β) το θωρακικό με 12, γ) το οσφυϊκό με 5, δ) το ιερό τμήμα που περιλαμβάνει 5 σπονδύλους ενωμένους μεταξύ τους, που αποτελούν το ιερό οστό, ε) το κοκκυγικό με 4 πολύ μικρούς σπονδύλους, ενωμένους μεταξύ τους, που αποτελούν τον κόκκυγα. Σύνολο 33

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Ιερό Τμήμα και ειδικότερα στο Ιερό Οστό, το οποίο αντιστοιχεί στα μυστικά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Καθώς πρόκειται για εντελώς μυστικά μένει ασαφές το ποια μπορεί να ήταν αυτά. Ωστόσο μερικές υποθέσεις και εικασίες καταλήγουν στο ότι αυτά μπορεί να ήταν η Σωστική (γνωστή και ως σβάστικα), η Σπείρα (σε μορφή γιν-γιανκ), η Πεντάλφα και το Κηρύκιο του Ερμή. Τα γράμματα αυτά θεωρούνται ιερά καθώς η πραγματική σημασία τους ήταν μόνο για τους μυημένους της εποχής. Ωστόσο, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε την σημασία τους, μέσω δημιουργικών συνδυασμών.

Διαβάστε επίσης: Το Εγκεφαλικό Υγρό και οι Κρυμμένες Δυνατότητες

Όπως είδαμε, το Ιερό Οστό σχηματίζεται από την ένωση 5 ιερών σπονδύλων, όσα και τα γράμματα που λέγεται ότι λείπουν, τα οποία είναι και αυτά ιερά. Αλλά για ποιο λόγο ονομάστηκε ιερό οστό; Τον όρο συναντάμε για πρώτη φορά στον μεγάλο γιατρό της αρχαιότητας Κλαύδιο Γαληνό, χωρίς να εξηγεί τον λόγο που προσδιορίζει το συγκεκριμένο οστό ως ιερό – προφανώς γιατί ήταν μυστικός και δεν επιτρεπόταν να τον γνωρίζουν οι αμύητοι. Ο Γαληνός ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος γιατρός μετά τον Ιπποκράτη

Το Ιερό Οστό βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την έδρα των οργάνων αναπαραγωγής του ανθρώπου και αντιστοιχεί στο Ιερό Κέντρο ή Ιερό Τσάκρα (Σβαντιστάνα) όπως αναφέρονται σε διάφορα ανατολικά συστήματα, ένα από τα 7 βασικά Τσάκρα, ενεργειακά κανάλια του ανθρώπου. Άραγε να είναι τυχαία ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου τσάκρα ως “ιερό”; Όχι, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Το Ιερό Τσάκρα, συνδέεται άμεσα με τη δημιουργικότητα, τα συναισθήματα, την ευχαρίστηση, την αίσθηση αφθονίας και, φυσικά, τη σεξουαλικότητα και τον ερωτισμό. Επίσης, με την θέλησή μας για ζωή και ειδικότερα στην εύρεση του μοναδικού ρυθμού με τον οποίο ο καθένας μας επικοινωνεί με τις πολύπλευρες πτυχές της ζωής, ώστε να υπάρχει ισχυρή ενεργειακή ροή και σύνδεση με το περιβάλλον προκειμένου να υπάρχει αρμονία σε κάθε πτυχή της ζωής και του Σύμπαντος. Σε αυτό το κέντρο εξελίσσονται η φαντασία και η έκφραση του εαυτού, οι οποίες σταδιακά ανεβαίνουν προς τα πάνω και τελειοποιούνται στο τσάκρα του λαιμού.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το Ιερό Οστό, βρίσκεται απέναντι από ένα Ιερό Ενεργειακό Κέντρο, είναι η βάση της Σπονδυλικής Στήλης που λειτουργεί σαν κεραία και λαμβάνει από το περιβάλλον και το Σύμπαν, όλες εκείνες τις πληροφορίες προκειμένου τα Τσάκρας να μπορέσουν να διατηρήσουν το σώμα και το πνεύμα υγιές, ώστε να εναρμονιστούμε και τελικά να συνδεθούμε με την σοφία, την γαλήνη, την ηρεμία και τη φώτιση. Ουσιαστικά, τα πέντε μυστικά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, σε συνδυασμό με το Ιερό Τσάκρα και το Ιερό Οστό, μας βοηθούν να ανοίξουμε τα πνευματικά φτερά μας, να σηκωθούμε από το έδαφος και να πετάξουμε πέρα από τα όρια που γνωρίζουμε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το μπλοκάρισμα αυτού του Τσάκρα προκαλεί σημάδια κατάθλιψης, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές και σεξουαλική ενοχή. Τα μυστικά γράμματα που αφαιρέθηκαν και η σημασία τους, ίσως είναι υψίστης σημασίας για την σωστή λειτουργία του Ιερού Κέντρου.

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν επιστημονική έρευνα και μελέτη, με την στενή έννοια των όρων, αλλά είναι προϊόν δημιουργικής φαντασίας, με πηγές έμπνευσης που συνδυάστηκαν μεταξύ τους από Σπονδυλική στήλη: Ένας «Δίαυλος» Επικοινωνίας. Το Μήνυμα του Κάθε Σπονδύλου για την Ζωή μας, panisangelicus.gr, jointheflow, neurocenter.gr, wikipedia/Τσάκρα, Ιερό Οστό και Γαληνός, καθώς και το βίντεο που ακολουθεί με τίτλο “33 Γράμματα Ελληνικού Αλφαβήτου και Σωστική”.

diadrastika / Image by Enrique Meseguer from Pixabay