Μαλτέζικος Σταυρός στο Αιγαίο

Πρώην τεχνικός της NASA ιντριγκάρει με την απόκρυφη γεωμετρία του Ελλαδικού Χώρου

Η παρακάτω θεωρία είναι από εκείνες που καμία επιστημονική θέση δεν παραδέχεται καθώς, επίσημα, δεν υφίστανται ικανά αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να την επιβεβαιώσουν και να την τεκμηριώσουν. Ωστόσο, όσα παρουσιάζονται, είναι αρκετά ενδιαφέροντα καθώς εξιτάρουν και υπαινίσσονται έναν κόσμο που θα μπορούσε να ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το απόκρυφο. -d-

Ο συγγραφέας Maurice Chatelain, πρώην τεχνικός της NASA, έχει υποστηρίξει ότι ένας πολύ προηγμένος πολιτισμός είχε υπάρξει στη Γη, περίπου 65.000 χρόνια πριν.

Θεωρείται ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας των “αρχαίων εξωγήινων”, δηλαδή πως επισκέπτες από το διάστημα βοήθησαν την ανθρωπότητα με προηγμένες πληροφορίες στα μαθηματικά, την ηλεκτρική ενέργεια και την αστρονομία στο απώτατο παρελθόν.

Στο βιβλίο του “Οι κοσμικοί πρόγονοί μας” (Our Cosmic Ancestors) υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο: “Ο Μαλτέζικος Σταυρός του Αιγαίου”.

Υποστηρίζει μέσα στο κεφάλαιο αυτό ότι αν συνδέσουμε κάποιες συγκεκριμένες τοποθεσίες του ελλαδικού χώρου με ευθείες γραμμές από σημείο σε σημείο με την ακόλουθη σειρά: Δήλος (στο κέντρο), Ματαπάν, Ερμιόνη, Δελφοί – Δήλος, Ψαθούροι, Λέσβος, Αντάνδρος, Δήλος, Σαρδής, Δίδυμα, – Δήλος, Άκρα, Ντιά, Αράντεν και Δήλος, σχηματίζουμε την γεωμετρική μορφή που είναι γνωστή ως “Μαλτέζικος Σταυρός“.

Δηλαδή ότι κατά μήκος των γραμμών και στις κορυφές των σημείων αυτών, βρέθηκαν ιεροί χώροι / ναοί στις αντίστοιχες θέσεις της γης. Ο ίδιος ο σταυρός αποτελείται από 3/28 ° και 4/28 ° ενός κύκλου σύμφωνα με το βιβλίο του Chatelain και είναι ακριβής σε έως την πέμπτη δεκαδική. Ο κύκλος έχει διάμετρο ακριβώς 540 χιλιομέτρων και μπορεί να φαίνεται αλλοιωμένος καθώς ο χάρτης είναι σε ένα γεωγραφικό σύστημα συντεταγμένων που επίσης σημαίνει ότι οι ευθείες γραμμές σε μια απόσταση δεν φαίνονται ακριβώς ευθεία καθώς αρχίζουν να καμπυλώνουν.

Διαβάστε επίσης: Οι αποκαλύψεις του Δρ Θεοφάνη Μανιά «πατέρα» του γεωδαιτικού τριγωνισμού της Ελλάδος

Ορισμένα σημεία είναι τώρα βυθισμένα, αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε, καθώς πριν από τα 10 χιλιάδες περίπου χρόνια (τέλος της εποχής των παγετώνων) η στάθμη της θάλασσας ήταν τουλάχιστον 170 μέτρα χαμηλότερα από σήμερα. Τοποθεσίες στην ηπειρωτική Ελλάδα που δεν ταιριάζουν με τις διασταυρώσεις, θα μπορούσαν να προκύψουν από το γεγονός πως η λιθοσφαιρική πλάκα κινείται προς βορρά.

Ο Μαλτέζικος Σταυρός

Όσον αφορά την σημασία και την προέλευση του Μαλτέζικου Σταυρού ως σύμβολο, το συναντάμε πρώτη φορά ως διακοσμητικό στοιχείο στον βυζαντινό πολιτισμό από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Η σύνδεση του συμβόλου με την παράκτια πόλη Amalfi της νότιας Ιταλίας χρονολογείται στον 11ο αιώνα, καθώς το συγκεκριμένο σύμβολο φέρεται να βρίσκεται σε νομίσματα που κόπηκαν τότε στο Δουκάτο του Αμάλφι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ωστόσο, κανένα ιστορικά γνωστό και αποδεκτό στοιχείο δεν δείχνει ότι ο σταυρός της Μάλτας οκτώ σημείων χρησιμοποιήθηκε από τους Ιππότες της Μάλτας πριν εμφανιστεί στα νομίσματα της Μάλτας το 1567. Σαν σύμβολο χρησιμοποιήθηκε ευρέως απο τους Ιωαννίτες Ιππότες(Ιππότες της Μάλτας) κατά τον 15ο αιώνα και από πολλές μυστικές λέσχες στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα. Ο σταυρός της Μάλτας (ή σταυρός των οκτώ σημείων) κατά τον Σίρλοτ εκφράζει τις κεντρομόλες δυνάμεις της Γης. Σύμφωνα, όμως, με τις μυστικές διδασκαλίες των εσωτερικών σχολών της Δύσης, ο σταυρός αυτός που φαίνεται να αποτελείται από τις κεφαλές τεσσάρων τόξων, παριστάνει τη γρήγορη και δυνατή επίδραση του Φωτός. Του Φωτός που έρχεται πίσω από το πέπλο εκείνο που καλύπτει την εκτυφλωτική ακτινοβολία της δημιουργικής πηγής.

Διαβάστε επίσης: Πόλεις της Ελλάδας που Αντιστοιχούν σε Αστερισμούς και Ζώδια

Δυστυχώς, ο Chatelain δεν ανέφερε ποτέ από πού προέρχονταν τα στοιχεία του, ούτε αναφέρθηκε για αυτά στα κεφάλαια. Ίσως βέβαια και η απόκρυψη των πηγών του να ήταν και επιτιδευμένη, καθώς φημολογείται ότι η Nasa κατέχει χειρόγραφα αρχαίων Ελλήνων που θεωρούνται χαμένα στο ευρύ κοινό όπως το “περί Αιθέρος” του Αριστοτέλη. Μήπως γνώριζε κάποια πράγματα εκ των έσω που δεν έπρεπε να γνωρίζει?

Αν θεωρήσουμε ορθή την θεωρία του Chatelain, ο Σταυρός της Μάλτας του ελλαδικού χώρου, με την ακρίβεια εκατοστού, μπορεί να δημιουργήθηκε μόνο με εξελιγμένα δορυφορικά συστήματα καθοδήγησης θέσης. Ήταν αδύνατο “σύμφωνα με την συμβατική ιστορία” να δημιουργήσει κάποιος κάτι τόσο πολύπλοκο με τα τεχνολογικά δεδομένα της τότε εποχής. Μήπως τελικά η προϊστορία είναι πολύ διαφορετική από ότι σήμερα γνωρίζουμε?

omadaorfeas