Οι 20 Ομορφότερες Γυναίκες του Περασμένου Αιώνα (video)

[25/09/2018 - 08:07]

Οι 20 Ομορφότερες Γυναίκες του Περασμένου Αιώνα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ομορφιά είναι στο μάτι εκείνου που την βλέπει, είναι κάτι υποκειμενικό. Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα, από την γλυπτική και την ζωγραφική έως την ίδια την Φύση και τις γυναίκες.

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες, στις μέρες μας χρειάζεται κάποιος να καταβάλει μία προσπάθεια για να εντοπίσει την αυθεντική ομορφιά που κρύβεται κάτω από τόνους make up και πλαστικές.

Όταν πρόκειται, όμως, για τις γυναίκες του παρελθόντος, η εμφάνισή τους ήταν αδιαμφισβήτητα καθαρή. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτή η ομορφιά είναι τόσο πραγματική όσο γίνεται.

Ακόμα και σήμερα, πολλοί άνθρωποι είμαστε αφοσιωμένοι στο θαυμασμό της φυσικής ομορφιάς και εμφάνισης. Έτσι, στο Bright Side έχουν ετοιμάσει μία γκαλερί γυναικών από την εποχή εκείνη όπου δεν υπήρχε το Botox και η πλαστική χειρουργική.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δούμε με την σειρά εμφάνισης την

Ανώνυμη 0:20 – Η μικρή τσιγγάνα με το μαντολίνο.

Agnes Ayres 0:35 – Ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου.

Doris Stocker 0:50 – Ινδιάνα γεννημένη στην Αγγλία, ηθοποιός και καλλιτέχνης μουσικής.

Βασίλισσα Μαίρη της Ρουμανίας 1:05 – Ήταν η τελευταία βασίλισσα της Ρουμανίας, πολύ δημοφιλής μεταξύ των δικών της ανθρώπων και παγκοσμίως.

Anna May Wong 1:19 –  Ήταν η πρώτη Κινέζα αστέρι του Χόλιγουντ.

Gabrielle Ray 1:34 – Η πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα παγκοσμίως.

Valli “Valli” Knust 1:49 – Μουσικός και ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου.

Mary Pickford 2:03 – «Η αγαπημένη της Αμερικής» και «το κορίτσι με τις μπούκλες». Ηθοποιός που γεννήθηκε στον Καναδά αλλά το πραγματικό της όνομα ήταν η Gladys Louise Smith.

Anna Pavlova 2:18 – Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα του φημισμένου Imperial Russian Ballet.

Jean Aylwin 2:33 – Ηθοποιός της Εδουαρδιανής περιόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανώνυμη 2:48 – Μία γυναίκα από την Luzon των Φιλιππίνων με φυσική ομορφιά.

Lily Elsie 3:02 – Αγγλίδα ηθοποιός και αοιδός της Εδουαρδιανής περιόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Μεγάλη Δούκισσα Όλγα 3:17 –  Η μεγαλύτερη κόρη του τελευταίου Τσάρου Νικολάου Β, του οποίου ολόκληρη η οικογένεια σφαγιάστηκε από τους Μπολσεβίκους στο Εκατερίνεμπουργκ της Ρωσίας.

Rita Martin 3:32 – Σουφραζέτα και φωτογράφος που όμως άξιζε, επίσης, να φωτογραφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Maude Fealy 3:47 – Αμερικανίδα σκηνογράφος του βωβού κινηματογράφου.

Carolina Otero 4:01 – Γνωστή ως «La Belle», η Carolina Otero ήταν Γαλλίδα χορεύτρια και αοιδός εξαιρετικά δημοφιλής σε βασιλικές οικογένειες πολλών χωρών.

Maude Adams 4:16 – Αμερικανίδα ηθοποιός που έγινε διάσημη παίζοντας τον ρόλο του Peter Pen σε μια παραγωγή του Broadway.

Cleo de Merode 4:31 – Γαλλίδα ηθοποιός που κέρδισε τον τίτλο «Βασίλισσα της Ομορφιάς» στον πρώτο σχετικό διαγωνισμό το 1896.

Lina Cavalieri 4:47 – Διάσημη Ιταλίδα της όπερας, της οποίας η εικόνα εμφανιζόταν παντού – από σαπούνι μέχρι καρτ ποστάλ.

Ione Bright 5:01 – Ηθοποιός του Broadway με ξεχωριστή ομορφιά από έναν άλλο κόσμο.

Αυτές είναι οι 20 Ομορφότερες Γυναίκες του Περασμένου Αιώνα:

100-Year-Old Photos of the Most Beautiful Women of the Last Century

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ