Εμφάνιση της «Παναγίας» σε 250.000 κόσμο στο Κάϊρο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα περίεργο συμβάν που έγινε γνωστό ως “περιστατικό Zeitoun” αφορά μία παράξενη εμφάνιση ή εκδήλωση που έλαβε χώρα και καταγράφηκε στο Zeitoun της Αιγύπτου, μπροστά σε χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες. Όπως διαβάζουμε στην wikipedia.org, το “περιστατικό Zeitoun” εμφανίστηκε για πρώτη φορά το βράδυ της 2ας Απριλίου του 1968, όταν ο μουσουλμάνος Farouk Mohammed Atwa που εργαζόταν απέναντι από την κοπτική εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο Zeitoun, πίστευε ότι είδε μια γυναίκα να προσπαθεί να αυτοκτονήσει.

Μια φωτογραφία της Παναγίας πάνω από την εκκλησία της Παναγίας στο Zeitoun του Καΐρου
Μια φωτογραφία της Παναγίας πάνω από την εκκλησία της Παναγίας στο Zeitoun του Καΐρου. (Ιmage Credit: https://en.wikipedia.org/wiki/Our_Lady_of_Zeitoun)

Δύο άλλοι άνδρες παρατήρησαν επίσης την λευκή φιγούρα στην κορυφή της εκκλησίας και το όλο θέμα αναφέρθηκε στην αστυνομία. Σιγά-σιγά μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στο χώρο θεωρώντας ότι πρόκειται για την εμφάνιση της Παναγίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό που έβλεπε ο κόσμος ήταν απλώς μια αντανάκλαση από τα φώτα του δρόμου και προσπάθησε να τον διασκορπίσει.. Ωστόσο, οι άνθρωποι επέμεναν πως αυτό που έβλεπαν ήταν μια σαφής εμφάνιση της Παναγίας και έτσι οι προσπάθειες της αστυνομίας να διασκορπίσουν το πλήθος ήταν ανεπιτυχείς.

Η θέαση μετά από λίγα λεπτά χάθηκε, ωστόσο μια εβδομάδα αργότερα στις 9 Απριλίου το φαινόμενο επανεμφανίστηκε. Και πάλι είχε διάρκεια μόνο λίγα λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα οι εμφανίσεις έγιναν πιο συχνές, μερικές φορές 2-3 φορές την εβδομάδα, για αρκετά χρόνια και έληξαν το 1971. Σύμφωνα με την παράδοση των Κοπτών, ο χώρος είναι ένας από τους τόπους όπου παρέμεινε η Αγία Οικογένεια, οπότε δεν απέκλεισαν τη σχέση ανάμεσα στα δύο περιστατικά.

Τόσο η Καθολική όσο και η Κοπτική Εκκλησία προσπάθησαν να διερευνήσουν το φαινόμενο, παράλληλα με τις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ το θέμα είχε πάρει διαστάσεις και πέρα από την χώρα. Οι έρευνες δεν οδήγησαν πουθενά. Δεν βρέθηκε καμία συσκευή σε ακτίνα δεκαπέντε μιλίων ικανή να προβάλει την εικόνα της Παναγίας, ενώ γενικότερα δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε που μπορούσε να υπονοήσει κάποια απάτη ή κάποιου είδους εναλλακτικής εξήγησης για τις φωτεινές εκείνες ενδείξεις, με αποτέλεσμα η αιγυπτιακή κυβέρνηση να αποδεχτεί τις εμφανίσεις ως αλήθεια. Πως  μπορείς να διαψεύσεις έτσι απλά απλά 250.000 αυτόπτες μάρτυρες;

Παρακολουθείστε το βίντεο-ντοκιμαντέρ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ που ακολουθεί, με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους, για περισσότερες λεπτομέρειες:

diadrastika / Image by Kerryanna Kershner from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.