Μοιάζει με Ολοκάθαρη Πυραμίδα 2,5 χλμ. στον Άρη

Μοιάζει με Ολοκάθαρη Πυραμίδα 2,5 χλμ. στον Άρη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Άρης, ο αινιγματικός κόκκινος πλανήτης, πάντα γοήτευε τον κόσμο με τα μυστήρια του. Από αρχαίους πολιτισμούς μέχρι πιθανά σημάδια ζωής, ο Άρης συνεχίζει να προσφέρει μια πληθώρα από ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις. Ένα τέτοιο μυστήριο που έχει προκαλέσει την περιέργεια τα τελευταία χρόνια είναι η παρουσία μιας δομής σε σχήμα ολοκάθαρης πυραμίδας, όπως οι γνωστές πυραμίδες της Αιγύπτου.

Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε αυτό το κοσμικό αίνιγμα και κυρίως την πιθανότητα μιας τεχνητής δημιουργίας στον κόκκινο πλανήτη.

Η Ολοκάθαρη Πυραμίδα του Άρη

Ο Αργεντινός ερευνητής Marcelo Irazusta παρουσιάζει μια δομή στον πλανήτη Άρη. Αυτό το εύρημα είναι απίστευτο γιατί θυμίζει ή μοιάζει με πυραμίδα. Αυτή η υποτιθέμενη “ολοκάθαρη πυραμίδα του Άρη” φαίνεται να είναι πολύ παρόμοια με τις πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας, όπως ισχυρίζεται. Επιπλέον, δείχνει να είναι ευθυγραμμισμένη με τον Βορρά του πλανήτη. Επίσης, δίνει την εντύπωση πως θα μπορούσε να διαθέτει μια πύλη πρόσβασης όπως και εκείνες στην Αίγυπτο.

Οι διαστάσεις της πυραμιδοειδούς δομής είναι τεράστιες καθώς μόνο το μήκος της μίας πλευράς της βάσης φαίνεται να αγγίζει τα 2,65 χιλιόμετρα, με μήκος ύψους μίας ακμής περίπου 2,45 χλμ. Οι συντεταγμένες της δομ;hς που μας δίνει είναι: 27 ° 48’16.91 N 117 ° 37’59.27 E. Έστω, λοιπόν, ότι είναι πραγματικές.

Φανταστείτε μια κολοσσιαία κατασκευή, που στέκεται επιβλητικά στα 2,5 χλμ. στην επιφάνεια του Άρη, που έχει μια απίστευτη ομοιότητα με την εμβληματική Μεγάλη Πυραμίδα. Το ερώτημα που τίθεται αμέσως είναι, θα μπορούσε αυτό να είναι απλή σύμπτωση ή προϊόν φυσικών γεωλογικών σχηματισμών; Ενώ οι επιστήμονες παραμένουν διχασμένοι, η πιθανότητα μιας τεχνητής δημιουργίας δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς.

Γεωλογικός σχηματισμός ή ανθρώπινη εφευρετικότητα;

Το πρώτο σκεπτικιστικό επιχείρημα περιστρέφεται γύρω από την έννοια της παρειδωλίας, όπου οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται οικεία μοτίβα ή σχήματα σε άσχετες δομές. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι αυτή η δομή που μοιάζει με ολοκάθαρη πυραμίδα είναι απλώς αποτέλεσμα της διάβρωσης, του ανέμου και άλλων φυσικών διεργασιών.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι πρόκειται για τεχνητή δομή επισημαίνουν την εντυπωσιακή ομοιότητα στο σχήμα, τη συμμετρία και τις αναλογίες με τις εμβληματικές πυραμίδες που βρίσκονται εδώ στη Γη.

Αρχαίος Αρειανός Πολιτισμός;

Εάν αυτή η δομή σε σχήμα πυραμίδας είναι πράγματι τεχνητή, τίθεται το επόμενο ενδιαφέρον ερώτημα: ποιος την έχτισε;

Θα μπορούσε να είναι απομεινάρια ενός αρχαίου αρειανού πολιτισμού; Η πιθανότητα προηγμένης εξωγήινης ζωής που υπάρχει στον Άρη στο μακρινό παρελθόν έχει συναρπάσει τόσο τους επιστήμονες όσο και τους λάτρεις.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτοί οι αρχαίοι Αρειανοί, αν υπήρχαν ποτέ, θα μπορούσαν να είχαν κατασκευάσει αυτήν την ολοκάθαρη πυραμίδα ως απόδειξη της γνώσης, της μηχανικής τους ικανότητας ή ακόμα και ως θρησκευτική ή τελετουργική κατασκευή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Στα Ίχνη ενός Ξεχασμένου Παγκόσμιου Πολιτισμού

Ορισμένοι άλλοι υιοθετούν την θεωρία ότι θα μπορούσε ένα ανθρώπινος πολιτισμός πολύ παλιός που χάνεται στην μυθολογία, θα μπορούσε να είχε την τεχνολογία να ταξιδέψει ως τον Άρη και να χτίσει εκεί δομές και συγκροτήματα – ανάμεσά τους και πυραμίδες.

Εξερεύνηση Άρη της NASA

Η εξερεύνηση Άρη της NASA: για την εξιχνίαση των μυστηρίων του Άρη μας δίνει πληθώρα πληροφοριών.

Μηχανήματα και τεχνητοί δορυφόροι, όπως το Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) έχει τραβήξει πολυάριθμες εικόνες υψηλής ανάλυσης αυτής της δομής που μοιάζει με ολοκάθαρη πυραμίδα, πυροδοτώντας περαιτέρω συζητήσεις και εικασίες.

Οι επιστήμονες εξετάζουν με ανυπομονησία αυτές τις εικόνες για να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη σύνθεση, το υλικό και τα πιθανά σημάδια τεχνητότητας της δομής. Καθώς αναλογιζόμαστε την ύπαρξη αυτής της “ολοκάθαρης πυραμίδας” στον Άρη, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Μελλοντικές αποστολές, όπως το ρόβερ Mars Perseverance της NASA και η επερχόμενη αποστολή Mars Sample Return, έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν φως σε αυτό το αίνιγμα. Η ανάλυση δειγμάτων της επιφάνειας του Άρη και η διεξαγωγή λεπτομερών ερευνών μπορεί να μας δώσει πολύτιμα στοιχεία σχετικά με την προέλευση της δομής και την πιθανότητα ενός αρχαίου πολιτισμού.

Η δομή σε σχήμα πυραμίδας στον Άρη

Η δομή σε σχήμα ολοκάθαρης πυραμίδας στον Άρη συνεχίζει να είναι ένα μαγευτικό μυστήριο, που μας ωθεί να αμφισβητήσουμε την κατανόησή μας για το παρελθόν του κόκκινου πλανήτη.

Είτε πρόκειται για φυσικό γεωλογικό σχηματισμό είτε για τεχνητό δημιούργημα ενός αρχαίου αρειανού πολιτισμού – ή ακόμα και ανθρώπινου από το χαμένο παρελθόν- , η απλή ύπαρξη μιας τέτοιας δομής τροφοδοτεί τη φαντασία και την περιέργειά μας.

Καθώς περιμένουμε με ανυπομονησία περαιτέρω εξερεύνηση και ανάλυση, τα μυστικά του Άρη παραμένουν κρυμμένα, προσκαλώντας μας να ξεκλειδώσουμε το αίνιγμα και να εξερευνήσουμε τα άγνωστα βάθη του κοσμικού γείτονά μας.

diadrastika