Πως Μοιάζουν οι Κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Roy Snyder στο Pixabay

Πως Μοιάζουν οι Κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη

Οι αστρονόμοι, εδώ και δεκαετίες, συζητούσαν και εξακολουθούν να συζητούν με αμείωτη ζέση και προβληματισμό, για το εάν υφίσταται ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη, τον ερυθρόχρωμο Άρη.

Πέραν των αστρονόμων, οι πνευματιστές έδειχναν κι εκείνοι ζωηρό ενδιαφέρον για το ίδιο θέμα. Μάλιστα, το 1896, η δεσποινίδα Smith από τη Βουδαπέστη, υπάλληλος σ’ έναν εμπορικό οίκο της Γενεύης, ταξίδευε, μέσω του υπνωτισμού, εκτός γήινης σφαίρας και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, κατόρθωσε να ταξιδέψει νοερώς μέχρι τον Άρη.

Διαβάστε επίσης: Το κόμικ που έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 χρόνια πριν «ανακαλυφθεί»

Όταν βγήκε από την κατάσταση της ύπνωσης, αφηγήθηκε όσα περίεργα είδε: “Οι κάτοικοι του Άρη έχουν ανάστημα μόλις 90 εκατοστών, άτριχο κεφάλι, μικρά μάτια, στόμα τεράστιο και μύτη σχήματος ρεβυθιού. Τα κρεβάτια τους είναι μικρά και στις στέγες των σπιτιών τους υπάρχουν πίδακες, που εκτοξεύουν διαρκώς νερό. Οι Αρειανοί πετούν χωρίς κανένα μηχάνημα, κρατώντας μονάχα ένα είδος φανού στα χέρια. Έχουν αμάξια χωρίς άλογα, τα οποία εκπέμπουν φλόγες”. Η δεσποινίδα Smith συνέταξε, επίσης, κι ένα λεξιλόγιο των Αρειανών.

Ένας άλλος πνευματιστής, ο οποίος είχε επισκεφτεί κι εκείνος τον Κόκκινο Πλανήτη το 1929, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της δεσποινίδας Smith. Πρόσθεσε μόνο πως οι κάτοικοι του Άρη ταξίδευαν μέσω πεπιεσμένου αέρα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 01/08/1939

Πως Μοιάζουν οι Κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη

strangepress.gr / Image by Roy Snyder from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.