Το κόμικ που έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 χρόνια πριν «ανακαλυφθεί»

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Το λεγόμενο «Πρόσωπο στον Άρη» είναι η πιο αμφιλεγόμενη δομή που ανακαλύφθηκε ποτέ στον Κόκκινο Πλανήτη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό γνώρισμα στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη που βρίσκεται στην περιοχή Cidonia και πολλοί ισχυρίζονται ότι μοιάζει και θυμίζει ένα ανθρώπινο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Σε αρχαία φρυκτωρία στον πλανήτη Άρη παραπέμπει δομή στην επιφάνειά του

Υπολογίζεται ότι έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και πλάτος 1,5. Οι συντεταγμένες του είναι 41º05′ N και 9º50′ E. Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στις 25 Ιουλίου 1976 από το Viking 1. Το γεγονός προσέλκυσε άμεσα την προσοχή τόσο του κόσμου όσο και της NASA που έξι μέρες αργότερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Κάπως έτσι, ξεκίνησε μία μεγάλη διαμάχη για το εάν επρόκειτο για μία τεχνητή δομή που κάποιοι δημιούργησαν στον πλανήτη Άρη, ή εάν ήταν ένας φυσικός γεωλογικός σχηματισμός που ξεγελούσε τα μάτια μας.

ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί

Είναι μία παρειδωλία ή μία κατασκευή από νοήμονα όντα η οποία υπέστη διάβρωση εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ετών; Χρόνια μετά, νεότερες φωτογραφίες από άλλη οπτική γωνία έδειξαν ότι είναι ένας φυσικός σχηματισμός. Όμως, πολλοί συνομωσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι η NASA απέκρυψε και διαστρέβλωσε από τις εικόνες αυτές την πραγματικότητα.

ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί

Πέρα από το τι υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη στην περιοχή Κυδωνία, αν πρόκειται για φιλοτεχνημένο “πρόσωπο”, ή όχι, συναντούμε ένα ακόμα παράδοξο. Όπως μας αποκαλύπτει το ufo-spain.com, σε ένα κόμικ του 1958, με τίτλο ακριβώς «Το Πρόσωπο στον Άρη», στο δεύτερο τεύχος της σειράς Carrera της Harvey’s Comics, ο συγγραφέας Jack Kirby αναφέρει πώς μια ομάδα εξερευνητών βρίσκει μια τεχνητή δομή στον Άρη που έχει το σχήμα ενός ανθρώπινου προσώπου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί

Αφού η ομάδα σκαρφαλώνει επάνω στην δομή, ανακαλύπτει ότι τα μάτια αυτής της κατασκευής είναι κούφια και οδηγούν σε έναν υπόγειο κόσμο. Εκεί που ήταν ο τελικός προορισμός του Άρειανού πολιτισμού, ύστερα από ένα διαπλανητικό πόλεμο που τελείωσε, αλλά ήδη το μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιρας είχε χαθεί και οι λίγοι επιζώντες που απέμειναν κατέφυγαν σε ένα υπόγειο βασίλειο.

ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί

Όλα αυτά, φυσικά, είναι φανταστικά, αλλά έρχονται σε μία κάποια συμφωνία με σύγχρονους επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση, ότι δηλαδή αν υπάρχει νοήμονα ζωή στον Άρη πιθανόν να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του. Πρόσφατα, ο φυσικός Δρ John Brandenburg παρουσίασε ένα έγγραφο που λέει ότι τα πυρηνικά ισότοπα στην ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη μοιάζουν με αυτά της βόμβας υδρογόνου, οπότε ενδεχομένως υπήρξε μια πυρηνική επίθεση στον Άρη, με βάση στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Mars Odyssey της NASA.

Διαβάστε επίσης: Βράχος στον Πλανήτη Άρη μοιάζει να έχει Πόρτα και Παράθυρο. Τα έφτιαξαν οι τελευταίοι επιζώντες;

Άραγε, τι έχουμε εδώ; Υπάρχει ή όχι στην πραγματικότητα «το Πρόσωπο στον Άρη»; Αν πράγματι υπάρχει, τότε, πόση σύμπτωση μπορεί να βρίσκεται στο κόμικ του 1958 που 18 χρόνια πριν το Viking 1 απεικονίζει ένα «Πρόσωπο στον Άρη»; Μπορεί η έμπνευση που είχε ο συγγραφέας να αντλήθηκε από Αρχεία μίας Παγκόσμιας Συλλογικής Μνήμης, ή είχε προνομιακές πληροφορίες που “πέρασε” στον κόσμο με τη μορφή της μυθοπλασίας;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Πως Μοιάζουν οι Κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη

Όλες αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν κανένα νόημα, καθώς η σύγχρονη επιστήμη και τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει, έχει αποδείξει πως δεν υπάρχει «Πρόσωπο στον Άρη», ενώ δεν έχει καμία απόδειξη περί ύπαρξης Αρχείων Παγκόσμιας Συλλογικής Μνήμης, ούτε οποιασδήποτε άλλης παραφυσικής ή/και μεταφυσικής, υπερβατικής φύσης και διάστασης. Κατά συνέπεια το κόμικ ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας του καλλιτεχένη δημιουργού του.

diadrastika