Τι Κρύβει η «Περιοχή 122» στην Ανταρκτική και τη Φυλάει Στρατός 24 ώρες το 24ωρο; (video)

[12/10/2018 - 11:00]

Τι Κρύβει η Περιοχή 122 στην Ανταρκτική και τη Φυλάει Στρατός 24 ώρες το 24ωρο;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν γύρω από αυτό το μυστηριώδες εργαστήριο που ονομάζεται “Περιοχή 122” και βρίσκεται στο νησί Ross, στην παγωμένη και αινιγματική Ανταρκτική και, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι προσιτό σε όλους.

Η περιοχή ανήκει στην ASPA, που σημαίνει Antarctic Specially Protected Area (Ειδικά Προστατευόμενη Περιοχή της Ανταρκτικής).

Οι προστατευόμενες περιοχές ιδρύθηκαν το 1961 στο πλαίσιο της “Συνθήκης της Ανταρκτικής” η οποία διέπει όλη τη γη και το νερό νότια του γεωγραφικού πλάτους 60° και προστατεύει από την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Οι περιοχές ASPA προστατεύονται από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Χιλής, της Γαλλίας, της Αργεντινής, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Νορβηγίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Ιταλίας και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Λέγεται ότι υπάρχουν 72 τέτοιες εγκαταστάσεις, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι γύρω στις 170 σε όλη την Ανταρκτική και χρησιμοποιούνται για επιστημονική έρευνα.

Μία από τις θεωρίες συνωμοσίας λέει ότι έχει να κάνει με την αναζήτηση εξωγήινων, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί προς το παρόν. Η μυστική εγκατάσταση εξυπηρετεί τους επιστήμονες που δουλεύουν εκεί για να μάθουν περισσότερα για το Σέλας και το στρώμα του όζοντος, όπως αναφέρεται.

Η εγκατάσταση περιέχει έναν θόλο που μοιάζει με ένα σύστημα ραντάρ, αλλά το εσωτερικό του υποστηρίζεται ότι είναι αβλαβές και δεν περιέχει τίποτα το μυστηριώδες.

Ωστόσο, υπάρχει αυστηρή στρατιωτική επιτήρηση της δαπανηρής ερευνητικής μονάδας, η οποία βρίσκεται βαθιά στα βουνά του Νότου Πόλου. Η “Area 122” βρίσκεται υπό στρατιωτικό έλεγχο και επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο.

Οι ερευνητές επιστήμονες διατηρούν επαφή με τις οικογένειές τους, τους εργοδότες, τους φίλους και τους συγγενείς τους, μέσω δορυφόρου.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για μία τόσο αθώα και επιστημονική εγκατάσταση, όπως υποστηρίζεται ότι είναι.

Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Area 122: This secret laboratory in Antarctica hides something very strange

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ