Ο βασιλιάς Οδυσσέας δεν είναι μύθος και ο τάφος του βρίσκεται στα Τζανάτα, ισχυρίζεται τέως Έφορος Αρχαιοτήτων

Κατά καιρούς έχουν διαβάσει και ακούσει πολλά. Χωρίς αποδείξεις, μόνο κάποιες ενδείξεις, κάποιοι υπολογισμοί, κάποιες εκτιμήσεις. Όμως, όχι κάτι ιδιαίτερα χειροπιαστό. Τώρα, τα στοιχεία υπάρχουν.-d-

Μια αναδρομή έκανε ο Αντ. Βασιλάκης από το σπήλαιο της Δράκαινας μέχρι σήμερα στις ανασκαφές στα Τζανάτα. ‘Όμως όλοι περίμεναν αυτό που ….περίμεναν εδώ και χρόνια.

Για πρώτη φορά ακούστηκε ότι ο κ. Κολώνας δήλωσε καθαρά, πριν 20 χρόνια, ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι εδώ ήταν η έδρα της ανακτορικής εξουσίας, της επικράτειας των Κεφαλλήνων , ο οποίος άνακτας ήταν ο Οδυσσέας.

Όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, αυτά τα είπε ο αρχαιολόγος Λάζαρος Κολώνας πριν είκοσι χρόνια, «και τα λέω αυτούσια κι εγώ τώρα, συνυπογράφοντας τα και έχοντας περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μου».

Θα ακούσετε όλη τη σημαντική ομιλία του τέως Έφορου Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας – Ιθάκης & Ζακύνθου Δρ Αντώνη Βασιλάκη, που ανατρέπει τα αρχαιολογικά δεδομένα στη Δυτική Ελλάδα, ο οποίος για την ανασκαφή που συνδέεται προσωπικά, στα Τζανάτα δηλαδή, είπε τα εξής:

«Ανακαλύψαμε μια οικιστική εγκατάσταση, έναν μυκηναϊκό οικισμό της ίδιας εποχής με τον τάφο, μάλιστα με λίγη παλιότερη ιστορία, είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος (οικισμός) που έχει ανασκαφεί μέχρι τώρα στην Κεφαλονιά και σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Έτσι, έρχομαι να προσθέσω αδιάσειστα τεκμηριωμένα και στρωματογραφημένα, ευρήματα, τις δυο τελευταίες λέξεις παρακαλώ να τις σημειώσετε, γιατί ανάλογα ευρήματα τεκμηριωμένα και στρωματογραφημένα, δεν έχει να επιδείξει καμιά ανασκαφή, που φιλοδοξεί, όπου και να’ναι, να λέει ότι έχει σχέση με το μεγάλο θέμα του Οδυσσέα και της Ομηρικής και Μυκηναϊκής Ιθάκης. Εμείς δηλώνουμε αυτά που βρήκαμε και τα τεκμηριώνουμε».

Ασφαλώς η ομιλία αυτή θα δημιουργήσει αίσθηση σ’ όλη την Κεφαλονιά αλλά και στα νησιά του Ιονίου, ιδιαίτερα στην Ιθάκη.

Και κάτι άλλο: Ο Αντ. Βασιλάκης στην ομιλία του δεν μίλησε για προφύλαξη των αρχαίων που πήραν από το κτίριο του Πόρου. Μάλιστα καυτηρίασε την ενέργεια αυτή.

Είπε συγκεκριμένα: Όποιοι διαμαρτύρονται για τις ζώνες προστασίας μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει να προστατεύουμε τα αρχαία. Σε ποιους απευθύνονταν άραγε;

Διαβάστε επίσης: Βρήκαν το Παλάτι του Οδυσσέα… Και Όμως το Εγκατέλειψαν!!!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρακολουθείστε το βίντεο και θα μάθετε περισσότερα:

πηγές
kefalonianews.gr και porosnews
volcanotimes.com / Image by Danieloov from Pixabay