Τεχνητός Ήλιος
Image by AI generator from gencraft

H Kίνα Κατασκεύασε Τεχνητό Ήλιο 6 φορές πιο Δυνατό από τον Αληθινό

H Κίνα έχτισε έναν “τεχνητό ήλιο” στο εσωτερικό του οποίο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει 6 περισσότερο από αυτή που υπάρχει στον πυρήνα του ήλιου.

Ο υπερσύγχρονος αντιδραστήρας έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει τις διαδικασίες του ήλιου ως μέρος ενός πρότζεκτ που έχει στόχο να μετατρέψει το υδρογόνο σε οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια.

Aυτή την εβδομάδα έφτασε στην θερμοκρασία ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων βαθμών κελσίου. Πιστεύεται ότι αυτή είναι η θερμοκρασία στην οποία γίνεται η πυρηνική σύντηξη.

Οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο ανταγωνίζονται για να κατασκευάσουν τον πρώτο λειτουργικό αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης στον κόσμο.

Όποιος τα καταφέρει θα ξεκλειδώσει μια πηγή απεριόριστης καθαρής ενέργειας που θα αξίζει δισεκατομμύρια. Ορισμένοι πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να σώσουν τον πλανήτη από την κρίση περιβαλλοντικής αλλαγής που περνάει.

Επιστήμονες από το Hefei Institutes of Physical Science της Κίνας ανακοίνωσαν ότι την περασμένη Τρίτη ο αντιδραστήρας σύντηξης έφτασε την θερμοκρασία των 100 εκατομμυρίων βαθμών κελσίου.

Η θερμοκρασία στον πυρήνα του ήλιου φτάνει τους 15 εκατομμύρια βαθμούς κελσίου. Αυτή σημαίνει ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αντιδραστήρα ήταν 6 φορές μεγαλύτερη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πυρηνική σύντηξη συμβαίνει στους 100 εκατομμύρια βαθμούς κελσίου όπου τα φορτισμένα σωματίδια δευτέριου και τρίτιου ενώνονται δημιουργώντας μια τεράστια έκρηξη ενέργειας.

Αυτά τα σωματίδια συνήθως απωθούν το ένα το άλλο και απαιτούνται πολύ μεγάλες θερμοκρασίες για να ξεπεράσουν τις αντικρουόμενες δυνάμεις.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σκοπός της επιστημονικής ομάδας Experimental Advanced Superconducting Tokamak είναι η καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας σύντηξης πριν την κατασκευή ενός πλήρους αντιδραστήρα.

Οι αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο από τους αντιδραστήρες σχάσης επειδή ενώνουν 2 πυρήνες αντί να τους χωρίζουν.

dailymail.co.uk μέσω tilestwra.com / Image by AI generator from gencraft