κόκκινα γυναικεία εσώρουχα
Image by Stockoholic from depositphotos

Πέντε πράγματα που αν τα κάνουμε την Πρωτοχρονιά θα μας φέρουν τύχη

Οι προλήψεις ίσως είναι πάντα υπερβολικές. Αλλά πάντα υπάρχει η αμφιβολία του «Κι αν βοηθήσει;». Ναι, ίσως μπορεί να βοηθήσει και ίσως όχι. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Μήπως θέλετε να της αυξήσετε κάπως;

Υπάρχουν μερικά πράγματα για να κάνετε στην αλλαγή του χρόνου και την Πρωτοχρονιά, που ίσως σας φέρουν τύχη.

1. Κάνε μια βόλτα την βαλίτσα σου

Μην σας κάνει εντύπωση. Τα τελευταία χρόνια πολλοί θεωρούν πως αν το κάνει αυτό την Πρωτοχρονιά, τότε αυξάνεις τις πιθανότητές σου να ταξιδέψεις περισσότερο μέσα στην χρονιά που έρχεται. Οπότε αδειάστε τη, αν είναι ακόμα γεμάτη, και πηγαίνετε την μια βόλτα 1-2 τετράγωνα, όπως βγάζετε βόλτα τον σκύλο.

2. Φόρα κόκκινα εσώρουχα όλη την ημέρα

Δημοφιλέστατη πρόληψη, ειδικά σε Ισπανία και Ιταλία. Όμως θα πρέπει να σας τα έχει χαρίσει κάποιος για να εφαρμοστεί το γούρι.

3. Πηδήξτε από μια καρέκλα

Στην Δανία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μόλις έχει μπει η Πρωτοχρονιά, οι άνθρωποι (όσο είναι ακόμα ξεμέθυστοι) ανεβαίνουν σε μια καρέκλα και πηδάνε στο πάτωμα. Όσο πιο καλά προσγειωθούν, κάτι σαν την ρυθμική γυμναστική ας πούμε, τόσο καλύτερη και πιο τυχερή θα είναι η χρονιά.

4. Σπάστε ένα ρόδι

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μην ξεχνάμε και τα ελληνικά έθιμα. Το να σπάσουμε το ρόδι έχει γίνει και έκφραση εκτός από έθιμο. Ξέρετε λοιπόν τι ακριβώς να κάνετε την Πρωτοχρονιά.

5. Ρίξτε παγωτό στο πάτωμα

Δεν ξέρω αν ανήκετε στους ανθρώπους που το θεωρούν ιεροσυλία να χαραμίσουν λίγο παγωτό, αλλά οι Ελβετοί σίγουρα προτιμούν να το πετάξουν στο πάτωμα για να έχουν μια πιο τυχερή χρονιά, παρά να το φάνε, όσο νόστιμο κι αν είναι. Μπορείτε να το κάνετε στην αλλαγή ή μόλις ξυπνήσετε το πρωί.

pronews.gr / Image by Stockoholic from depositphotos.com