Σημάδια ότι Έχεις Υψηλό Επίπεδο Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Είσαι Ιδιαίτερα Ξεχωριστός

[07/01/2019 - 11:58]

Σημάδια ότι Έχεις Υψηλό Επίπεδο Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Είσαι Ιδιαίτερα Ξεχωριστός

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και διαφορετικός από κάθε άλλον, Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που ενδεχομένως κάνουν το καθένα από εμάς να ξεχωρίζει με πολύ ιδιαίτερο και σπέσιαλ τρόπο. Ένα από αυτά είναι το Υψηλό Επίπεδο Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Όπως όλα τα βουνά και οι λόφοι ξεχωρίζουν από τις πεδιάδες, κάποια από αυτά, όμως, σου τραβούν την προσοχή περισσότερο από τα υπόλοιπα -και όχι πάντα λόγω υψομέτρου.

Τα συναισθήματα που βιώνουμε, εμείς οι άνθρωποι, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Εκείνοι που γνωρίζουν τι αισθάνονται και γιατί το αισθάνονται έχουν μια σαφή αντίληψη για το τι χρειάζονται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εύκολο να επικοινωνούν με ένα δικό τους δυναμικό τρόπο, ενώ δεν φαίνεται να έχουν επιθετικές τάσεις.

Αν θέλετε να γίνετε καλύτερος φίλος, συνάδελφος, συνεργάτης, γονέας και ακόμη-ακόμη ένας ηγέτης, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των συναισθηματικά ευφυών ανθρώπων.

Ίσως υπάρχουν δεξιότητες στις οποίες θα θέλατε να εργαστείτε πάνω σε αυτές ή απλά να διαπιστώστε ποιες σας λείπουν, που υστερείτε, ώστε να τις συμπληρώσετε.

Είστε ιδιαίτερα ξεχωριστός και συναισθηματικά ευφυής με πολύ
Υψηλό Επίπεδο Συναισθηματικής Νοημοσύνης, αν έχετε τα περισσότερα από τις εξής περιπτώσεις:

Μπορείτε εύκολα να επηρεάσετε άλλους ανθρώπους

Ξέρετε πώς να διαβάσετε σωστά τις καταστάσεις

Μπορείτε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας όταν είστε υπό πίεση

Μπορείτε να διαχειριστείτε με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις

Μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας με σαφήνεια

Οι άνθρωποι σας σε σέβονται

Μπορείτε να διαβάσετε τις εκφράσεις στα πρόσωπα των άλλων

Μπορείτε να προσφέρετε γέλιο χωρίς να γίνεστε αστείοι

Είστε περίεργοι να μαθαίνετε για άλλους ανθρώπους, αλλά όχι κουτσομπόλιδες

Αποδέχεστε τον εαυτό σας και τα ελαττώματά του

Αισθάνεστε τα συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεστε

Έχετε πλούσιο λεξιλόγιο και μεταδοτικότητα στο πρόσωπο που απευθύνεστε ή τα πρόσωπα που συναναστρέφεστε

Ξέρετε πώς να δώσετε προσοχή στα σιωπηλά συνθήματα που στέλνονται κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας και ξέρετε πότε είναι καλύτερο να κάνετε ένα βήμα πίσω.

Διακατέχεστε από ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό ενσυναίσθησης

Διαβάστε επίσης: Δείτε αν Ανήκετε στο 1% του Πληθυσμού που Είναι Γενετικά Ανώτερης Συχνότητας

Οι άνθρωποι με υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης μπορούν να αισθανθούν τις αλλαγές στη συναισθηματική τους κατάσταση, εάν αυτή προέρχεται από την αδρεναλίνη της στιγμής ή από την συναισθηματική φόρτιση της συζήτησης ή της κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ενώ παράλληλα μπορούν να «διαβάζουν» όλα αυτά και στον συνομιλητή τους ή στα πρόσωπα που συναναστρέφονται.

Διαβάστε επίσης: Δες αν έχεις τα Χαρακτηριστικά των Ατόμων που Γεννιούνται με Υψηλότερη Συχνότητα

Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

11 Signs You’re More Intelligent Than Others

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ