Νερό Σκόρδου: Τα οφέλη του στην υγεία μας

[22/02/2019 - 13:28]

Νερό Σκόρδου: Τα οφέλη του στην υγεία μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι πραγματικά καλό για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να το συμπεριλάβουμε στην καθημερινή διατροφή μας. Τώρα υπάρχει τρόπος.

Γνωρίζατε ότι οι ευεργετικές ιδιότητές του σκόρδου δεν περιορίζονται μόνο στην προστασία σας από το κρυολόγημα; Είναι ένα μεγάλο φαβορί πολλών ειδικών για τα οφέλη του.

Έχετε ακούσει ποτέ για νερό σκόρδου;

Είναι ένας ευκολότερος τρόπος για καθημερινή κατανάλωση, καθώς βοηθά στο να διατηρηθούν τα νεφρά σας υγιή, ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα, η όρασή σας θα βελτιωθεί, οι προπονήσεις σας θα είναι πιο αποτελεσματικές, ο εγκέφαλός σας θα λειτουργεί σαν ρολόι, βοηθά στην απώλεια βάρους, η επιδερμίδα γίνεται λαμπερή.

Επιπλέον, το σκόρδο θεραπεύει και εμποδίζει την ανάπτυξη ενός παθογόνου που ονομάζεται P. aeruginosa. Αυτός ο παθογόνος οργανισμός γεμίζει ουσιαστικά τα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος, προκαλώντας όλα τα είδη των προβλημάτων των νεφρών και λοιμώξεων.

Το νερό σκόρδου θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί η αρτηριακή σας πίεση!

Μια μελέτη της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου του Κουβέιτ ανέφερε ότι το ωμό σκόρδο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Η οστεοαρθρίτιδα και ο πόνος των αρθρώσεων είναι από τα πιο κοινά προβλήματα για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εάν είστε ένας από αυτούς, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε νερό σκόρδου στο μενού σας!

Επιστήμονες από το Ιράν διεξήγαγαν μια μελέτη και διαπίστωσαν ότι το σκόρδο μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση.

Μια μελέτη από το RNT Medical College έδειξε μια καλύτερη ικανότητα ασκήσεων μεταξύ των ανθρώπων με καρδιακή νόσο που κατανάλωναν σκόρδο τακτικά.

Η κατανάλωση σκόρδου μειώνει την άνοια, η οποία είναι βασικά μια ευρεία κατηγορία εγκεφαλικών νόσων που προκαλούν δυσκολίες στη σκέψη και την απομνημόνευση διαδικασιών.

Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα θειούχα συστατικά που βρίσκονται στο σκόρδο εμποδίζουν τη φλεγμονή που απαιτείται για την ανάπτυξη των λιποκυττάρων!

Το νερό σκόρδου, μπορεί να βοηθήσει στην ακμή και να κρατήσει τις τοξίνες μακριά.

Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε το νερό σκόρδου στην καθημερινότητά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μερικές βιολογικές σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομμάτια και να τα προσθέσετε σε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα συστατικά καλά και το νερό σκόρδου σας είναι έτοιμο για να το πιείτε!

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Drink a Glass of Garlic Water Every Day, See What Miracles Happen to You

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ