Η προσωπικότητα τύπου Alpha και γιατί κάποιοι την πολεμούν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι προσωπικοτήτων σε αυτόν τον κόσμο και μερικοί από αυτούς έρχονται σε σύγκρουση με τους άλλους. Αν τείνουμε να είμαστε κάποια από αυτές, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για εμάς που, ίσως, δεν είχαμε αντιληφθεί.

Εάν είστε τύπος προσωπικότητας Άλφα τότε αυτό το άρθρο είναι για σας.

Οι τύποι προσωπικότητας Alpha τείνουν να είναι πολύ παρεξηγημένοι. Σίγουρα, οι τύπου Αλφα, είναι άνθρωποι αρκετά ισχυροί που φοβίζουν τους άλλους, οι οποίοι συνήθως τους αποφεύγουν ή τους πολεμούν. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Εάν είστε προσωπικότητα τύπου Άλφα, γνωρίζετε ότι τα ακόλουθα πράγματα μπορεί να ληφθούν με λάθος τρόπο από τους άλλους.

1. Κρατάνε ένα στενό κύκλο

Οι Άλφα Προσωπικότητες, μπορεί να είναι φιλικοί γενικά και να γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν αφήνουν πολλούς να τους πλησιάσουν. Δεν εμπιστεύονται εύκολα.

2. Είναι πολύ ακριβείς

Όταν λένε κάτι, δεν σπαταλάνε το χρόνο τους. Λένε ακριβώς αυτό που θέλουν να πουν, χωρίς να το πηγαίνουν μέσω Λαμίας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

3. Δεν λένε πράγματα που δεν εννοούν

Σκέφτονται πριν μιλήσουν, ώστε να μην χρειαστεί να πάρουν τίποτα πίσω από αυτά που θα πουν.

4. Είναι πολύ σίγουροι για τις ικανότητές τους

Ξέρουν ότι είναι ικανοί για πολλά πράγματα. Έχουν την αίσθηση της αυτοπεποίθησης. Μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από ό,τι πιστεύουν οι άλλοι και μπορούν να το αποδείξουν ξανά και ξανά.

5. Δεν τους νοιάζει τι λένε οι άλλοι

Δεν τους ενδιαφέρει τι λένε ή τι σκέφτονται άλλοι άνθρωποι. Γνωρίζουν τη δική τους αυτοεκτίμηση και αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται. Δεν επιτρέπουν στους άλλους να τους καθορίσουν.

6. Είναι επαγγελματίες

Σκύβουν επάνω σε κάθε πρόβλημα και ψάχνουν για την καλύτερη δυνατή λύση, όπως οι επαγγελματίες και οι ειδικοί εμπειρογνώμονες. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

7. Δίνουν μεγάλη σημασία στα έργα παρά στα λόγια

Μπορεί να μην λένε πολλά, αλλά όταν υπόσχονται κάτι, το κάνουν και το φέρνουν σε πέρας. Εάν πουν κάτι, είναι νόμος και δεν κάνουν πισωγυρίσματα.

8. Δεν έχουν το «φόβο μήπως χάσουν»

Ως Άλφα, ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν φοβούνται μήπως δεν τα καταφέρουν ούτε χάνουν την ώρα τους, σκεπτόμενοι μήπως κάτι κάνουν λάθος. Βγαίνουν και το κάνουν. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα καταφέρνουν σχεδόν πάντα, προκαλώντας ζήλιες ή και φθόνο.

9. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται “χαλί να τους πατήσουν”

Δεν είναι το είδος των ανθρώπων που κάνουν χατίρια, ή αφήνουν να τους “πατήσουν κάτω”, να τους προσβάλουν. Δεν υπάρχει περίπτωση. Πατάνε πόδι.

10. Είναι τελειομανείς

Έχουν την τάση να είναι τελειομανείς με όλους τους τρόπους που μπορούν να περάσουν από το μυαλό σας και το δικό τους. Αρνούνται να αλλάξουν αυτή τη νοοτροπία ή οποία, κάποιες φορές, τους δημιουργεί πρόβλημα

11. Τους παρεξηγούν εύκολα όταν θέλουν “να έχουν το πάνω χέρι”

Οι άνθρωποι τείνουν να αντιπαθούν τους Άλφα τύπους, όταν αρχίζουν να φέρονται σαν αφεντικό. Όμως, οι Άλφα προσωπικότητες δεν νοιάζονται να το παίξουν ή να γίνουν προϊστάμενοι, στη ζωή ή στον εργασιακό χώρο. Τους ενδιαφέρει, απλά, να γίνουν οι δουλειές τσακ-μπαμ. Έχουν μεγάλο πάθος για αυτό το πράγμα.

12. Τείνουν να είναι πολύ προστατευτικοί με φίλους και την οικογένεια

Παρά την ιδέα που μπορεί να έχουν οι άλλοι, οι Άλφα χαρακτήρες, δίνουν μεγάλη σημασία στην οικογένειά τους και σε άτομα που αγαπούν. Όταν δε, χρειαστεί, μπαίνουν μπροστά σαν ασπίδα και κάνουν αυτό που χρειάζεται για να τους προστατέψουν.

Αν είστε ή τείνετε να πλησιάζετε μία προσωπικότητα τύπου Άλφα, λάβετε υπόψιν σας ότι επειδή είστε αυτό που είστε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε στην κορυφή των εξελίξεων 24 ώρες το 24ωρο, ότι έχετε τις αδύναμες στιγμές σας, ότι αν κάποιο κοντινό σας άτομο δυσκολεύεται να σας καταλάβει ή σας φοβάται, ίσως, αν το μοιραστείτε μαζί του, να ωφελήσει τη σχέση σας.

diadrastika / Image by Sonja Lindberg from Pixabay