Η Πύλη που άνοιξε στο Ιράκ και ο πόλεμος για την απόκτησή της μεταξύ ΗΠΑ και Σαντάμ Χουσέιν, οι Τρεις Παίδες, ο Ναβουχοδονόσορ, οι διαδόσεις και οι αστικοί μύθοι

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ιράκ, 19 Μαρτίου 2003. Οι ΗΠΑ ξεκινούν αεροπορικές επιδρομές πάνω από την Βαγδάτη, προκειμένου να ρίξουν τον Σαντάμ Χουσείν. Καθώς η κυβέρνηση υπό τον Τζορτζ Μπους, τον νεότερο, θεωρεί ότι ο ιρακινός ηγέτης διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφή, εξαπολύει στρατιωτική επιχείρηση ως μέρος του γενικότερου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Σαντάμ ήθελε να κάνει το Ιράκ μία ανερχόμενη υπερδύναμη. Όπως αναφέρει στο History Channel, o Βρετανός Υπουργός Άμυνας για το διάστημα 1985-2006, Nick Pope, ο Σαντάμ αναφερόταν στον εαυτό του σαν τον νέο Ναβουχοδονόσορα. Ο Ναβουχοδονόσορ Β, ήταν ένας Βασιλιάς της Βαβυλώνας. Έγινε διάσημος για την επέκταση του κράτους του προς τη Δύση, κυρίως, όμως γιατί πολιόρκησε δυο φορές την Ιερουσαλήμ, ενώ τη δεύτερη την κατέστρεψε καίγοντας τον ναό του Σολομώντα, με τα μυστηριώδη “Εξωγήινα Αντικείμενα” που λέγεται ότι κρύβονταν εκεί.

Όπως λέγεται, ο Σαντάμ Χουσείν είχε τρελαθεί και πίστευε ότι ήταν η ενσάρκωση του Ναβουχοδονόσορα. Έτσι, όταν έκανε ανοικοδόμηση της – ας το πούμε – σύγχρονης Βαβυλώνας, τα τούβλα έγραφαν το όνομά του επάνω, με την εξής επιγραφή: Χτίστηκε από τον Σαντάμ Χουσέιν, υιό του Ναβουχοδονόσορα, για την δόξα του Ιράκ. Κάπως έτσι, όλοι θα σέβονταν τον νέο Ναβουχοδονόσορα, παρόμοια με τον παλιό.

Ωστόσο, το χαμένο κομμάτι του παζλ, όπως το ονομάζει ο William Henry, συγγραφέας του βιβλίου The Judgment Day Device, ήταν το γιατί πήγαν οι Αμερικάνοι σε πόλεμο με το Ιράκ. Σύμφωνα με αυτή την παράξενη εκδοχή, ο λόγος ήταν μια Πύλη που άνοιξε στο Ιράκ η η οποία οδηγούσε σε άλλες διαστάσεις και κόσμους, μέσα από την οποία μπορούσαν να περάσουν αλλά και να έρθουν, άνθρωποι καθώς και άλλα όντα. Ας δούμε, πως προέκυψε αυτή η ιδέα.

Διαβάστε επίσης: Η Πύλη που Σφράγισαν οι Θεοί και Φυλάσσεται από Κομάντος

Όταν ο Ναβουχοδονόσορ Β΄ πήγε στην Ιερουσαλήμ και κατέστρεψε τον Ναό του Σολομώντα, έφερε από εκεί τρεις σοφούς του Ναού πίσω στη Βαβυλώνα. Αυτοί, όμως, γνωστοί ως οι Τρεις Παίδες, δεν προσκυνούσαν τον Ναβουχοδονόσορα, ούτε λάτρεψαν τους θεούς του. Τότε, ο βασιλιάς τους έριξε δεμένους σε αναμμένο καμίνι. Αυτό που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά παράδοξο: Οι τρεις σοφοί, όχι μόνο δεν κάηκαν, αλλά σηκώθηκαν όρθιοι και περπατούσαν μέσα στις φλόγες, σαν να μην τους συνέβαινε τίποτα, όσο κι αν δυνάμωναν την φωτιά οι άντρες του Ναβουχοδονόσορα. Τότε, εμφανίστηκε ανάμεσα στους Τρεις Παίδες, μέσα στην φωτιά, ένας άγνωστος, ένα περίεργο ον. Σύμφωνα με την παράδοση ήταν ένας άγγελος.

Όταν όλοι διαπίστωσαν ότι οι τρεις αυτοί δεν κάηκαν ζωντανοί, ούτε καν τα ρούχα τους δεν μαύρισαν από τις φλόγες, λέγεται ότι ο Ναβουχοδονόσορας τους τίμησε και τους έδωσε αξιώματα. Για την Εκκλησία, αυτό το περιστατικό, εκλαμβάνεται ως προεικόνιση της “εις Άδου καθόδου” του Ιησού Χριστού. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως θρησκευτικός/αστικός μύθος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον William Henry, αν χρησιμοποιούσαμε σημερινή ορολογία θα λέγαμε ότι ήταν μία Πύλη που άνοιξε στο Ιράκ, μία StarGate, μέσα από την οποία, μαζί με τους Τρεις Παίδες, πέρασε μία ακόμα οντότητα από κάποια άλλη διάσταση. Ο Σαντάμ, το γνώριζε αυτό και, ενδεχομένως, γνώριζε και το σημείο που βρισκόταν η Πύλη. Το ακριβές σημείο.

Κάπως έτσι ξεκίνησε μία φημολογία, θεωρία συνωμοσίας ή όπως αλλιώς θέλει να το πει ο καθένας, ότι ουσιαστικά ο πόλεμος έγινε για τον έλεγχο ή την απόκτηση της Πύλης. Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, φαίνεται πως είτε οι ΗΠΑ ήθελαν να εντοπίσουν την Πύλη, είτε ο Σαντάμ να την ανοίξει ξανά, να την χρησιμοποιήσει ή απείλησε να την χρησιμοποιήσει, όμως, τουλάχιστον δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει το έλεγχό της.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Η NASA μιλά για Πύλες στο Μαγνητικό Πεδίο, ο Όμηρος για Πύλη στον Ουρανό

Ακούγεται παρατραβηγμένο, όπως λέει και ο Nick Pope αλλά αυτή η θεωρία ή φήμη, απέκτησε μεγάλες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σχεδόν παντού. Πολύς κόσμος άρχισε να την πιστεύει ως αλήθεια. Αλλά ήταν; Ή όχι; Φυσικά και δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Ποιος λογικός άνθρωπος και σοβαρός επιστήμων θα δεχτεί τέτοια παραμύθια – ασχέτως αν οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν ως γεγονός την ιστορία των Τριών Παίδων.

Αλλά, ας υποθέσουμε προς στιγμή ότι θα μπορούσε να είναι αλήθεια, για χάρη της συζήτησης. Είναι άραγε πιθανό, ο στρατός των ΗΠΑ να μην έψαχνε μόνο για όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά η κύρια και βασική αποστολή του να ήταν κάτι περισσότερο, όταν εισέβαλε στο Ιράκ; Μπορεί να έψαχναν για αυτή την υποτιθέμενη Πύλη που άνοιξε στο Ιράκ, σύμφωνα με τις διαδόσεις εκείνης της εποχής; Και, αν πράγματι έψαχναν αυτήν την συναρπαστική Πύλη, τελικά, την βρήκαν, ή όχι; Κι αν την βρήκαν, την άνοιξαν ή απλά δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί;

Το πιθανότερο είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ τις απαντήσεις αυτών των υποθετικών ερωτήσεων, ενώ η φήμη θα καταχωρηθεί ως ψευδείς πληροφορίες είτε θα μετατραπεί σε ένα είδος σύγχρονου αστικού μύθου ή θρύλου. Παρακολουθήστε και το σχετικό βίντεο από το History Channel με το εντυπωσιακό οπτικό υλικό: Ancient Aliens: Nebuchadnezzar Opens Star Gate (Season 10) | History / Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay