Image by AI generator from gencraft

Οι Ιδιοκτήτες της Σελήνης Έδωσαν το Πράσινο Φως στη NASA να Επιστρέψουν και να την Κατακτήσουν!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Για δεκαετίες – αλλά και αιώνες πριν – οι άνθρωποι έχουν φανταστεί πως θα ήταν η ζωή στο φεγγάρι, αλλά με βάση τα επίσημα δεδομένα, δεν έχουμε στείλει κανέναν εκεί από το 1972.

Κάπως έτσι, λοιπόν, αλλά και για πολλούς διαφορετικούς λόγους – αλλά και για λόγους συμφερόντων, ας μην το ξεχνάμε – ετοιμάζονται να “πατήσουν” ξανά στο φεγγάρι.

Περίπου μισό αιώνα μετά, η NASA εστιάζει να στείλει ανθρώπους πίσω στη Σελήνη, αλλά αυτή τη φορά με βιώσιμο τρόπο. Τουλάχιστον, αυτός είναι ο ισχυρισμός του διαχειριστή της NASA, Jim Bridenstine, ο οποίος λέει δεν ενδιαφέρεται να αφήνει “σημαίες και αποτυπώματα” στη σεληνιακή επιφάνεια.

Μέσα αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, ο Οργανισμός Αεροναυπηγικής και Διαστήματος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη σεληνιακή σκόνη για την κατασκευή δομών στη Σελήνη.

Για το πως να χτίσεις μία βάση στη Σελήνη, τo Nature.com μας δίνει μία ιδέα πως μπορεί να γίνει αυτό. Οι ερευνητές απολαμβάνουν την ιδέα μιας βάσης για τη διεξαγωγή πειραμάτων στη Σελήνη και παράλληλα έναν τρόπο να δοκιμαστούν οι νέες τεχνολογίες για μία πορεία προς τον Άρη.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πάντως όλο και περισσότερο πειραματίζονται στην δυνατότητα “εξόρυξης” οξυγόνου και υδρογόνου.

Η Κίνα, από τη δική της πλευρά, ανακοινώνει τα δικά της σχέδια για μία βάση στο φεγγάρι. Ένα κινέζικο rover διερευνά τελευταία τη αθέατη πλευρά της Σελήνης ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ότι το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας σχεδιάζει να ξεκινήσει άλλες τρεις σεληνιακές αποστολές – με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μια Διεθνή Βάση στη Σελήνη.

Πόσο κοντά είμαστε για να αποικίσουμε το φεγγάρι;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άραγε, τι έχει προκύψει έτσι ξαφνικά και υπάρχει ένα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την “κατάκτηση” της Σελήνη σε μόνιμη βάση;

Οι διάφοροι συνωμοσιογράφοι έχουν την απάντηση έτοιμη: Οι ιδιοκτήτες της Σελήνης έδωσαν το πράσινο φως στη NASA και γενικότερα, να ανέβουν σε μόνιμες εγκαταστάσεις.

Οι λόγοι, οι συμφωνίες και τα ανταλλάγματα είναι, εν μέρη, άγνωστα, όπως και το ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες και οι κάτοικοι της Σελήνης. Όλα αυτά εξαρτώνται πολύ από το ποια συνωσιογραφική πτυχή θέλει να ακολουθήσει ο καθένας.

Άραγε, κατά πόσο μπορούν να ευσταθούν αυτές οι εξωφρενικές διατυπώσεις που κάθε σκεπτικιστής μπορεί με ευκολία να απορρίψει;

Παρακολουθήστε και ένα σχετικό βίντεο για το φιλόδοξο σχέδιο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

How Close Are We to Building a Moon Base?

diadrastika / Image by AI generator from gencraft