Οι λόγοι να καλύπτουμε το ματάκι της πόρτας του σπιτιού μας

[05/03/2019 - 09:10]

Οι λόγοι να καλύπτουμε το ματάκι της πόρτας του σπιτιού μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ζείτε σε ένα όμορφο σπίτι, σε ένα μικρό ή μεγάλο διαμέρισμα, όμως δεν έχει σημασία το μέγεθος ή η επίπλωση. Είναι ο χώρος στο οποίο πρέπει να είστε και να νιώθετε ασφαλής.

Όσο κι αν έχουμε λάβει τα μέτρα μας για την προστασία μας, πολλές φορές υπάρχουν μικροπράγματα που δεν τα προσέχουμε, αλλά μπορούν να μας προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Δεν έχει μεγάλη σημασία αν πρόκειται να φύγετε διακοπές, αν θα λείψετε για μερικές ώρες από το σπίτι σας ή αν είστε μέσα. Ειδικά, όμως, αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σας, καλό είναι να καλύψετε το “ματάκι” της πόρτας σας, με ένα τρόπο ώστε να μπορείτε να δείτε έξω, όταν χρειάζεται.

Νομίζετε ότι μόνο εσείς μπορείτε να δείτε από το ματάκι της πόρτας, έξω από αυτήν, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος. Μπορεί ο μεγεθυντικός ευρυγώνιος φακός να νομίζετε ότι δεν επιτρέπει στον απέξω να δει μέσα – ίσως να το έχετε δοκιμάσει και να το διαπιστώσατε – αλλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

Ένας κακόβουλος άνθρωπος, όχι απαραίτητα διαρρήκτης, μπορεί να τοποθετήσει το κινητό του στο ματάκι και με την κατάλληλη εφαρμογή να καταγράψει μέρος της διαρρύθμισης του διαμερίσματος, αλλά και εσάς τους ίδιους, όταν κινείστε ή όταν μιλάτε.

Κι αν εκείνη την στιγμή τύχη να κάνετε κάτι εντελώς ιδιωτικό με τον σύντροφό σας, πριν φτάσατε στην κρεβατοκάμαρα; Κι αν το υπνοδωμάτιο είναι απέναντι από την πόρτα εισόδου; Θα δει και θα καταγράψει πράγματα που σίγουρα δεν θα θέλατε.

Ο κακόβουλος άνθρωπος θα έχει “υλικό” με το οποίο θα μπορούσε να σας εκβιάσει ή να προχωρήσει σε άλλες άνομες πράξεις.

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την ασφάλειά σας. Αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες άλλες συμβουλές ασφάλειας για το σπίτι σας που σίγουρα θα θέλατε να ξέρετε.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Put a Piece of Tape Over the Peephole, It’ll Protect Your House

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ