Οι λόγοι να καλύπτουμε το ματάκι της πόρτας του σπιτιού μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ζείτε σε ένα όμορφο σπίτι, σε ένα μικρό ή μεγάλο διαμέρισμα, όμως δεν έχει σημασία το μέγεθος ή η επίπλωση. Είναι ο χώρος στο οποίο πρέπει να είστε και να νιώθετε ασφαλής.

Όσο κι αν έχουμε λάβει τα μέτρα μας για την προστασία μας, πολλές φορές υπάρχουν μικροπράγματα που δεν τα προσέχουμε, αλλά μπορούν να μας προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Δεν έχει μεγάλη σημασία αν πρόκειται να φύγετε διακοπές, αν θα λείψετε για μερικές ώρες από το σπίτι σας ή αν είστε μέσα. Ειδικά, όμως, αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σας, καλό είναι να καλύψετε το “ματάκι” της πόρτας σας, με ένα τρόπο ώστε να μπορείτε να δείτε έξω, όταν χρειάζεται.

Νομίζετε ότι μόνο εσείς μπορείτε να δείτε από το ματάκι της πόρτας, έξω από αυτήν, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος. Μπορεί ο μεγεθυντικός ευρυγώνιος φακός να νομίζετε ότι δεν επιτρέπει στον απέξω να δει μέσα – ίσως να το έχετε δοκιμάσει και να το διαπιστώσατε – αλλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

Ένας κακόβουλος άνθρωπος, όχι απαραίτητα διαρρήκτης, μπορεί να τοποθετήσει το κινητό του στο ματάκι και με την κατάλληλη εφαρμογή να καταγράψει μέρος της διαρρύθμισης του διαμερίσματος, αλλά και εσάς τους ίδιους, όταν κινείστε ή όταν μιλάτε.

Κι αν εκείνη την στιγμή τύχη να κάνετε κάτι εντελώς ιδιωτικό με τον σύντροφό σας, πριν φτάσατε στην κρεβατοκάμαρα; Κι αν το υπνοδωμάτιο είναι απέναντι από την πόρτα εισόδου; Θα δει και θα καταγράψει πράγματα που σίγουρα δεν θα θέλατε.

Ο κακόβουλος άνθρωπος θα έχει “υλικό” με το οποίο θα μπορούσε να σας εκβιάσει ή να προχωρήσει σε άλλες άνομες πράξεις.

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την ασφάλειά σας. Αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες άλλες συμβουλές ασφάλειας για το σπίτι σας που σίγουρα θα θέλατε να ξέρετε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Put a Piece of Tape Over the Peephole, It’ll Protect Your House

diadrastika / Image by Sarah Lötscher from Pixabay