Πως θα καταλάβουμε αν παθαίνουμε αφίξεις πνευματικής αφύπνισης

Πως θα καταλάβουμε αν παθαίνουμε αφίξεις πνευματικής αφύπνισης

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι πνευματικές αφίξεις είναι γεγονότα στη ζωή μας που μας προκαλούν να πάμε ψηλότερα. Αυτές είναι στιγμές θαυμασμού, καθώς προσπαθούμε να αποκαλύψουμε βαθύτερα νοήματα στη ζωή μας. Ως εκ τούτου, είναι ένα είδος υπερβατικής εμπειρίας (όχι απαραίτητα μυστικιστικής), όπου κάποιος αρχίζει να θέτει σημαντικά ερωτήματα για τη ζωή. «Γιατί είμαι εδώ;», «Ποιος είναι ο σκοπός μου;», «Ποια θα είναι η κατάσταση για μένα μετά το θάνατο;»

Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να ρωτούν αυτά τα μεγάλα ερωτήματα, ανοίγουν νέα μονοπάτια και εξαναγκάζουν το δρόμο τους να βγει έξω από το “κουτί”, πέρα από τα όρια που έχει θέσει η κοινωνία. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς είναι παγιδευμένοι στο να “είμαστε και να ζούμε καλά και ευτυχισμένοι”, ορισμένοι από εμάς επιζητούν πραγματικά κάτι περισσότερο, κάτι πιο βαθύ και υψηλότερο ταυτόχρονα. Έτσι, όταν τα άτομα αρχίζουν να βλέπουν πέρα από τα όρια του υλισμού, του καταναλωτισμού και της κάθε κοινωνικής επιρροής, αναζητούν πιο σημαντικά ερωτήματα στη ζωή. Τέτοιες ερωτήσεις προκαλούν την έναρξη ενός ταξιδιού: το ταξίδι προς την Πνευματική Αφύπνιση.

Πώς συμβαίνουν οι Αφίξεις Πνευματικής Αφύπνισης

Γενικά, η Πνευματική Αφύπνιση συμβαίνει όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σταυροδρόμι στη ζωή. Όταν είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε μεταξύ μιας απόφασης έναντι μία άλλης, οπότε κάποια μεγάλα ερωτήματα μπορεί να προκύψουν. Με τον ίδιο τρόπο, οι άτυχες στιγμές στη ζωή μας, μπορούν εύκολα να προκαλέσουν τέτοιες συνθήκες. Για παράδειγμα, ο θάνατος ενός αγαπημένου μας μπορεί να μας κάνει να αναρωτηθούμε αν υπάρχει καθόλου νόημα στη ζωή. Κάνω ό,τι πρέπει να κάνω; Γιατί ακολουθώ τυφλά αυτή την επιδίωξη του πλούτου; Πού πηγαίνω; Τι είναι πιο πέρα; Αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν, αλλά απλώς τα αγνοούμε συνεχώς. Αν τα σκεφτούμε, θα είναι σαν τους καλεσμένους που στέκονται στο κατώφλι μας και περιμένουν. Το κλειδί είναι να τους επιτρέψουμε να εισέλθουν.

Γιατί συμβαίνουν οι Αφίξεις Πνευματικής Αφύπνισης;

Όταν η ψυχή μας αρχίζει να λαχταρά για κάτι περισσότερο, συμβαίνουν πνευματικές αφυπνίσεις. Καθώς επιχειρεί να εξελίσσεται, η ψυχή επεκτείνεται σε περιοχές που δεν έχει προηγουμένως φροντίσει να αξιοποιήσει, ή δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά. Γενικότερα, αν αλλάξουμε το “μεταμοντέρνο σύμπαν” του 21ου αιώνα που ζούμε, τότε το αποτέλεσμα είναι συνήθως πιο πνευματικό.

Η Πνευματική Αφύπνιση μπορεί να αρχίσει να συμβαίνει συνειδητά, ως αποτέλεσμα της άσκησης διαλογισμού. Όταν αρχίζουμε να αδειάζουμε το μυαλό μας από διάφορες, συνήθως, ανούσιες σκέψεις, τότε αφήνουμε χώρο για να εισέλθουν νέες ιδέες. Αυτό σηματοδοτεί μια αφύπνιση, μια ευκαιρία του νου να γεμίσει με μια νέα συλλογή πληροφοριών και σκέψεων. Όταν αρχίσουμε να καλλιεργούμε αυτή την κατάσταση, σταδιακά θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε αφίξεις Πνευματικής Αφύπνισης.

Δεδομένης της απεραντοσύνης και της πολυπλοκότητας αυτού του επιπέδου στην ψυχή, θα φτάσουμε σε περιεχόμενο που, φυσικά, θα είναι παράξενο και άγνωστο σε εμάς. Μια τέτοια εμπειρία θα δημιουργήσει ερωτήματα και αμφιβολίες για την τρέχουσα πραγματικότητα στην οποία ζούμε, καθώς μας δείχνει νέα και βαθύτερα ερωτήματα στη ζωή. Για παράδειγμα, όταν έχουμε όνειρα, βιώνουμε μια συγκεχυμένη έκδοση των θραυσμάτων από την πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, γινόμαστε όλο και πιο συντονισμένοι με το μονοπάτι που οδηγεί στην πνευματική αφύπνιση.

Έτσι, όταν αισθάνεστε ότι κάποια από αυτά τα σημάδια είναι παρόντα στη ζωή σας, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο. Μια τέτοια μοναδική εμπειρία πνευματικής αφύπνισης είναι ζωτικής σημασίας για την πνευματική σας ανάπτυξη, επιτρέποντάς σας να γίνετε περισσότερο από εκείνο που η κοινωνία θέλει να είστε.

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.