Η Ακριβής Ημερομηνία του Θανάτου του Ιησού

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η αλήθεια είναι, πως πολλά πράγματα που αφορούν σημαντικά επεισόδια της ζωής του Ιησού, έχουν φτάσει στις μέρες μέρες μας – εδώ και αιώνες – με έναν εντελώς λάθος τρόπο.

Ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι η ημερομηνία γέννησης. Την γιορτάζουμε, ως γνωστών, στις 25 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, δηλαδή, μέσα στον χειμώνα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που υποδηλώνουν πως γεννήθηκε την Άνοιξη, καθώς κάποια από τα επίσημα Ευαγγέλια, αναφέρουν πως εκείνο το διάστημα, τα πρόβατα έβγαιναν για βοσκή.

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια τα Χριστούγεννα άλλαξαν ημερομηνίες μέχρι που η γιορτή σταθεροποιήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου για λόγους που τα ιερατεία ήθελαν να “χτυπήσουν” και να αντικαταστήσουν σημαντικές παγανιστικές γιορτές που συνέβαιναν εκείνη την περίοδο.

Αυτά, σε πολύ γενικές γραμμές για την ημερομηνία γενεθλίων του Ιησού. Ας πάμε να δούμε, τώρα, τι μαθαίνουμε από το strangepress.gr και την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» όπως δημοσιεύτηκε στις 05/04/1931:

O Δόκτωρ Γκεράρντ, Γερμανός αστρονόμος, είχε δημοσιεύσει το 1931 στα «Αστρονομικά Χρονικά» μια μελέτη του σχετικά με το έτος θανάτου του Ιησού.

Ο Γερμανός επιστήμονας ισχυριζόταν ότι, αφού εξέτασε το θέμα από αστρονομικής απόψεως, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός πέθανε στις 7 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, του έτους 30 μ.Χ.

Το πόρισμα αυτό προέκυπτε από μελέτες του Εβραϊκού Ημερολογίου, το οποίο ήταν σεληνιακό και ηλιακό ταυτοχρόνως. Μεταξύ των ετών 28 και 30 μ.Χ., μόνο η 7η Απριλίου (Νιζάμ του Εβραϊκού Ημερολογίου) συνέπιπτε να είναι Παρασκευή.

Έτσι, βρέθηκε η ακριβής ημερομηνία του θανάτου του Ιησού, κατόπιν ερευνών και μελετών, βασισμένων στην επιστήμη της Αστρονομίας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

επιμέλεια diadrastika / Image by Mr Shawon from Pixabay