Γυναίκα στο δάσος έκανε τρεις ευχές σε ένα βάτραχο

Εκεί που πήγαινε, βλέπει έναν βάτραχο που ήταν παγιδευμένος σε κάτι κλαδιά. Της λέει, λοιπόν, ο βάτραχος: «Αν με ελευθερώσεις, θα πραγματοποιήσω τρεις επιθυμίες σου». Χωρίς δεύτερη σκέψη η γυναίκα τον ελευθερώνει και τότε της λέει ο βάτραχος: «Ξέχασα να σου πω ότι η κάθε επιθυμία σου θα εκπληρώνεται στο δεκαπλάσιο για τον άντρα σου».

«Εντάξει», λέει η γυναίκα και έτσι αρχίζουν. Η πρώτη ευχή της ήταν να γίνει η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. «Μην ξεχνάς όμως, της λέει ο βάτραχος, πως ο άντρας σου θα είναι δέκα φορές πιο όμορφος από εσένα». Εκείνη έγνεψε καταφατικά και μια λάμψη φάνηκε στο βλέμμα της, σα να της ήρθε κάποια ιδέα. «Δεν πειράζει», αποκρίθηκε στον βάτραχο, «αφού και εγώ θα είμαι η πιο όμορφη στον κόσμο, πλέον ο άντρας μου θα έχει μάτια μόνο για μένα». Και έτσι γίνεται η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

Η δεύτερη ευχή της ήταν να γίνει η πιο πλούσια στον κόσμο. «Εντάξει, λέει ο βάτραχος, όμως και ο άντρας σου θα είναι δέκα φορές πιο πλούσιος από εσένα». «Δεν πειράζει», λέει αυτή, «ότι είναι του άντρα μου, είναι και δικό μου», του απάντησε εκείνη και ο βάτραχος της χαμογέλασε λέγοντας: «Και τώρα ήρθε η ώρα για την τελευταία σου ευχή», της θύμισε. Οπότε κι εκείνη που κακοπερνούσε με τον άντρα της και την χειραγωγούσε άσχημα, είπε στο βάτραχο την τρίτη και τελευταία της ευχή: «Θέλω να πάθω ένα πολύ-πολύ μικρό έμφραγμα».

Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.