Στην ουρά της Σφίγγας υπάρχει κρυφή πόρτα που κάποιοι σφράγισαν και ίσως οδηγεί στο εσωτερικό της

Στην ουρά της Σφίγγας υπάρχει κρυφή πόρτα που κάποιοι σφράγισαν και ίσως οδηγεί στο εσωτερικό της

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όπως και για την Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, έτσι και για την Μεγάλη Σφίγγα, έχουν προταθεί πάρα πολλές θεωρίες για τους λόγους και τους σκοπούς που οικοδομήθηκαν.

Επιπλέον, για την Σφίγγα έχει υποστηριχτεί ότι περιέχει εισόδους που οδηγούν κάπου στο εσωτερικό της και, μάλιστα, σε υπόγεια διαμερίσματα όπου εκεί μπορεί να βρίσκονται θάλαμοι με αρχεία της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού.

Εκείνο που φαίνεται εξαιρετικά φανταστικό, είναι ο ισχυρισμός ότι έχει εντοπιστεί μία “πόρτα”. Το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, το οποίο υποστηρίζει ότι βασίζεται σε απόψεις του IP American Institute of pyramid research αναλύει τι βρέθηκε.

Στη βόρεια πλευρά της Σφίγγας, μέσα από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, στο αριστερό πόδι της, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είναι ένας “σφιγκτήρας” παρόμοιος με εκείνους που βρέθηκαν στο Tiahuanaco. Δεν είναι σαφές ακόμα αν είναι αρχαίος ή μεταγενέστερος που αντικατέστησε τον αρχικό, ωστόσο είναι ενδιαφέρον ότι όποιοι το έκαναν κατέφυγαν στη χρήση μιας τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε και σε πολιτισμό της Κεντρικής Αμερικής. Επιπλέον, υπάρχει και ένα μικρό τείχος που παραπέμπει σε εκείνα των Ίνκας.

Είναι ενδιαφέρον, επίσης, ότι στο πίσω μέρος της Σφίγγας κοντά στην ουρά, ο Robert Temple είχε αναφερθεί σε μία πόρτα-είσοδο που πιθανόν οδηγούσε μέσα και κάτω από την Σφίγγα.

Υπάρχει διάβρωση και φαίνεται ότι κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν επισκευές ή ακόμα και να σφραγίσουν αυτή την είσοδο ώστε να μην την εντοπίσει κανείς από τους μεταγενέστερους.

Άραγε πόσες πιθανότητες υπάρχουν αυτή η απροσδόκητη ανακάλυψη, να είναι τέτοια που να αποτελεί ουσιαστικά μία είσοδο προς το εσωτερικό της Σφίγγας και, ίσως, στο μεγαλύτερο μυστικό της ανθρωπότητας;

Παρακολουθήστε, όμως, το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα και να σχηματίσετε καλύτερη εικόνα:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

2nd(!) Sphinx DOORWAY found + Megalithic Blocks UNDER Khufu-era Repair Job! + CLAMPS(?)

diadrastika.com