Το τρομακτικό μήνυμα που έλαβε η NASA από το 2057 (sci-fi)

Το τρομακτικό μήνυμα που έλαβε η NASA από το 2057
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια ιστορία για ένα υποτιθέμενο μήνυμα από το έτος 2057, στο οποίο ένας άνδρας ακούγεται να ζητά απελπισμένα βοήθεια για επιβίωση στον πλανήτη. Προφανώς, ο κόσμος στον οποίο βρίσκεται (δηλαδή ο δικός μας, αλλά στο μέλλον) έχει καταστραφεί από την ακτινοβολία, το νερό είναι μολυσμένο και δεν υπάρχει τίποτα για φαγητό. Αναφέρει τον ιό VTR ως μία από τις ένοχες πηγές της παγκόσμιας καταστροφής. Επιπλέον, δηλώνει ότι χρειάζονται γιατρούς και οχήματα για να βρουν ένα ασφαλέστερο μέρος να επιβιώσουν.

Η απεγνωσμένη φωνή που κάνει την έκκληση βοήθειας κυκλοφορεί σε αρκετά ηχητικά videos στο διαδίκτυο και στα social media, συνήθως με ένα τίτλο όπως The Day That NASA Caught A Terrifying Message Of The Year 2057 και, υποτίθεται, ότι διασφαλίζει το γεγονός ότι αυτό το μήνυμα είναι αληθινό, καταγράφηκε από τη NASA και αποκτήθηκε μέσω του Deep Web, όπου διέρρευσε. Όμως, η ιστορία δεν είναι αληθινή, αλλά φαντασίας και ως τέτοια την παρουσιάζουμε:

Το μήνυμα από το 2057

Είμαστε εδώ … είμαστε εδώ … επαναλαμβάνω, είμαστε εδώ … βάση alpha, βάση alpha 101, απαντήστε… βάση alpha 101 παρακαλώ απαντήστε, αλλάξτε.

Για όποιον ακούει αυτό, δεν έχουμε περισσότερες επικοινωνίες, έχουμε μόνο αυτό το παλιό ραδιόφωνο, επαναλαμβάνω, έχουμε μόνο αυτό το παλιό ραδιόφωνο. Όλες οι άλλες επικοινωνίες μας είναι εκτός.

Χρειαζόμαστε υποστήριξη εδώ, χρειαζόμαστε υποστήριξη εδώ, πεθαίνουμε. Επαναλαμβάνω, πεθαίνουμε. Δεν έχουμε περισσότερα τρόφιμα ή καθαρό νερό, έχουμε μόνο καθαρό νερό για 2 ή 3 ημέρες το πολύ.

Επαναλαμβάνω, έχουμε μόνο καθαρό νερό για 2 ή 3 ημέρες το πολύ. Όλα τα νερά της περιοχής είναι μολυσμένα. Επαναλαμβάνω, όλο το νερό στην περιοχή είναι μολυσμένο. Όλοι οι άνθρωποι είναι νεκροί, όλοι πέθαναν.

Οι στρατιώτες και οι πολίτες, ακόμα και τα ζώα, είναι νεκρά. Είμαστε μόνο 250 επιζώντες στα υπόγεια. Επαναλαμβάνω, μόνο 250 επιζώντες έμειναν υπόγεια. Ρισκάρω τη ζωή μου τώρα στην επιφάνεια. Η ακτινοβολία καθιστά δύσκολο για μένα να επικοινωνήσω μέσω της συσκευής.

Υπάρχει υπερβολική ακτινοβολία, επαναλαμβάνω, υπάρχει υπερβολική ακτινοβολία εδώ. Έχουμε εμβόλια για κάποιες μολύνσεις, αλλά δεν έχουμε τίποτα εναντίον του ιού VTR. Ο ιός VTR μολύνει τα πάντα, μολύνει τα πάντα. Επαναλαμβάνω, ο ιός VTR είναι σε όλη την περιοχή.

Για όποιον ακούει, παρακαλώ στείλτε βοήθεια εδώ. Για όποιον ακούει, επαναλαμβάνω, παρακαλώ στείλτε βοήθεια εδώ. Θα σας δώσω την τοποθεσία μας. Για να μας βρουν, ώστε να μας βρει κάποιος. Παρακαλώ βοηθήστε μας

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Θα σας δώσω τις συντεταγμένες σας τώρα. Το γεωγραφικό πλάτος μας, επαναλαμβάνω, το γεωγραφικό πλάτος μας είναι: 33,018. Το μήκος μας, επαναλαμβάνω, το μήκος μας: -116.301.

Άραγε, κατά πόσο θα μπορούσε να είναι αληθινό αυτό μήνυμα, αναρωτήθηκαν οι αρμόδιοι της NASA που το άκουσαν. Κι αν είναι πώς θα μπορούσε να φτάσει σε μας από το μέλλον; Τα πάντα είναι σε εκκρεμότητα και μέχρι τώρα κανείς δεν έχει δώσει απάντηση για την αυθεντικότητα του μηνύματος ή αν είναι μία πανέξυπνη φάρσα που σκαρώθηκε κάπου στη Γη και ξεγέλασε τους ειδικούς της NASA.

*Αλλά, όπως είπαμε και στην αρχή, η ιστορία είναι επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, αρκετά έργα από το χώρο του φανταστικού μερικές φορές τείνουν να επιβεβαιώνονται με την πρόοδο της τεχνολογίας, αν και γράφτηκαν πολλές δεκαετίες ή και αιώνες πριν. Μένει στην επιστήμη να εξετάσει αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, δηλαδή, ένα μήνυμα από ένα μελλοντικό παρόν να ταξιδέψει στο παρελθόν παρακάμπτοντας όλους τους γνωστούς νόμους που γνωρίζουμε από την φυσική. Για φανταστείτε: ένα σήμα από το δικό μας παρόν να ανιχνεύεται και να φτάνει στα τέλη του 1800 ή τις αρχές του 1900 και, γιατί όχι, να διαβάζεται από τον Nicola Tesla.

diadrastika / Image by Alexas_Fotos from Pixabay