Το «Πρόσωπο στον Άρη» έχει ελληνική καταγωγή, σύμφωνα με υποθέσεις, θεωρίες, συγκρίσεις και παράξενους συσχετισμούς

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η παρουσία ενός τεράστιου γεωανάγλυφου στον κόκκινο πλανήτη, που φαίνεται από ψηλά, από το διάστημα, που σε ορισμένες φωτογραφίες θυμίζει “πρόσωπο” δεν αποτελεί καμία είδηση πλέον. Εκείνο, όμως που το φέρνει στο προσκήνιο τακτικά, είναι δύο θεωρίες.

Το λεγόμενο «Πρόσωπο στον Άρη», απεικονίστηκε για πρώτη φορά λεπτομερώς από τα Viking 1 και Viking 2 στις 20 Ιουλίου 1976 και 25 Ιουλίου 1978, αντίστοιχα. Όμως, σε μετέπειτα αποστολές του 1998 και 2002, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από άλλες οπτικές γωνίες φαίνεται να δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένα “πρόσωπο” αλλά ένας φυσικός και άμορφος σχηματισμός.

Αυτές οι νεότερες φωτογραφίες, ωστόσο, δεν στάθηκαν ικανές να ακυρώσουν τον ισχυρισμό του Richard C. Hoagland και συγγραφέα του The Monument of Mars: A City in the Edge of Forever, στο οποίο διατυπώνεται η άποψη ότι το “Πρόσωπο στον Άρη” είναι μία τεχνητή κατασκευή.

Είτε είναι ένας φυσικός σχηματισμός του Άρη, καθώς μοιάζει εντυπωσιακά με μάσκα ανθρώπινου προσώπου, δηλαδή μπορεί να είναι μία παρειδωλία, είτε είναι τεχνητός, όπως ισχυρίζονται πολλοί ανεξάρτητοι ερευνητές, έκανε πολύ γρήγορα τον γύρω του κόσμου, κερδίζοντας φήμη παντού.

Όμως, η πιθανότητα να υπάρχουν, πράγματι, αρχαία ερείπια στον Άρη και ειδικότερα στην περιοχή της Κυδωνίας, όπου βρίσκεται το «Πρόσωπο» δεν είναι κάτι που η σύγχρονη επιστήμη προτίθεται να ερευνήσει. Ούτε είναι, φυσικά, στα σχέδια της NASA ή κάποιου άλλου οργανισμού.

Έτσι, καλώς ή κακώς, εμφανίστηκαν πολλές θεωρίες και υποθέσεις κατά τη διάρκεια των ετών που η κάθε μία ισχυρίζεται τα δικά της, για μαύρες επιχειρήσεις, για μυστικές αποστολές κλπ, αλλά όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Υπάρχουν ή υπήρχαν «γείτονες» στον Άρη…

Πολλές από τις θεωρίες συνωμοσίας, θεωρούν ότι υπάρχει τεράστια συγκάλυψη όταν ύστερα από μεταγενέστερες τροχιακές εικόνες της περιοχής της Κυδωνίας, οι επίσημες θέσεις για το «Πρόσωπο στον Άρη» προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν ως προϊόν της γωνίας του φωτός και των σκιών.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν άφησαν αυτές τις προσπάθειες απομυθοποίησης, όπως ισχυρίζονται, να τους αποτρέψουν από περαιτέρω έρευνες της γύρω περιοχής.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μέσα από τις δικές τους προσπάθειες, έρευνες, μετρήσεις, υπολογισμούς κλπ θεωρούν ότι πολύ κοντά στο «Πρόσωπο του Άρη» υπάρχουν και συνδέονται μαζί του ένα μεγάλο δίκτυο πυραμιδοειδών ερειπίων. Δομές που, θεωρητικά, είναι αρχαίες κατασκευές και, παραδόξως, έδειξαν ότι οι θέσεις τους δεν είναι τυχαίες στον χώρο, αλλά ότι επιπλέον ευθυγραμμίζονται αναμφισβήτητα με τον αστερισμό των Πλειάδων…

Ας δούμε τις θεωρίες…

Η πρώτη στηρίζεται στους λάτρεις της θεωρίας των θεών Ανουνάκι, οι οποίοι εμπιστεύονται τις μεταφράσεις του Ζαχαρία Σίτσιν, σύμφωνα με τις οποίες στον Άρη υπήρχε κάπου ένας «σταθμός» ενώ σε κάποιο σημείο του πέθανε ο βασιλιάς Αλάλου. Ίσως, λοιπόν, η Κυδωνία να σχετίζεται με όλα αυτά.

Η δεύτερη θεωρία υποστηρίζει, πως όταν ο αστρονόμος Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι, ονόμασε την περιοχή αυτή του Άρη, «Κυδωνία», δεν το έκανε καθόλου τυχαία. Στηρίζουν την θέση τους αυτή στο ότι το όνομα είναι ελληνικό και προέρχεται από αρχαία περιοχή της Κρήτης, οι αρχαιολογικοί χώροι της οποίας έρχονται σε κάποια αντιστοίχιση με τις δομές στην Κυδωνία του Άρη, φυσικά, σε διαφορετική κλίμακα…

Ο Βασιλιάς Κύδωνας, ήταν γιος του Ερμή ή του Απόλλωνα και της Ακάλλης ή Ακακαλλίδας, κόρης του βασιλιά Μίνωα.

Επίσης, το γεγονός, σύμφωνα με τις μετρήσεις που προαναφέραμε, ότι στην Κυδωνία πολύ κοντά στο «Πρόσωπο» υπάρχει μεγάλος συσχετισμός των δομών με τις Πλειάδες, παραπέμπει σε άλλους πολιτισμούς από άλλους πλανήτες και άστρα…

Μήπως δεν είναι συμπτώσεις όλα αυτά;…

Άραγε, είναι σωστές οι συγκρίσεις που σχετίζουν την Κυδωνία της Κρήτης με εκείνη του Άρη; Κι αν ναι, ποιοι δημιούργησαν τις αντίστοιχες δομές στον κόκκινο πλανήτη;

Είναι το «Πρόσωπο στον Άρη» ένα γιγαντιαίο αλλά τεχνητό ανάγλυφο, ένα σύμβολο που σχετίζεται με θεούς της αρχαίας Ελλάδας ή των Σουμεριακών θεών, οι οποίοι ωστόσο… φαίνεται ως ένα σημείο να «σχετίζονται» με τους Μινωίτες, αφού σύμφωνα με τον Ευήμερο, υπονοείται εμμέσως πλην σαφώς πως οι Σουμέριοι ήταν αρχαίοι Κρήτες;…

«Κρύβεται» σε κοινή θέα κάποιο μυστικό στην περιοχή Κυδωνία του Άρη; Και αν ναι, ποιό μπορεί να είναι αυτό;…

Στο video που ακολουθεί αν και δεν συμπεριλαμβάνεται η δεύτερη θεωρία, θα δείτε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και συγκρίσεις όπως προαναφέρθηκαν:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Alien Tomb & Pyramid Complex Located On Mars?

diadrastika / Image by WikiImages from Pixabay