Ανέκδοτο: Ο επιβάτης, το λεωφορείο και τα λουλούδια

Ανέκδοτο: Ο επιβάτης, το λεωφορείο και τα λουλούδια

Ένας επιβάτης ανεβαίνει στο λεωφορείο και κάθεται σε μια μπροστινή θέση. Βγάζοντας από το πορτοφόλι του το εισιτήριο θέλει να παρακαλέσει τον επιβάτη που κάθεται πίσω του να το ακυρώσει στο μηχάνημα που είναι λίγο πίσω του, αλλά μπορεί να το φτάσει.

Παρατηρεί ότι είναι ένας κύριος ο οποίος κρατάει μια ανθοδέσμη. Αναρωτιέται που να τα πηγαίνει τα λουλούδια. Γυρίζει και ρίχνει μία ακόμα κλεφτή ματιά. Ο τύπος είναι καλοντυμένος και, αν διακρίνει καλά με την όσφρησή του, τότε είναι και όμορφα αρωματισμένος.

Τότε σκέφτεται:

“Ο τύπος πηγαίνει σε γυναίκα και για να της δωρίζει ωραία λουλούδια και να είναι έτσι καλοντυμένος και παρφουμαρισμένος, σημαίνει ότι η γυναίκα είναι όμορφη. Έχουμε ακόμα τέσσερις στάσεις για να φτάσουμε στο τέρμα. Αν δεν κατέβει στην επόμενη τότε μάλλον θα κατέβει στο τέλος της διαδρομής. Δεν τον βλέπω, όμως, σε ετοιμότητα για να μην χάσει την στάση, άρα έχω δίκιο.

Το λοιπόν: τα λουλούδια τα πηγαίνει σε κάποια που μένει εκεί. Εκεί μένω και εγώ. Στη συνοικία μου, όμως, υπάρχουν μόνο δύο όμορφες γυναίκες: η γυναίκα μου και η γκόμενα μου.

Εγώ πηγαίνω στη γκόμενα, άρα αυτός πηγαίνει στη γυναίκα μου. Από όσο ξέρω, η γυναίκα μου έχει δύο γκόμενους το Γιάννη και τον Κώστα. Αλλά ο Γιάννης είναι σε ταξίδι, άρα αυτός είναι ο Κώστας”.

Γυρίζει, λοιπόν, με σιγουριά προς τον επιβάτη του πίσω καθίσματος και του λέει:

– Κώστα, μου “χτυπάς” το εισιτήριο, σε παρακαλώ;…

prototupo.gr – diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.