Ανέκδοτο: Ο Γιωρίκας πάει στον κάμπινγκ με την Σουλτάνα

Ανέκδοτο: Ο Γιωρίκας πάει στο κάμπινγκ με την Σουλτάνα

Είχε έρθει ο καιρός για διακοπές και ο Γιωρίκας έχει σκεφτεί να κάνει έκπληξη στην Σουλτάνα. Επειδή και η τσέπη δεν είναι πολύ γεμάτη, έχει αποφασίσει να πάνε για κάμπινγκ.

Ξέρει εκ των προτέρων, όμως, ότι στην Σουλτάνα δεν αρέσουν τα ζουζούνια και τα ζωύφια της φύσης, οπότε αποφασίζει πρώτα να διαβάσει για κάποια από αυτά, επειδή είχε ακούσει ότι όλα τα έντομα είναι χρήσιμα και ό,τι τίποτα στην φύση δεν είναι τυχαίο.

Οπότε τον ρωτάει η Σουλτάνα:

– Μα, Γιωρίκα μου… Πως σου ήρθε τώρα αυτό; Κάμπινγκ; Σε σκηνή; Θα είναι γεμάτο ζουζούνια και ξέρεις πως δεν τα πολυσυμπαθώ όλα αυτά.

– Άκουσέ με, Σουλτάνα μου. Κανένα έντομο δεν είναι βλαβερό αν δεν επιδιώξεις να το κυνηγήσεις και να το σκοτώσεις. Όλα είναι χρήσιμα. Έχω διαβάσει τα πάντα για τα έντομα. Έχω μάθει πολλά. Εμπιστεύσουμε. Δεν θα πάθεις τίποτα.

Τέλος πάντων, την έπεισε και πήγαν στο κάμπινγκ. Έφτιαξαν τη σκηνή, έστρωσαν και κάθισαν να ξεκουραστούν. Εκείνη τη στιγμή φάνηκε μία σφήκα.

– Αααααααααα μία σφήκα, φώναξε έντρομη η Σουλτάνα. Φέρε την παντόφλα γρήγορα.

– Όχι, Σουλτάνα μου. Μην φοβάσαι. Σου είπα έχω διαβάσει τα πάντα για τα έντομα. Τόσο οι μέλισσες όσο και οι σφήκες είναι δύο από τα σημαντικότερα έντομα στον πλανήτη μας. Και τα δύο κάνουν επικονίαση στα λουλούδια ενώ οι σφήκες καταστρέφουν και τα παράσιτα.

Εντάξει, πείστηκε κάπως η Σουλτάνα και δεν σκότωσε την σφήκα. Μετά από λίγο είδε μία σαρανταποδαρούσα:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

– Αααααααααα μία σαρανταποδαρούσα, φώναξε τρομοκρατημένη η Σουλτάνα. Φέρε την παντόφλα γρήγορα.

– Όχι Σουλτάνα μου. Μην φοβάσαι. Σου είπα έχω διαβάσει τα πάντα για τα έντομα. Δεν πρέπει να σκοτώνουμε μία σαρανταποδαρούσα γιατί είναι καλός φύλακας. Ειδικά αν την δούμε μέσα στο σπίτι μας, τρώει άλλα παράσιτα.

Εντάξει, πείστηκε κάπως για μία ακόμα φορά η Σουλτάνα και δεν σκότωσε την σαρανταποδαρούσα. Μετά από λίγο είδε μία ένα άλλο παράξενο έντομο να πετάει δίπλα της.

– Αααααααααα τι είναι αυτό που έρχεται κατά πάνω μου; φώναξε πανικόβλητη η Σουλτάνα. Φέρε την παντόφλα γρήγορα.

– Όχι Σουλτάνα μου. Μην φοβάσαι. Σου είπα έχω διαβάσει τα πάντα για τα έντομα. Αυτό που βλέπεις είναι μία λιβελούλη και όταν μας πλησιάζει το κάνει γιατί θέλει να μας συνδέει με τα πνεύματα της Φύσης και να μας προσφέρει χαρά. Σου είπα έχω διαβάσει τα πάντα για τα έντομα.

Εντάξει, το κατάπιε κι αυτό και πείστηκε για μία ακόμα φορά η Σουλτάνα και δεν σκότωσε την λιβελούλη. Μετά από λίγο γύρισε και τον κοίταξε με περισσή ψυχραιμία.

– Γιωρίκα, να σε ρωτήσω κάτι μιας και ξέρεις τόσο πολλά για τα έντομα;

– Ναι, Σουλτάνα μου, απάντησε περήφανος εκείνος καθώς ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να απαντήσει.

– Εσύ που ξέρεις τόσο πολλά για τα έντομα, τι είναι αυτό που έχει 4 μάτια, 6 πόδια, 2 κεραίες και μία δαγκάνα που την σέρνει πίσω του και ανοιγοκλείνει συνέχεια;

– Δεν ξέρω… Τι είναι;

– Δεν ξέρω ούτε κι εγώ, αλλά τώρα περπατάει πάνω στον ώμο σου…

– Αααααααααα τι είναι αυτό; φώναξε έντρομος ο Γιωρίκας. Φέρε την παντόφλα γρήγορα.

diadrastika