Μια Προτροπή για τη Διάσταση που Ζούμε
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Larisa Koshkina στο Pixabay

Μια Προτροπή για τη Διάσταση που Ζούμε
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

περιεχόμενο σκέψεων, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Αγαπητοί φίλοι, κάθε ένας από εμάς είναι συν-δημιουργός στη διάσταση που ζούμε. Εμείς και οι γύρω μας διαμορφώνουμε τον κόσμο που βρισκόμαστε. Εμείς και οι γύρω μας. Μόνο που σε πολλούς από εμάς δεν αρέσει όπως έχει διαμορφωθεί. Αλλά δεν τον διαμόρφωσαν μόνο οι γύρω μας, ούτε μόνο κάποιοι άλλοι. Συμβάλουμε και εμείς. Ως εκ τούτου, είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να αξιοποιήσουμε τρόπους για να αλλάξουμε τα σημεία που δεν μας αρέσουν. Ένας, από τους πολλούς, είναι να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας για να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε μια νέα πραγματικότητα. Η φαντασία είναι μια μεγάλη πηγή δημιουργίας. Ίσως, η μεγαλύτερη από όλες.

Διαβάστε επίσης: Ο Εγκέφαλος Αντιλαμβάνεται 11 κι όχι 3 Διαστάσεις!

Γίνετε δημιουργικοί με φαντασία. Η δημιουργική φαντασία είναι σαν μια γέφυρα που ενώνει δύο διαφορετικούς κόσμους που και οι δύο είναι πραγματικοί, αλλά θεωρείται μόνο ο ένας αληθινός επειδή τον αντιλαμβάνονται οι περισσότερες αισθήσεις μας, ενώ ο άλλος είναι άυλος, αφηρημένος, νοητικός και βρίσκεται μέσα στο νου μας. Αυτό το νοητικό κόσμο, δεν μπορεί να τον αντιληφθεί κανείς άλλος εκτός από εμάς τους ίδιους. Αλλά ακόμα και εμείς δεν μπορούμε να τον νιώσουμε με καμία από τις αισθήσεις μας. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτος ούτε πως δεν είναι πραγματικός. Αν ήταν ψεύτικος δεν θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε σκέψεις, να κάνουμε όνειρα, σχέδια κλπ. Όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γέφυρα με τη δύναμη της συνειδητής δημιουργίας και να δημιουργήσουμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε.

Μπορεί να σκεφτείτε ότι αν βάλετε μπρος τη φαντασία σας και κάνετε κάποια σχέδια, κάποιος από ψηλά βλέπει τα σχέδια και γελάει, πως κάνετε ονειροπολήσεις μπερδεμένες με φαντασιοπληξίες, οι οποίες σας σπρώχνουν μακριά από την πραγματικότητα, ότι δημιουργείτε μια ψεύτικη εικόνα, έναν ψεύτικο κόσμο και ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε το πεπρωμένο σας, τον κόσμο στη διάσταση που ζούμε. Μπορείτε να εξακολουθείτε να το πιστεύετε, προκειμένου να μην ξεβολευτείτε, απλά πρώτα αναρωτηθείτε αν πιστεύουν το ίδιο όλοι αυτοί που δημιουργούν το πεπρωμένο μέσα στο οποίο είστε αναγκασμένοι να κυκλοφορείτε.

Αν δεν το πιστεύετε, τότε είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι είστε κι εσείς ένας “σχεδιαστής” που μπορεί να σχεδιάσει το δικό του πεπρωμένο, το οποίο οποίο μπορεί να το αλλάξει και να το αναδημιουργήσει. Οι πιθανότητες που έχετε για να το καταφέρετε είναι ατελείωτες. Προβάλετε τις αλλαγές που θέλετε να δείτε και χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες για να επεξεργαστείτε την πραγματικότητά σας. Εμπνευστείτε από τη φαντασία σας και αφήστε τη να χαράξει τη νέα σας πραγματικότητα. Σημαντική προϋπόθεση είναι να έχετε εμπιστοσύνη και εκτίμηση στον εαυτό σας. Αφήστε πίσω φόβους, αρνητικές σκέψεις, υπερβολική προσκόλληση στο παρελθόν ή στο μέλλον. Οραματιστείτε τα αντίθετα από αυτά που σας φρενάρουν και σταθείτε στο δημιουργικό κομμάτι.

Διαβάστε επίσης: Οι Δέκα Διαστάσεις. Η Οπτική Γωνία του Θεού

Ανακατευθύνετε το μυαλό σας για να ταξιδέψετε με άνεση στη διάσταση που ζούμε και στην οποία υπάρχουμε. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του δημιουργικού σας νου. Δημιουργήστε ένα υγιές, χαρούμενο όμορφο μέρος για να ζήσετε – όχι στη φαντασία σας – αλλά ΜΕ τη φαντασία σας. Όλοι, λίγο-πολύ, μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι ο Παράδεισος ή η Κόλαση, πως θα μπορούσε να είναι η ζωή μετά θάνατο – αν υπάρχει – ή πως θα ήταν αν μπορούσαμε να ζήσουμε σε μια άλλη διάσταση ή μια δεύτερη ζωή εδώ στη Γη και ποια λάθη θα αποφεύγαμε. Γιατί, λοιπόν, να μην βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει για το εδώ και το τώρα. Στη διάσταση που ζούμε, η δημιουργική φαντασία είναι σαν μια γέφυρα που ενώνει δύο διαφορετικούς κόσμους ένα νοητικό και ένα χειροπιαστό. Να κάνουμε τη φαντασία μας πραγματικότητα σε αυτή τη διάσταση.

diadrastika / Image by Larisa Koshkina from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.