Γερουσιαστής μιλάει για «Πειρατές του Διαστήματος»

Γερουσιαστής μιλάει για «Πειρατές του Διαστήματος»

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στις 14 Μαΐου 2019, ο γερουσιαστής Ted Cruz (R-TX) έδωσε μια ομιλία υπέρ του Κογκρέσου σχετικά με τη δημιουργία της Διαστημικής Δύναμης (Space Force) ως νέο τμήμα του αμερικανικού στρατού. Το απίστευτο είναι ότι ο Κρουζ έδωσε μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τους λόγους που προτείνεται το νέο αυτό στρατιωτικό τμήμα που θα προστατεύει τη χώρα και ενδεχομένως ολόκληρο τον πλανήτη από… Πειρατές του Διαστήματος! Ο κ. Cruz, όπως αναφέρει το BBC, δήλωσε τα εξής στην ομιλία του σχετικά με τη Space Force, σε ακρόαση της υποεπιτροπής αεροπορίας και διαστήματος της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει:

«Από τότε που οι αρχαίοι Έλληνες βγήκαν στη θάλασσα, τα έθνη αναγνώρισαν την αναγκαιότητα των ναυτικών δυνάμεων και τη διατήρηση μιας ανώτερης ικανότητας για την προστασία των θαλάσσιων ταξιδιών και του εμπορίου από κακούς παράγοντες. Οι πειρατές απειλούν τις ανοιχτές θάλασσες και το ίδιο είναι δυνατό και στο διάστημα. Με τον ίδιο τρόπο, πιστεύω ότι και εμείς πρέπει τώρα να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα μιας Διαστημικής Δύναμης. Να υπερασπιστούμε το έθνος και να προστατεύσουμε το διαστημικό εμπόριο και την εξερεύνηση του διαστήματος των πολιτών».

Διαβάστε επίσης: Εξωγήινη Εισβολή και Άφιξη. Τι Κάνουμε Τώρα; Τι κάνουν οι Κυβερνήσεις;

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ γελοιοποιήθηκε επειδή υποστήριξε ότι ο αμερικανικός στρατός χρειάζεται ένα τμήμα της Διαστημικής Δύναμης για να αμυνθεί κατά των πειρατών. Όμως, η αναφορά του Cruz στους “διαστημικούς πειρατές” απέκτησε γρήγορα μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο, ιδίως στο νήμα ειδήσεων του Twitter , όπου εμφανίστηκαν tweets από πολλούς χρήστες να τον χλευάζουν.

Η προτεινόμενη διαστημική δύναμη από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, η οποία εξετάζει τη νομοθεσία που την δημιούργησε επίσημα ως νέο στρατιωτικό τμήμα υπό την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο στηρίζει τη δημιουργία της Διαστημικής Δύναμης, παρά την αρχική αντίθεση της Γραμματέως της Πολεμικής Αεροπορίας Heather Wilson και του Αρχηγού του Προσωπικού της, του David Goldfein. Μετά από μία σειρά διαδικασιών, στις 27 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος Trump πρότεινε τον John William “Jay” Raymond, έναν γενικό τετράστερο στρατηγό για να είναι ο επικεφαλής της Διαστημικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον γερουσιαστή Ted Cruz να αναφέρεται στους “Πειρατές του Διαστήματος”, με τίτλο Watch: Ted Cruz Says America Needs A Space Force For Protection Against Space Pirates

πηγές: bbc.com και independent.co.uk

diadrastika / Image by Dieter R. from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.