Πως να Αναπτύξετε τις Ψυχικές Ικανότητές σας Χωρίς να Περιμένετε μια Ζωή για να τα Καταφέρετε

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ψυχικές ικανότητες και άλλες ιδιαιτερότητες που ξεχωρίζουν από κάθε άλλον, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα. Οι περισσότερες, όμως, βρίσκονται σε αδράνεια, είτε γιατί μας έμαθαν από παιδιά πως δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, είτε γιατί μας υποσχέθηκαν έναν καλύτερο κόσμο σε μία άλλη ζωή, είτε γιατί διάφορες ταινίες προωθούν δυνάμεις υπερηρώων ως πρότυπα τις οποίες θα θέλαμε να είχαμε απορρίπτοντας τις δικές μας που αγνοούμε.

Υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι που αρκετοί από εμάς έχουμε χάσει την επαφή μας με τις δικές μας ψυχικές ικανότητες, αναζητώντας νέες ή απορρίπτοντας κάποιες ως ανύπαρκτες.

Ωστόσο, εφόσον γνωρίζουμε ότι είναι περισσότερο από πιθανό να διαθέτουμε τέτοιες δυνάμεις και είμαστε συμφιλιωμένοι με την ιδέα ότι μπορούμε να τις ανακτήσουμε κάνοντας κάποιες ενέργειες, δεν μένει παρά να εντοπίσουμε ποιες μπορεί να είναι αυτές προκειμένου να επιταχύνουμε το ξεκλείδωμα της ψυχικής δύναμης που υπάρχει κάπου μέσα σας σε αδράνεια.

1. Ξεκινήστε την διαδικασία

Τι περισσότερες φορές δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουμε μία διαδικασία, αν δεν ξέρουμε πως, ή αν δεν γνωρίζουμε κάποια πράγματα σχετικά. Θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε ορισμένα βιβλία ή κοινότητες ανθρώπων που είναι η αποστολή τους να βοηθούν ως Εργάτες του Φωτός, άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: 10 δυνατές εμπειρίες που σημαίνουν πως μπορεί να έχουμε υπερφυσικές ικανότητες

Ίσως, είναι ευκολότερο να πιστεύετε ότι αν πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο θα βρείτε το βιβλίο που ζητάτε και δυσκολότερο να εντοπίσετε έναν Εργάτη του Φωτός, ή κοινωνικές δομές και ομάδες που ασχολούνται με την ανάπτυξη ψυχικών δυνάμεων.

Κι όμως, αν ξεκινήσετε το ψάξιμο, της αναζήτησης, στην πορεία της διαδρομής θα σας δοθούν τα στοιχεία και οι πληροφορίες που χρειάζονται για να βρείτε τέτοιους ανθρώπους ή ανώτερη καθοδήγηση. Όπως λέει και ένα απόφθεγμα: όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο Δάσκαλος εμφανίζεται.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

2. Πρακτική τηλεπάθεια όλη την ώρα

Η τηλεπάθεια είναι η πιο απλή και κοινή ψυχική ικανότητα που μπορεί να έχουμε όλοι μας κάπου κρυμμένη και ξεχασμένη μέσα μας. Για να την ανακτήσετε θα πρέπει να βρείτε σχετικά βιβλία ή ανθρώπους που μπορούν σας οδηγήσουν στον δρόμο της καθημερινής εξάσκησης. Η καθημερινή εξάσκηση, αναπτύσσει όλο και περισσότερο αυτή την ψυχική ικανότητα, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Μπορείτε με τον/την σύντροφό σας να κάνετε προσπάθειες, να μαντέψετε την σκέψη του/της, να στείλετε νοερό μήνυμα να σας καλέσει στο τηλέφωνο την ώρα που θέλετε, να προκαλέσετε την προσοχή του/της μόνο με τη σκέψη σας, χωρίς κάνετε οτιδήποτε άλλο. Ξεκινήστε απλά στην αρχή, πριν προχωρήσετε σε πιο πολύπλοκες σκέψεις και πρακτικές

3. Σταθερό πρόγραμμα διαλογισμού

Δεν είναι μόνο η τηλεπάθεια. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι μάλλον διαθέτετε και άλλες ψυχικές ικανότητες. Ένας τρόπος για να τις εντοπίσετε αλλά ταυτόχρονα να τις αναπτύξετε είναι ο διαλογισμός.

Διαβάστε επίσης: 11 συνήθειες των ανθρώπων με υψηλή διαίσθηση

Βάλτε ένα σταθερό πρόγραμμα διαλογισμού προκειμένου διευρύνετε τις ψυχικές σας ικανότητες με σταθερό ρυθμό. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε ότι κάνετε σταθερή πρόοδο.

4. Βελτιώστε την ψυχική σας δύναμη

Οι ψυχικές ικανότητες είναι δυνάμεις του νου που προέρχονται από κοσμική ενέργεια και αλληλεπιδρούν μέσω του εγκεφάλου και των αισθήσεών σας. Ως εκ τούτου, η βελτίωση της ψυχικής σας δύναμης είναι ζωτικής σημασίας για δεξιότητες όπως η διόραση, η προαίσθηση, η τηλεπάθεια κλπ.

Δεν αρκεί μόνο η τροφή του νου, να κρατάτε ενεργό τον εγκέφαλό σας με παζλ, σταυρόλεξα, σουντόκου, πνευματικά παιχνίδια κλπ. Αλλά και η σωστή διατροφή του σώματος είναι εξίσου σημαντική. Συχνά συνιστώνται λιπαρά ψάρια, βατόμουρα, μαύρη σοκολάτα και ξηροί καρποί και άλλα. Μάθετε τι έτρωγαν μεγάλα πνευματικού κόσμου και από τι απείχαν. Δεν ήταν τυχαίες οι επιλογές τους.

5. Πάρτε τον έλεγχο

Ο καλύτερος τρόπος για να επιταχύνετε την ψυχική εξέλιξή σας είναι να αποκτήσετε τον έλεγχο του εαυτού σας και της ζωής σας. Η διαβίωση με πρόθεση μετατρέπει την κοσμική σας ενέργεια από καθαρά εσωτερική σε εν μέρει εξωτερική, ένα κρίσιμο μέρος της ψυχικής ανάπτυξης.

Διατηρώντας τον εαυτό σας σε υψηλά επίπεδα μετασχηματίζετε την κοσμική σας ενέργεια σε ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί υπέρ σας, ως το “κλειδί” που θα ανοίξει το ξεχασμένο συρτάρι των ψυχικών σας δυνάμεων και δεν θα χρειαστείτε μία ζωή για να τα καταφέρετε.

Κυρίως και πάνω από όλα είναι σημαντικό πάντα να Ψάχνετε. Μην μένετε στα έτοιμα, στις έτοιμες απαντήσεις. Αν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά πρέπει να είστε σε μία διαρκή αναζήτηση.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay