12 σκοτεινές αλήθειες που ο καθένας θα αντιμετωπίσει στο πνευματικό ταξίδι του

12 σκοτεινές αλήθειες που ο καθένας θα αντιμετωπίσει στο πνευματικό ταξίδι του

Απόδοση: Σπύρος Μακρής

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την πνευματικότητα, οραματίζονται ένα γλυκό, ευτυχισμένο μονοπάτι γεμάτο ηλιοφάνεια και χαμόγελα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ βαθύτερο και πιο σκοτεινό.

Πολλές φορές, οι άνθρωποι χάνουν το δρόμο τους στη διαδρομή τους για να φτάσουν στο φως. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας διάφορων παγίδων πάνω στις οποίες σκοντάφτουν ή πιάνονται κατά μήκος της πορείας τους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν μέσα από όλα αυτά τα εμπλεκόμενα εμπόδια.

Όμως, αυτές οι βαθμίδες είναι υποχρεωτικές. Είναι περάσματα που, όπως και στην καθημερινότητα συναντούμε και πρέπει να προσπερνάμε, ανάλογα είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε ώστε να είμαστε σε θέση να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου.

Αυτό που ακολουθεί στη συνέχεια είναι:

12 Σκοτεινές Αλήθειες που ο Καθένας Πρέπει να Αντιμετωπίσει στο Πνευματικό Ταξίδι του

Αγωνίζεστε μόνοι με τον εαυτό σας

Ενώ ξέρετε ότι θέλετε να κάνετε το άλμα, ανησυχείτε ότι δεν θα είστε σε θέση να παραιτηθείτε από ορισμένα μέρη του εαυτού σας που φοβάστε να αφήσετε να πίσω σας.

Συνειδητοποιήτε ότι πρέπει να αποδεχθείτε τον εαυτό σας, χωρίς κρίση ή μεροληψία

Αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι για να φτάσετε στην πνευματική διαφώτιση, πρέπει να αποδεχτείτε τον εαυτό σας: ποιοι είστε. Πρέπει να δείτε το καλό, το κακό και το άσχημο. Πρέπει να εξετάσετε τις ενέργειές σας, τις ατέλειές σας και τα τοξικά σας χαρακτηριστικά. Όταν για πρώτη φορά στη ζωή σας, το κάνετε, φαίνεται να είναι αρκετά σκοτεινό, δύσκολο, ακατόρθωτο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Να αγαπήσετε τους ανθρώπους που σας κακοποίησαν ή σας τραυμάτισαν ψυχολογικά

Δεν έχει σημασία τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις να αφήσεις πίσω το μίσος στην καρδιά σου για τους ανθρώπους που σε κακοποίησαν, σε τραυμάτισαν ψυχολογικά ή επηρέαζαν αρνητικά τη ζωή σου. Συγχωρώντας τους, παίρνετε ένα σημαντικό μάθημα που είναι απαραίτητο για την πορεία σας: Αφήνετε τα βαρίδια και απελευθερώνεστε.

Αρχίζετε να αισθάνεστε σαν αποξενωμένος

Όταν βρίσκεστε κοντά σε άλλους, νιώθετε σαν να είστε ένα διαφορετικό είδος. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους, αρχίζετε να νιώθετε ότι δεν έχετε πια τίποτα κοινό με κανέναν. Λόγω αυτού, βλέπετε ότι είναι σαν να μην βρίσκετε πουθενά.

Αισθάνεστε απογοήτευση και νομίζετε ότι αποτύχατε

Υπάρχουν στιγμές που πέφτετε στο λάκκο της απελπισίας και τότε πιστεύετε ότι τίποτα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Νιώθετε σαν να μην φτάνετε πουθενά, οπότε σκέφτεστε μήπως πραγματικά πρέπει να επιστρέψετε στον παλιό σας τρόπο ζωής.

Αρχίζετε να αναζητάτε απαντήσεις

Για πρώτη φορά εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως, θέλετε να βρείτε το δικό σας μονοπάτι και να φτάσετε στο δρόμο που αναζητάτε, με τον δικό σας τρόπο. Αυτό, όμως, αυτό δεν είναι μια περαστική φάση, είναι ένας νέος τρόπος ζωής.

Ανακαλύπτετε μέρη του εαυτού σας που είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσετε

Παρόλο που ίσως να μην θέλετε να αρχίσετε να παρατηρείτε μέρη του εαυτού σας που πραγματικά δεν θέλετε, είναι πολύ σημαντικό να συμβεί και να το κάνετε ώστε να περάσετε μέσα από αυτή τη διαδικασία και να αναπτυχθείτε εξαιτίας της.

Κάποιες φορές πρέπει να καταλάβετε ότι είναι απαραίτητο να γίνετε χοντρόπετσοι

Στο παρελθόν, μπορεί να ήσασταν ή να είστε ακόμα εξαιρετικά συμπονετικοί με τους ανθρώπους, να συγχωρείτε εκείνους που δεν το αξίζουν, αλλά να εξακολουθείτε να επιτρέπετε στους ανθρώπους να είναι σκληροί. Ωστόσο, όταν πλησιάζετε στην φώτιση αυτό αλλάζει. Μερικές φορές είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να αποκλείσετε κάποιους ανθρώπους από τη ζωή σας, έτσι ώστε να προστατεύσετε την ειρήνη μέσα σας.

Η διαδικασία της αυτοθεραπείας

Η δύναμη να θεραπεύετε είναι ήδη μέσα σας και ένα από τα πρώτα πράγματα θα ανακαλύψετε είναι ότι πρέπει να θεραπεύσετε τα τραύματα και τις πληγές που κρύβονται βαθιά μέσα στην ψυχή σας. Έτσι, λοιπόν, ανακαλύπτετε ότι όταν αντιμετωπίζετε αυτά τα τραύματα και τις πληγές, καταλαβαίνετε την ύπαρξή τους και ότι είστε σε θέση να τα θεραπεύσετε.

Ξαναζείτε τις στιγμές που σας γονάτισαν

Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να το χειριστείτε, πρέπει να δεχτείτε ότι είναι ένα απαραίτητο βήμα για την πνευματική σας ανάπτυξη και εξέλιξη. Σας ωθεί προς τα εμπρός μέσα από την διαδικασία επούλωσης και σας βοηθά να θυμάστε ένα σημαντικό μάθημα:

Δεν θα κρύβεστε πλέον

Συνειδητοποιείτε τελικά ότι δεν μπορείτε να κρύβεστε από τον πόνο που προέρχεται από το παρελθόν σας, ενώ για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη ζωή σας, δεν θέλετε πλέον. Και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σκοτεινό σε μερικούς, στην πραγματικότητα σας αναβαθμίζει και σας εξελίσσει.

Παραδίνεστε

Έρχεται σε σας από το πουθενά και, ίσως, να νομίζετε ότι δεν είστε καθόλου έτοιμοι, αλλά τελικά αφήνεστε στο ταξίδι σας. Σταματάτε να παλεύετε και απλά αφήνετε τη Ζωή να συμβεί.

εικόνα: Pixabay – credit: awarenessact.com μέσω diadrastika.com

AMP code